Uwielbiam Nowy Jork dlatego bardzo się cieszę, że od czasu do czasu przemycą jakieś piękne widoki no i muzyka w serialu też jest fajna.
SPOILER
Liczyłam na to, że to jednak będzie sen bo zbyt szybko wyszła by na jaw zamiana. Ciekawe jak rozwiną się relacje między Andrew i Bridget. Widać, że Andrew cieszy się z tego , że zostanie ojcem, na rzęsach staje i jeśli sam nie ma nic do ukrycia to chyba będzie w przyszłości rozczarowany jak prawda wyjdzie na jaw. No i jak długo Bridget będzie udawała,że jest w ciąży ?
UWAGA SPOILERY!
Ciekawy odcinek! Bardzo emocjonująca końcówka. Agent Machado dosłownie depcze Bridget po piętach. Jestem tylko troszkę zawiedziona, ze Gemma tak szybko dowiedziała się o romansie i prawdziwej tożsamości Siobhan. Ciekawe jak to się teraz rozwinie. Jedno jest pewne, Bridget pali się grunt pod nogami, jest coraz bardziej osaczona.
Z kolei Siobhan to wyrachowana intrygantka, zrobi wszystko by tylko osiągnąć swój cel, nie przebiera w środkach. Zastanawia mnie tylko to, z kim rozmawiała przez telefon pod koniec odcinka, kto jest jej wspólnikiem w tej intrydze?
Świetny odcinek! Bardzo mam ochotę na kolejny! Ciekawe co zrobi Gemma? Jak się zachowa w stosunku do Bridg!
odcinek ciekawy az ma sie ochote na wiecej ja tez jestem ciekawa kto jest wspolnikiem Shiv?
i czy Gemma dochowa tajemnicy Brigid
no ale na to troche trzeba poczekac...
Ja również jestem troszkę zła , że Gemma już wie. Ale sądząc po zwiastunie kolejnego odcinka chyba będzie szantażowała Bridget w zamian za dochowanie tajemnicy. Agent Machado to jest menda, myślałam, że go uduszę za te kamery obserwujące skrytkę ;). Tak sobie myślę, że na początku serialu mogliśmy zobaczyć zdjęcie Siobhan z dzieckiem i nie wiem czy przypadkiem Bridget nie przyczyniła się do jakiegoś wypadku . Bo coś się musiało stać, że siostry się tak nienawidzą. Może dlatego Siobhan przeszła na ciemną stronę mocy ? Ale niezła z niej intrygantka, podłączyła się pod finanse Andrew i będzie sobie mogła egzystować w Paryżu. Może spiknęła się z jakimś wrogiem Andrew ?. Ciekawe czy Malcolm pęknie. Teraz kiedy znów dostał się w szpony narkotyków może pęknąć co do miejsca pobytu Bridget.
odcinek świetny, chociaż faktycznie trochę chyba za szybko Gemma się dowiedziała. Jeśli chodzi o zdjęcie Siobhan z dzieckiem to wydaje mi się, że rzeczywiście Bridget mogła przyczynić się do jego śmierci/krzywdy. A nie wydaje się wam, że wspólnikiem Shiv może być ta wspólniczka Andrew, Olivia? Robi w finansach więc się na tym zna i jest taka jakaś podejrzana...
Czy ktoś zauważył strasznie wymalowane oczy agenta Machado? Ma normalnie czarną krechę zrobioną na linii wodnej, masakra. Cały odcinek bardzo mi się podobał, niemniej miłość Bridget do Andrew jest mocno naciągana. Zakochała się w nim praktycznie w jedną noc. Dlaczego odrzuciła Henry'ego rozumiem - jest mężem przyjaciółki, a tak się nie robi. Najwyraźniej Bridget ma lepszy system wartości od siostry. Poza tym nikt nie zauważa zamiany, przecież nie ma takiej opcji. wyobrażacie sobie, że waszą przyjaciółkę lub żonę wymieniają na kogoś innego i wy tego nie zauważacie? Już po samych ruchach takie rzeczy widać, a co dopiero jak ktoś otworzy buzię. Najbardziej zadziwia mnie, że Machado się nie połapał co jest grane, w końcu on jako jedyny wie, że są dwie, a nie jedna.
Nestor Carbonell, który gra agenta Machado w rzeczywistości też ma takie oczy . Nie tylko w Ringerze. Może ma ciągoty do Kleopatry ? ;). Binula mnie również wydaje się, że pomimo niechlubnej przeszłości, nałogów Bridget ma inne morale niż jej siostra.
ogólnie podoba mi się aktor grający agenta Machado, ale te oczy są nie do przyjęcia - wygląda to przekomicznie i nie potrafię tego faceta traktowac serio.
Jestem szczerze mówiąc w szoku, jeżeli chodzi o grę SMG. Ona uwielbia grać teatralnie, przesadnie, ale z drugiej strony sztucznie, a tu proszę - potrafi jak chce. Bardzo podobała mi się scena, kiedy przyszła w tej balowej sukni do Andrew w poprzednim odcinku. Jej gra była wtedy bardzo wyważona, co SMG zdarza się niezwykle rzadko. Widać, że bardzo jej zależy na finalnym uznaniu jej talentu aktorskiego. Mam niesamowity sentyment do tej aktorki po Buffy, serial który oglądałam od 1997 do 2003 po jednym odcinku na tydzień, więc życzę jej, żeby nareszcie pokazała, że potrafi grać. Niemniej najważniejszą postacią w serialu jest dla mnie Andrew i jego związek z Siobhan/Bridgette. Według tego w jakim kierunku idzie serial, Bridgette będzie z Andrew, a Siobhan z Henrym, ale gdzie tu miejscie dla Gemmy.
To mówicie, że Bridget zakochała się w Andrew? Ja tego jakoś nie zauważyłam. Dla mnie nie ma między nimi chemii. Choć patrząc na to, w jakim kierunku idzie akcja, to pewnie będzie tak jak przewidujecie - Bridget z Andrew i Siobhan z Henrym.
Szkoda, bo dla mnie ciekawym połączeniem byłoby Bridget + Machado ;p
Mnie z kolei cieszy, że Gemma dowiedziała się prawdy na temat Bridget. Ten wątek stawał się nudnawy, a teraz akcja nareszcie nabierze właściwego tempa :)
Co do Siobhan, ta postać jest strasznie trudna do rozgryzienia . Z jednej strony nie da sie nie potępiać zdrady męża z mężem najlepszej przyjaciółki. Ale tak naprawdę nie wiadomo co takiego zrobiła Bridget i jak to wpłynęło na zachowanie Siobhan .
Także po ostatnim odcinku z niecierpliwością czekam na następny .
Czy wiecie, gdzie można obejrzeć ten odcinek z normalnymi napisami? Po obejrzeniu wersji angielskiej lubię obejrzeć też "polską", ale te tłumaczenia, które są dostępne, to ktoś chyba tłumaczył przy użyciu google translatora i nawet nie pokusił się na ich przeczytanie przed zamieszczeniem. Np. mąż mówi do żony: "chciałby..." zam. "chciałabyś" albo "wyślę po ciebie samochodów" :O.
Z góry dziękuję za podpowiedź ;)
Ja też podłączam się pod tych, co chcą, żeby Andrew był z Bridget :) Chociaż pewnie najpierw nie będzie chciał jej wybaczyć, że udawała i go okłamywała.
Nie wiem czemu, strasznie mnie denerwował Henry w tym odcinku. Niby rozumiem, że zakochany, że łatwo nie chce się poddać, ale ile razy można słuchać odmowy? :) A że Gemma się dowiedziała z jednej strony dobrze, ale z drugiej... sama nie wiem. Wciągnął mnie ten serial, nie powiem. Odcinek przeleciał jak mrugnięcie okiem :)
A ja myślę, że Andrew nie będzie chciał jej wybaczyć nie tylko podszywania się pod Shiv, ale przede wszystkim tego, co zrobiła Bridget w związku z ich dzieckiem. Bo coś na pewno się stało, co było przyczyną niechęci obu sióstr do siebie.
Ja się cieszę, że Gemma się dowiedziała o zdradzie, będzie ciekawiej ;)
Ale nie wiadomo czy to dziecko, które możliwe że Bridget nie dopilnowała lub coś w tym stylu było Adrwew'a.
Raczej to nie mogło być Andrew ponieważ Shiv poznała go jak juz nie rozmawiała z Bridget i on nawet o niej nie wie. A może to nie było dziecko Shiv tylko np ich młodszy brat...