PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=262774}

Ranczo

2006 - 2016
7,4 86 tys. ocen
7,4 10 1 86486
7,2 23 krytyków
Ranczo
powrót do forum serialu Ranczo

Nie mogę się doczekać do 8 marca bo Ranczo powróci mój ulubiony serial. A czy Zborowski pojawi się jeszcze w Ranczo ? Podoba mi się jego rola biskupa, bawił mnie tą rolą do łez jak się pierwszy raz tam pojawił.

kinomanka_13

Będzie na pewno bo akcja serialu ma się teraz podzielić na 3miejsca. Już nie tylko będą same Wilkowyje, ale też Warszawa (sceny związane z senatorem Koziołem, Czerepachem i ogólnie całą PPU) i kuria (w Lublinie ?) (sceny z bpem Koziołem)

ocenił(a) serial na 7
kinomanka_13

Co najwyżej, to Stasiek może zniknąć na kilka odcinków... I Lucy może być mniej, co by takie złe nie było....

ocenił(a) serial na 10
rad_75

wiem że Stasiek zniknie szkoda bo fajny z niego melepeta szczególnie w tych początkowych odcinkach był taką niezdarą.Lucy też lubię ale trochę mniej, bardziej od Lucy wolę Kussego bo nie ma aż takich problemów jak Lucy. A Czerepacha i Kozioła mniej lubię bo to nie są takie postacie jak kiedyś, ciepłe kluchy się z nich zrobiły. Chciałabym żeby wróciła Weronika córka Więcławskich ze swoim mężem i córeczką. Jak ta Weronika była feministką bawiła mnie do łez.

kinomanka_13

No fakt Kozioł też bardziej mnie bawił jako taki cwaniaczkowaty, nieobyty w świecie wójt o komunistycznych poglądach,który za żadne skarby świata nie przestąpi progu kościoła. Teraz jest kreowany na wytrawnego i pragmatycznego polityka, który zaczął jednak chodzić do kościoła i przez to stał się mniej zabawny. Czerepach od ślubu z Lodzią też nie jest taką wielką mendą i lizydupem Kozioła jak za czasów bycia jego sekretarzem, bardziej kreuje się go jako drugiego Machiavellego z tymi jego intrygami politycznymi. Stasiek natomiast jak wszyscy we wsi (oprócz Myćki i Wargacza) też musiał zacząć się rozwijać i zaczął studiować.