PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10050192}

Reniferek

Baby Reindeer
2024
7,1 59 tys. ocen
7,1 10 1 58895
7,6 40 krytyków
Reniferek
powrót do forum serialu Reniferek

Uwaga.

ocenił(a) serial na 3

Dla mnie początek spoko, reszta to dramatycznie obrzydliwy serial. Wszystko co mogło być upchnięte w filmie dla LGBT jest upchnięte. Dosłownie wszystko w ordynarnej wersji. Piszą w komentarzach że wstrząsający, tak jest wstrząsający granicą zboczenia która ten serial przekracza.

ocenił(a) serial na 8
Czeczenski

Ktoś, tu powinien pójść do specjalisty

ocenił(a) serial na 3
musimisie

No zgadzam się, jak komuś się podoba ten serial to już chyba za późno.

Czeczenski

dokładnie, mokry sen lewaka.

ocenił(a) serial na 4
ribbon

w punkt

ocenił(a) serial na 6
Czeczenski

ten film jest na faktach... główny bohater gra w tym filmie samego siebie...

ocenił(a) serial na 3
grampa

Film miał być o czymś innym, a nie jakaś homopropaganda. Miał być o stalkingu. A nie o dewiacjach, z przelotnym motywem stalkingu.

ocenił(a) serial na 6
Czeczenski

No dobrze, ale poczytaj sobie o tym facecie, który gra główną rolę: Richard Gadd, który jednocześnie ten serial stworzył...
To jest historia jego życia, nikt niczego w tym filmie nie upchnął, to się wydarzyło naprawdę.
Dla mnie niepojęte jest, że tacy ludzie jak Richard Gadd w ogóle istnieją, którzy nie potrafią stawiać granic, którzy z własnych wyborów dążą do psychicznej samozagłady... Główny bohater jest o wiele bardziej zaburzony niż ta Marta. On się nadaje na terapię, która prawdopodobnie trwałaby do końca jego życia...

grampa

Szczerze podziwi twoją wiarę, że "to jest historia jego życia, nikt niczego w tym filmie nie upchnął, to się wydarzyło naprawdę". Skąd o tym wiesz? Bo ów Ryszard tak opowiadał w wywiadach? Ludzie, trochę szacunku dla samych siebie! Nie mamy zielonego pojęcia, co było prawdą, co niemal prawdą, a co całkowitą konfabulacją. Nawet w filmach dokumentalnych nie wie się tego na, powiedzmy 80%, a w fabule procent ten spada jeszcze bardziej. Ale zgoda - filmowy bohater ma tyle problemów emocjonalnych co Bill Gates dolarów. I w moim przekonaniu o tym jest film, nie o stalkingu.

ocenił(a) serial na 6
jah1poland

Może zobacz główny wątek i wtedy przeczytaj moją odpowiedź, przy okazji też trochę poczytaj, bo wiadomo, kim są osoby, o których ten film opowiada, nawet jeśli nie opowiada całej prawdy o tych ludziach, a zapewne tak jest, bo nie są zadowoleni, to nie mają jednak do autora pretensji o zmianę ich preferencji seksualnych... czy płci, czy innych tego typu informacji...

grampa

Piszesz wpierw wprost: "to jest historia jego życia, nikt niczego w tym filmie nie upchnął, to się wydarzyło naprawdę", a potem: "nawet jeśli nie opowiada całej prawdy o tych ludziach, a zapewne tak jest". Zdecyduj się. Problem nie dotyczy istnienia czy nie pierwowzorów postaci, ale ich wzajemnych relacji, uczynków i postępowań. Film fabularny to nie życie!

Czeczenski

Ten film miał być dokładnie o tym o czym był. Nieźle musisz mieć zryty dekiel, jeśli uważasz ten serial za homopropagande

ocenił(a) serial na 3
Guzik33

Napisałem to wyżej, nieźle trzeba mieć zrytą dupę, żeby mówić że ten film jest fajny. Wolę mieć taki "zryty dekiel" jak mam niż być zbolem. Był homopropaganda, były w nim umieszczone wszystkie możliwe dewiacje.

Guzik33

Czyli filmem o facecie, którego problemy osobowościowe narażają na kolejne klęski w kontaktach z innymi ludźmi? Jego zaburzona osobowość kieruje go w stronę faceta przebranego za kobietę + sztuczne piersi; wcześniej naraża jego odbyt na niechciane spotkanie z palcem rudego faceta z brodą + "odkrywałem jego cuchnącą zastygłą ślinę przy moich genitaliach". A! Zapomniałbym o gwałcie analnym po narkotykach i emanacji tego wydarzenia czyli toaletowych przygodach naszego "bohatera". Reszty jego przygód nie byłem ciekaw. Kończąc, jeśli życie ze "zrytym deklem" uchroni kogokolwiek przed takimi perypetiami to wołam: Zryty dekiel prawem nie towarem!!!

jah1poland

Każdy z elementów, o których mówisz wystąpił w tym filmie, jednakże nie robi to z niego “homopropagandy”.

Guzik33

Czy ja gdzieś napisałem coś o "homopropagandzie"?! Nie walcz z wymyślonym wrogiem.

jah1poland

Średnio mnie interesuje co i gdzie napisałeś. Odpowiadałem OPowi, który już takiego określenia użył. Zastosuj się do swojej rady i nie walcz z wymyślonym wrogiem

ocenił(a) serial na 4
Czeczenski

dokładnie tak

ocenił(a) serial na 3
Czeczenski

Dokładnie tak!! To było tak obrzydliwe,że chce o tym zapomnieć

ocenił(a) serial na 4
Mondello

miałem to samo

ocenił(a) serial na 1
Czeczenski

podpisuję się wszystkimi czterema kończynami - OBRZYDLIWY! wyłączyłam w połowie czwartego odcinka i nikt mnie nie przekona, że powinnam to wynaturzenie obejrzeć do końca

ocenił(a) serial na 4
ocenił(a) serial na 8
Czeczenski

Od kiedy pokazanie homoseksualnego gwałtu jest homopropagandą? Raczej wręcz przeciwnie.

ocenił(a) serial na 3
maras86_2

Nie mówię o jednej scenie. Z resztą przeobrzydliwej, z palcem w dupie. Cały film, czytaj że zrozumieniem jest obrzydliwy, I jest taka homopropaganda jakiej dawno nie widziałem.

ocenił(a) serial na 8
Czeczenski

Gejostwo głównego bohatera jest przedstawione jako traumatyczny skutek gwałtu. Coraz więcej jest produkcji, które wciskają homo-swiatopogląd. W przypadku tej produkcji nie uważam żeby tak do końca było.

ocenił(a) serial na 6
Czeczenski

Na dodatek tekst ojca o kościele katolickim, co samo przez się jest wyznacznikiem, że był gwałcony czy molestowany. No jakie to proste.

ocenił(a) serial na 7
emkowal

Trochę mnie bawi ta narracja, że według logiki komentujących na tym portalu wszyscy muzułmanie czy LGBT źli bo jakieś jednostki dokonywały i dokonują chorych akcji w życiu, ale już na świnty kościółek narzekać nie wolno mimo, że ta organizacja stojąca na straży cnót i prawilności też ma wśród swoich członków i wyznawców zepsute owoce. No, ale zamiast fikcyjnie uderzać się w pięść na polecenie telepatycznego telegrafisty w sutannie na mszy to wypadałoby mieć jakieś głębsze refleksje, a to już nie po drodze katolikom.

ocenił(a) serial na 4
Czeczenski

nawet więcej - Indoktrynacja !

maras86_2

Chyba zapomniałeś o tym jak po gwałcie nagle zaczęli go faceci i pokazywali sceny, gdzie się mizia faceci. Niby gwałt taka trauma, a tu proszę.

ocenił(a) serial na 4
divx_avi

właśnie

Avlimoney

No tak, taką traumę miał, ale chodził na przygodne numerki do kibla z facetami. Taką to miał traumę. Ogólnie ten główny bohater to jakiś kompletny debil.

ocenił(a) serial na 9
Czeczenski

Ludzie, leczcie się xD

ocenił(a) serial na 3
Turahk

No żeby chory człowiek mówił mi ze mam.sie leczyć, to nie mnie podobają się takie rzeczy. Świat stanął na głowie.

ocenił(a) serial na 9
Czeczenski

XDDDDD

ocenił(a) serial na 4
Czeczenski

XDDDD

ocenił(a) serial na 3
Czeczenski

Zgadzam się, dno i metr mułu.Jak widać społeczeństwo coraz głupsze i klaszcze takiemu czemuś.Każdej osobie która zachwala ten serial, życzę takiej sytuacji w życiu albo w swojej rodzinie.

ocenił(a) serial na 7
wojciechowski2610

Widze ze ktoś tu ma problemy

ocenił(a) serial na 7
wojciechowski2610

Prawdziwie katolickie miłosierdzie bije z tego komentarza.

Czeczenski

Nic dodać, nic ująć. I jeszcze motyw ojca, który został zgwałcony nie gdzie indziej jak w... kościele haha.

ocenił(a) serial na 9
Czeczenski

To może poczyta/posłuchaj co tam na polskich parafiach piszczy

ocenił(a) serial na 3
Katharina_Blonska

Widzisz, i tutaj jest różnica. Piszesz do mnie jakieś głupoty, zamiast ocenić film w komentarzach pod filmem. Nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, nie rozumiesz sytuacji tj. Sekcja komentarzy do filmu. Myślisz, ze toforum antykatolickiejie albo społeczności gender, czy jakichś innych chorych ludzi. Wracając do filmu, totalne dno, zboczenie, obrzydlistwo aż się podnosi do gardła. Gra aktorska żadna, głupota dla społeczności dewiantow. Ale, jak widzę jest tu taka cześć publiczności.

Czeczenski

Ale co kogo obchodzą twoje urojenia i gówno warta opinia?

ocenił(a) serial na 3
Nobody_important

Dokladnie tyle samo, co twoje opinie i twoje zboczenia. Czyli, może nic a może ktoś, nie narazi siebie ani kogoś bliskiego na to żeby zobaczyć to zboczone, obleśne przedstawienie które serwują widzom. Dla mnie film jest obleśny ale może i trafia do jego podobnym. Do mnie nie. A komentuje bo jest to film ogólnie dostępny na platformie sreatmingowej za którą płacę. I mam do tego prawo. Fuj, nawet nie wspominam tego czegoś bo zwymiotuje.

ocenił(a) serial na 7
Czeczenski

Ale, że co xDDD Że ktoś miałby chcieć pójść śladami bohatera czy przeżyć jego żywot, że nazywacie to homo propagandą? Was już chyba do reszty poyebało i widzicie rzeczy, które nie istnieją xD

ocenił(a) serial na 3
Virsitaris

Jestem, jeden sam. Nie wiem czemu piszesz w liczbie mnogiej. I to nie ja widzę, zeczy które nie istnieją tylko pisze co tam widziałem, i to było w filmie. Homopropaganda, to naprawdę małe słowo, nie wiem nawet już jak nazwać to obleśne dziadostwo. I proszę wróćmy do filmu, jak mamy komentować.

ocenił(a) serial na 7
Czeczenski

Powody dla których akurat Ty jesteś adresatem wiadomości skierowanej do wielu osób:
Lista osób, które podzielają Twoją obserwację, a nie chce mi się każdemu z osobna odpisywać: ribbon, slawmm, wojciechowski2610, frotka_w_ultraviolecie, Mondello i pewnie jeszcze bym tu znalazł kilku, ale nie chce mi się tyle scrollować.
Jesteś twórcą tematu więc możesz uczciwie nazwać się wodzirejem tej imprezy disco polo wujków na weselu.

Za bardzo nie rozumiem co by ta homopropaganda miała w tym serialu na celu? Propagowanie życia osoby skrzywdzonej, nieasertywnej i zagubionej? Gdyby bohater był uber koksem, który rzeczywiście osiąga sukcesy i na każdej płaszczyźnie życia góruje to spoko, można byłoby wstępnie założyć, że taka propaganda faktycznie gdzieś w cieniu może istnieć. Tymczasem chłop na ekranie to barman w jakimś zapchlonym pubie, chłop bez zdania i sensownego celu, który obrał sobie karierę komika i się podupcyło mu w głowie.

Z tym bohaterem w ogóle nie da się sympatyzować. Da się mu co najwyżej współczuć bo ludzie często nawet nie mają świadomości, że brak im asertywności w życiu. W tym serialu jest to motyw przewodni, ale Ty to spłycasz do homopropagandy. Zdolność do analizy to nie jest Twoja najmocniejsza strona, ale patrząc po innych ocenach na Twoim profilu to ziobro zaskoczenia.

ocenił(a) serial na 3
Virsitaris

Słuchaj, każdy ma swoją opinię. Tobie może się podobać to dzieło, a mnie nie. Mnie nie jarają te sceny. I mało tego nie wierzę, za grosz że to jest na faktach bo w takim wypadku musiałbym być w mniejszości. Dlatego uważam to za obrzydliwy film, hetrofobiczny. Miło, mi że próbujesz mnie i innych którym to gówno się nie podoba obrazić. Ale widzisz, komentarze są do opini. Nie chcę mi się już dyskutować z każdym kogo szczypie dupa po koledze, albo kto uwaza jak Ty, że to arcydzieło. Nie jest. Mam nadzieję, że mój komentarz uchronił kilka osób przed włączeniem tego zwyrolskiego, oblesnego, heterofobicznego filmu. Jedni lubią to inni to. Ja tego co zobaczyłem nie odzobacze. Niestety.

ocenił(a) serial na 7
Czeczenski

Filmweb ma niską poprzeczkę merytorycznej dyskusji jeśli chodzi o użytkowników, ale Tobie skutecznie udało się ją zaniżyć. 3/10 bo odpisałem na tego ragebaita.

ocenił(a) serial na 3
Czeczenski

Co ty za bzdury gadasz, przecież to prawdziwa historia, gość został zgwałcony przez geja i się umawiał z transkobietą, miał geja zamienić na jakąś seksowną laskę a trans kobietę na jakąś inną laskę? Przecież wtedy w ogóle nie byłoby jak opowiedzieć o tym że zaczął wątpić w swoją seksualność przez ten gwałt, i byś pewnie na dodatek pisał "hahaha zgwałcony przez kobietę, co to za bzdury".

ocenił(a) serial na 3
Marzag

No nie wierzę. Nie interesuje mnie czy tak się stało, czy nie. Jakie bzdury, piszę, że film jest obleśny i obrzydliwy. I napisałem komentarz, żeby ludzie wiedzieli że jest do zwymiotowania. Tyle. Gra aktorska to kpina, sceny obrzydliwe, i świat LGBT. Bo jak inaczej wytłumaczysz to że gość ma dookoła siebie samych transów, gejów i nie wiem. Wszystkiego, więc jak to prawda to jako hetero facet jestem w mniejszości.