Brakuje pomysłów więc trzeba plagiatować czyjeś, tym razem "Sami swoi". Żałosne.
fajne to było czego się czepiasz ja Samych swoich też uwielbiam i Ranczo również więc dobrze zrobili mają u mnie +
Ja po prostu nienawidzę plagiatów. To jest kradzież czyichś pomysłów a w przypadku tego serialu dowód na to, że samemu nie ma się pomysłu. Po za tym widać, że twórcy serialu już nie wiecą za bardzo co mają wymyślić skoro ukazane są tutaj tak absurdalne niedorzeczności.
Cyprian Kamil Norwid - "W Weronie" - zostawiam do przemyślenia czy mowa o "Samych Swoich"
Chcesz hejtować to się przygotuj lepiej następnym razem, no i sprawdź na wiki słowo "plagiat" bo go od nawiązania nie odróżniasz.
To smutne, że taka młodzież rośnie.
A ty sprawdź sobie słowo "młodzież" na wiki. Uważasz, że należę do młodzieży a sam używasz młodzieżowego slangu. No super, fantastycznie błysnąłeś inteligencją. Następnym razem pomyśl zanim coś napiszesz i nie udzielaj się w tematach których nie rozumiesz.
"Uważasz, że należę do młodzieży a sam używasz młodzieżowego slangu."
jeśli zacznę mówić po chińsku tzn, że jestem Chińczykiem ?
po raz kolejny - To smutne, że taka młodzież rośnie.
A na jakiej podstawie twierdzisz, że jestem z młodzieży? Podaj jakieś argumenty zamiast odgryzać się frajerskimi ripostami którymi tylko się kompromitujesz. Znalazł się dorosły mędrzec. Też mi coś.
To, że do szkoły nie chodziłeś to już nam zobrazowałeś. Założyłem, że to jeszcze przed Tobą .. w innym wypadku wybacz, polecić mogę tylko jakieś kursy dokształcające :) Parę lat się pouczysz i sobie pogadamy.
No ale skoro każde zdanie, którego nie rozumiesz to "frajerska riposta" wielkiej kariery nie wróżę :D
Styka, bo karmię trolla <trzy
Nadal słabo ci idzie. Nie odpowiedziałeś na moje pytanie: "Dlaczego uważasz, że należę do młodzieży?". Teraz pytam się, na jakiej podstawie twierdzisz, że nie skończyłem szkoły? Gdzie niby to zobrazowałem?
Bo widzisz, jeśli komuś brakuje argumentów, nie potrafi nawiązać konfrontacji to pisze komentarze typu: "skończ szkołę", "nie będę z tobą rozmawiał bo jesteś za młody" itd. Widać boisz się mnie i zabrakło ci argumentów ponieważ na moje pytanie nie potrafileś odpowiedzieć, zamiast tego ciągniesz to dalej pisząc, że nie ukończyłem szkoły i nie podając żadnych argumentów. Jak najszybciej próbujesz zakończyć te dyskusję ponieważ się boisz.
Ale w jaki sposób niby pokazałem? Wyjaśnij. Oczekuję konkretnej i logicznej odpowiedzi a nie jakiś dziecinnych bzdetów.
interpunkcja failed, gramatyka failed
ogólnie prymitywna wypowiedź, jak każda poprzednia
to nie ja tu się ośmieszam ;)
ośmieszyłeś się już pierwszym postem, pomyśl trochę zanim coś napiszesz, bo to się już nudne robi
Interpunkcja failed? Pokaż mi gdzie to widzisz, bo nie zauważyłem. Gramatyka failed? Również poproszę o konkrety. Znów podałeś jakieś tam dziwne zarzuty ale nie sprecyzowałeś swojej wypowiedzi, kolejna kompromitacja. Ciekaw jestem ile ich jeszcze będzie. :D
Nieudolne próby udowodnienia człowiekowi, że nie jest dorosły. Gubisz się w swoich działaniach niczym małe, bezradne dziecko. :D
Interpunkcja i gramatyka to raczej u Ciebie leżą. Zdania zaczynane z małej litery, brak kropek i przecinków w niektórych miejscach. Koleś, takie rzeczy to już dzieci w pierwszej klasie podstawówki robią lepiej. :D
"Brakuje pomysłów więc trzeba plagiatować czyjeś, tym razem "Sami swoi"."
"absurdalne niedorzeczności"
"Uważasz, że należę do młodzieży a sam używasz młodzieżowego slangu."
"odgryzać się frajerskimi ripostami"
"nie potrafi nawiązać konfrontacji"
"Widać boisz się mnie"
"Jak najszybciej próbujesz zakończyć te dyskusję ponieważ się boisz."
"jakiś dziecinnych bzdetów."
"No i widzisz frajerze?"
"tam skąd przybyłeś, czyli młodzieży"
"Czyli do ciebie?" nieśmiertelny argument "chyba Ty" :D
"zgapić czyjść pomysł"
"sami nie potrafią już wymyśleć."
nie zrozum mnie źle, nie wytykam Ci błędów -bo tak lubię- ale dlatego, że sam mnie o to prosiłeś
pokazałeś, że dorosły nie jesteś głównie tymi szczeniackimi odzywkami, jak to prof. Miodek mawia dowód nie wyróżnia,
kiedy w głowie próżnia
nie jestem zły czy złośliwy, jak podkreślałem od początku jestem po prostu smutny, że edukacja i wychowanie dzieci w
tym kraju stoją na tak niskim poziomie, no ale przecież to nie Twoja wina
nawet moja kilkuletnia chrześnica wie o czym jest "Romeo i Julia", poza tym kiedy popełni błąd nie brnie w niego
dalej i nie pyskuje jak mały dzieciak, zatem skoro Ci intelektualnie do dziecka brakuje znaczy to, że ktoś totalnie
nawalił przy Twoim wychowaniu
w każdym razie trzymam za Ciebie kciuki, bo lubię wierzyć, że nie istnieje "człowiek ograniczony", wolę uważać, że
każdy człowiek się rozwija, nawet jeśli idzie mu to tak wolno jak w tym przypadku
kończę, nie dlatego, że się "boję" ale dlatego, że mniej jałowych konwersacji (nie konfrontacji) nie warto ciągnąć
wierzę, że jeszcze coś się stanie w Twoim życiu i wyjdziesz na ludzi, tylko pamiętaj, że tkwiąc w miejscu robisz na
złość tylko i wyłącznie sobie, nie nam
pozdrawiam i życzę ciepłej wiosny bez pyłków
Zdania które zacytowałeś to żadne szczeniacke odzywki. Łudzisz się tylko w fałszywym przekonaniu, że tak jest. Tego typu odzywki są raczej twoją domeną, nazwałeś mnie już trollem, uważasz, że hejtuję, nie chodziłem do szkoły, rozwijam się wolno. Takimi odzywkami i próbie udowodnienia mi, że nie jestem dorosły cały czas się kompromitujesz. A wiesz dlaczego? Bo ty mnie w ogóle nie znasz, nie wiesz kim jestem. Mam 21 lat, ukończyłem Technikum Informatyczne, mam średnie wykształcenie, zdałem egzamin zawodowy i maturalny a obecnie studiuję Informatykę i nawet nieźle mi to idzie, zaliczyłem pierwszy semestr. Wiem, że nie uwierzysz w żadne moje słowo, ale ja napisałem szczerą prawdę. Dlatego wiedz, że nie zrobi to na mnie wrażenia, gdy nazwiesz mnie niedorozwojem, dzieckiem czy co tam jeszcze chcesz. Nie poczuję się przez to gorzej ponieważ wiem lepiej od Ciebie kim jestem i co osiągnąłem. Widziałem już mnóstwo użytkowników którzy poruszali kwestię czyjegoś wykształcenia nie znając tego człowieka, ty niczym się od nich nie różnisz, jesteś tylko jednym z wielu. Mogłeś już dawno opuścić ten temat, nie odpisywać mi skoro twierdzisz, że nie daję ci spokoju. Widocznie jednak lubisz takie dyskusje. Pozdrów ode mnie swoją kilkuletnią chrzesznicę. Ufam, że wyrośnie na poważniejszą osobę od Ciebie i jeśli kiedyś zarejestruje się na Filmwebie (bądź innym forum) to nie będzie czepiać się czyjegoś wykształcenia bo to żałosne.
Również pozdrawiam.
Nie warto się wysiliać, ten koleś już nie wróci. Chciał zabłysnąć, nie udało się więc teraz musiał ratować się ucieczką, bo tylko to mu zostało. :)
Zgrywa wielkego dorosłego a pewnie sam kibluje w gimnazjum. Rozpaczając nad swoim żałosnym życiem wyżywa się na forum. :P
cierpliwy filmowiec narzeka na młodych, ty nie narzekaj tylko na nich licz bo to twoje pokolenie doprowadziło do ruiny i ciemnoty ten kraj, co widać w tym serialu. Ruina stereotypowa w jaki popadł ten kraj to zasługa twego pokolenia.
Jaki PLAGIAT? Przeczytaj sobie czym jest plagiat a potem się wypowiadaj. Sami swoi nie mają monopolu na miłość między dziećmi zwaśnionych rodzin (nie miała jej też sztuka Romeo I Julia, skoro taki wątek został później użyty w Samych swoich) to raz, a dwa- celowo został wprowadzony taki wątek właśnie nawiązujący do Samych swoich.
Ale pomyśl sobie, dlaczego tak robią. Czy w sezonach 1-4 zgapiali jakieś pomysły, nawiązania do innych sztuk? Czwarty sezon miał być ostatni, jednak twórcy ruszyli dalej z kopyta. Problem w tym, że nie mieli pomysłów i zaczęli wymyślać jakieś absurdalne rzeczy. Chyba nie muszę pisać, że sezony 5 i 6 odstają od pierwszych czterech, ponadto na forum ciągle słychać same narzekania. Twórcy serialu nadal chcieli zarabiać kasę, ale brak pomysłów, niemożność sklejenia ciekawej i ujmującej fabuły sprawiły, że musieli zgapić czyjść pomysł, coś co jest śmieszne i trzyma się kupy, czego sami nie potrafią już wymyśleć.
oj nie narzekaj,że trochę pod tym płotem przypomnieli nam nieodżałowanych Pawlaków i Karguli nie znaczy zaraz,że serial czy sezon do bani.
Generalnie serial ma swój własny styl i UROK i nie jest kopią innych filmów.
Nie tyle plagiat co nawiązanie do klasyki ") Trzeba by pwoiedzieć ze większość komedii romantycznych jest plagiatem poprzednich , czyli Obejrz sobie jedną komedię romantcyzną i już masz na całe zycie spokój
Ten odcinek to wariacja na temat "Samych swoich". "Sami swoi" to wariacja na temat "Zemsty". "Zemsta" to komediowa wariacja na temat "Romea i Julii".
cierpliwy filmowiec narzeka na młodych, ty nie narzekaj tylko na nich licz bo to twoje pokolenie doprowadziło do ruiny i ciemnoty ten kraj, co widać w tym serialu
licz na młodych, bo oni pomimo propagandy i wiecznego narzekania twego pokolenia może odbudują ten zrujnowany stereotypami kraj
Cierpliwy filmowiec to tylko zwykły troll szukający zwady, takich jest wielu na tym portalu. Jak inaczej można nazwać tego który nazywa "młodym" człowieka (tzn. mnie) którego w ogóle nie zna, nigdy o nim nie słyszał i przeczytał tylko jedną jego wypowiedz? To była zwykła prowokacja z jego strony, i kompromitacja z resztą.
Plagiat czy wariacja, mało z tego. Chodzi mi o to, że oni w ogóle zaczerpnęli pomysł z innej produkcji zamiast trzymać się własnych tak jak to było w poprzednich 5 sezonach. Niski poziom 6 sezonu dobitnie pokazywał, że twórcom skończyły się pomysły, dlatego mieliśmy wariację "Samych swoich" a także parodię Dr.House.