PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=671074}

Rick i Morty

Rick and Morty
2013 -
8,6 117 tys. ocen
8,6 10 1 116660
8,5 45 krytyków
Rick i Morty
powrót do forum serialu Rick i Morty

Jestem na właśnie na trzecim odcinku pierwszego sezonu i chciałbym Was poprosić o listę, jeśli komuś by chciało by się zrobić nawiązań do różnego rodzaju dzieł kultury. Prosiłbym też, o wyszczególnienie z podziałem na sezonu np.
sezon pierwszy
- Incepcja
- Koszmar z ulicy wiązów.

Wiem, że takowy wątek pojawił się gdzieś w internecie, ale jako, że nawiązania były bardzo chaotycznie porozrzucane - czyli, co komu się na myśl nasunęlo, to dodał' kłóci się to z moją koncepcją oglądania serialu, ponieważ wpadłem na myśl, że po kązdym sezonie będę nadrabiał zaległości odnośnie tychże nawiązań.

Byłbym bardzo wdzięczny. Jeśli chodzi o opinię odnośnie napisy.dubbing - o wiele lepiej ogląda mi się z dubbingiem, ponieważ nie nadążąm z odczytywaniem napisów, a po obejrzeniu dwóch odcinków z napisami, po czym dwoch kolejnych z dubbingiem - mogę postawić znak równości, a nawet dać lekką przewagę dubbinowi, ponieważ, jak już wspomniałem nie nadążalem za czytaniem napisów.

Jablon_

Proszę wybaczyć moją składnię, deklinację i literówki.

Jablon_

Każdy z odcinków ma nawiązania do wielu dzieł. Nie tylko jednego. Każdy wyłapuje inne nawiązania.

ocenił(a) serial na 8
Jablon_

Przecież jest już tu taki wątek:
http://www.filmweb.pl/serial/Rick+and+Morty-2013-671074/discussion/motywy+z+jaki ch+filmów+pojawiły+się+w+serialu,2819380