PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10050192}

Reniferek

Baby Reindeer
2024
7,1 59 tys. ocen
7,1 10 1 58915
7,6 40 krytyków
Reniferek
powrót do forum serialu Reniferek

Uwaga.

ocenił(a) serial na 3

Dla mnie początek spoko, reszta to dramatycznie obrzydliwy serial. Wszystko co mogło być upchnięte w filmie dla LGBT jest upchnięte. Dosłownie wszystko w ordynarnej wersji. Piszą w komentarzach że wstrząsający, tak jest wstrząsający granicą zboczenia która ten serial przekracza.

Czeczenski

Bo chłop po tym jak został zgwałcony przeżył traumę, zaczął się zastanawiać czy nie jest gejem, a potem zaczął szukać miłości na portalach transowych. To bohater po gwałcie zaczął kwestionować swoją seksualność i dążył do takich relacji.

ocenił(a) serial na 3
Marzag

Wiem ale co to zmienia w tym że film jest obrzydliwy. Są horrory które też są obrzydliwe tylko w innym sensie. Ten jest w takim jak mówię, obleśny i obrzydliwy. A fabułę niestety poznałem.

Czeczenski

To czy jest obrzydliwy to sprawa subiektywna, ale ty napisałeś ze tam jest na sile LGBT upchnięte, a tu sie po prostu inaczej nie dało więc to nie było na siłę.

ocenił(a) serial na 3
Marzag

A nie jest? Przecież oglądając ten serial można pomyśleć że jest się w mniejszości. Jak większość produkcji netflixa. Stąd wniosek. A so do subiektywności obrzydliwosci, powiedz minkomu może się podobać scena jak chłop chłopu palec w d... wklada z namiętnością. No, szanujmy się troszeczkę. Prawie zwymiotowalem, było kilka scen na którym mnie się prawie ulało, i nie wyobrażam sobie ze komuś się to może podobać. I wiem że w tych czasami normalizujemy różne dawiacjie ale to nie znaczy że są normalne. Mało tego gra aktorska leży, nie ma jaj. Film robiony jak w latach 80 klasy B. Dno. Jak chciał się podzielić że światem.historia. ogl zrobić dokument, lepiej by na tym wyszedł.

Czeczenski

Pewnie jeszcze zacząłeś się zastanawiać czy aby na pewno Polacy istnieją albo czy są w mniejszości bo ani jednego tam nie było. Chłop się obracał w takiej bańce towarzyskiej to miał takich znajomych. Jestem zdziwiony że się dziwisz że chłop na portalu dla trans poznał trans kobietę, kogo miał tam poznać innego?

No i ta scena nie ma się podobać, jak chcesz oglądać filmy gdzie są tylko sceny które mają się podobać to sobie obejrzyj Madagaskar albo jakąś komedie romantyczną. Ta scena ma szokować, by pokazać, że to było wydarzenie które totalnie zmieniło życie głównego bohatera.

A to czy mógł zrobić dokument i by lepiej na tym wyszedł to jest bardzo wątpliwe, bo serial został świetnie odebrany na całym świecie i jest bardzo popularny. Dokumentem by się zainteresowała garstka osób.

ocenił(a) serial na 3
Marzag

Został super odebrany, bo żyjemy w czasach kiedy zboczenia są gloryfikowane. I nie rozumiem nadal jednej rzeczy, czemu chcesz mi ty i kilka innych osób wmówić że jest super. To moja opinia, dla mnie jest totalnie słaby i obrzydliwy. I widzisz oglądając go, i nie chcąc widzieć że są take obleśne zboczone sceny, gdybym widział swój komentarz to bym nie oglądał. Po to jest sekcja komenatrzy, a nie od tego zeby przekonywać swoich racji. Racja jest jak dupa, kazdy ma swoja. I Obejrzałbym sobie madagaskar, bo moge, ale musze wczesbiej zanim włacze ilm o stalkingu wiedziec że to film, o dewiacjach jakiegoś skrzywionego typka. Albo cos innego bez homopropagandy. Tak jak jest na netflixie "spolecznosc LGBT" powinno być bez spolecznosci LGBT. Tez chce miec wybór.

Czeczenski

Problem jest w tym, że masz tak sprany umysł że nawet nie dostrzegasz tego o czym z kimś piszesz, wszędzie doszukujesz się wciskania LGBT.

Napisałeś w pierwszym komentarzu, że Netflix tu na siłę wcisnął LGBT, a ja Ci argumentuję dlaczego to co napisałeś nie jest prawdą. Nigdzie ani nie pochwalam tego, ani tego nie piętnuję że wątki trans czy homoseksualne były w filmie.

Potem napisałeś, że jak to tak pokazywać jak facet faceta gwałci, że przecież to się nieprzyjemnie ogląda a ty byś chciał coś co się przyjemnie ogląda. To Ci odpisałem, że ta scena nie miała być przyjemna do oglądania bo ona jest kluczowa dla całego filmu i to po tym wydarzeniu bohater wpada w spiralę problemów.

A ty jedyne co widzisz to to, że próbuje Ci wmówić że LGBT jest okej, gdzie w ani jednym miejscu nawet tego nie zasugerowałem.

A filmów i seriali na Netflixie i nie tylko masz tyle, że napewno znajdziesz coś bez LGBT.

ocenił(a) serial na 3
Marzag

Nie dam rady. Naprawdę, komentuj film człowieku a nie wmawiaj mi ani nie udowadniaj swojej racji. Naprawdę mnie to nie obchodzi. A, i widzę, że to nie pierwsze konto albo masz kolona. Generalnie, nie obchodzi mnie twoja opinia. Mój komentarz jest do ludzi, żeby wiedzieli zanim włracza film co tam moze być. Że mogą się natknąć na odrażające sceny, i że film.ma wątki LGBT czego ja nie toleruje bo nie muszę. Mówisz, że ja mam sorany mozg? Czym, tym że nie dam sobie wmówić że to co nie jest normalne że jest normalne, albo to co jest obrzydliwe nie jest? Tobie się to podoba, więc z Tobą coś jest nie tak. Możesz sobie to oglądać, nawet sto razy, i się tym podniecać. Mnie to nie jara, odrzucę i chce o tym zapomnieć. Wracają, napisze jeszcze raz, gra aktorska dno, muzyka dno, sceny dno, wątki obrzydliwe. Miłego dnia.

Czeczenski

A w którym miejscu napisałem, że mi się to podoba? Jeśli nie potrafisz wskazać takiego miejsca to przeproś i przemyśl na przyszłość swoje zachowanie.

ocenił(a) serial na 3
Marzag

Ok.

ocenił(a) serial na 4
Czeczenski

Dokładnie TAK - zgadzam się z tym komentarzem:
"Dla mnie początek spoko, reszta to dramatycznie obrzydliwy serial. Wszystko co mogło być upchnięte w filmie dla LGBT jest upchnięte. Dosłownie wszystko w ordynarnej wersji. Piszą w komentarzach że wstrząsający, tak jest wstrząsający granicą zboczenia która ten serial przekracza."

Czeczenski

dokładnie. Pierwsze 3-4 odcinki spx, później, a szczególnie ten jeden odcinek to katastrofa.

Czeczenski

Tak - uwaga. Ale na homofoba.

ocenił(a) serial na 3
Vindemi

Nie boje się tylko mnie to brzydzi, to różnica i to znacząca heterofobie.

Czeczenski

No nie do końca. Ta postawa z czegoś wynika. Możliwe, że jesteś niepewny jako mężczyzna i to swojej własnej seksualności. Normalni hetero, których znam mają neutralny stosunek do innych orientacji. Dla nich jest to temat na poziomie leworęczności.