Cześć! Chciałbym się spytać fanów Riverdale, czy nie rozczaruje się oglądając ten serial. Oczywiście nie chcę żadnych spoilerów. Mam 15 lat i słyszałem dużo dobrych opini na temat tego serialu. Zbieram się do obejrzenia go, ale boje się, że się rozczaruje i nie spodoba mi się. Powiedzcie mi, czy mam się czego bać?
Moim zdaniem strata czasu. Ostatecznie tylko pierwszy sezon, który jest zamkniętą całością, więc można po nim przestać oglądać. I tak nawet byłoby lepiej.
Pierwszy sezon miodzio, można by wiele pisać z jakich aspektów ta teen drama odniosła zarówno komercyjny, jak i jakościowy sukces. Jeżeli będzie cię ciekawić, co się wydarzyło w dalszych sezonach, raczej odpuść sobie ich oglądanie, już lepiej przeczytać jakieś streszczenie odcinków, bo ilość bzdur, głupot, absurdów, idiotycznych dialogów, beznadziejnych twistów, sztucznych scenek... Dobra mógłbym też pisać i pisać, co jest nie tak z dalszymi sezonami, ale lepiej już po prostu obejrzeć 1 sezon i ewentualnie poczytać streszczenie pierwszych odcinków drugiego sezonu. Jeżeli stwierdzisz, że warto jednak je obejrzeć, to oglądaj, ale spadek poziomu między sezonami jest straszliwy (trzeci też jest o jeden level gorszy niż drugi, nie mam pojęcia jak się ma czwarty).
W 4 sezonie jest jeszcze więcej absurdów. Oglądam tylko z przyzwyczajenia, chociaż nie wiem, jak długo jeszcze wytrzymam ;)
Zacząłem oglądać 3 sezon, po 8 odcinkach musiałem sobie zrobić przerwę - tyle szajsu udało im się w przeciągu kilku odcinków wcisnąć, że głowa mała xd Co najśmieszniejsze serial dalej ma rzeszę fanów, co mnie ogromnie dziwi. Aktorzy też już mają dość tego co muszą wyrabiać na planie.