Myślę że ludzie tak nisko ten serial oceniają dlatego że po prostu nie potrafią wyłapać analogii do czasów w których żyjemy. Widziałem opinie że "nie wiadomo o czym jest" a ja powiem że wiadomo, fabuła jest dobra, jako satyra też spoko. Lecz trzeba się trochę skupić oglądając ten serial i wszystko wyłapiecie, wcale nie wchodząc na szczyty intelektu.
Jak dla mnie serial, może nie genialny ale na pewno bardzo dobry, nie tuzinkowy.
W dzisiejszych czasach "the marvels" i tym podobnych tworów, ludzie są przyzwyczajeni bardziej do obrazów nie wymagających, takich na których nie trzeba się skupić aby dostrzec głębie a jedynie żeby były wybuchy, pościgi i dobre efekty audiowizualne.
Zgadzam się. Subtelnie, ale jednak jest też zasugerowane, że USA narzuca swój reżim.
Subtelnie? Jestem pod wrażeniem. Jak dla mnie serial dość szybko zaczyna bić kijem bejsbolowym po głowie. Wpieprzanie się USA gdzie tylko można zrobić z kogoś frajera. ZSRR, szaleństwo Stalina, Ceaușescu, Tito czy Hodży (a pewnie znalazłoby się ich więcej). Telewizja w stylu korei płn. O Polskę też można by zachaczyć (masakra w kopalni). Ten serial to enescja całego paskudztwa, które zaczeło się dziać po 2 WŚ.