Czy ktoś orientuje się na czym twórcy filmu wzorowali się tworząc tak nierealny świat? Film ma być zakładam w miarę poważny, a przez brak jego wiarygodności staje się śmieszny.
W jakim świecie szesnastolatkowie prowadzą własne pseudośledztwa, posługują się bronią, podpalają domy, wygłaszają przemowy dla calego miasta w sprawach, którymi w ogóle nie powinni się zajmować, są członkami mafii, i długo by jeszcze wymieniać kolejne absurdalne elementy fabuły?
Przy tym wszystkim traktowani są jak dorośli ludzie, zbliżający się do 30. Gdyby byli starsi o kilka lat, to, dało by się to zrozumieć. Ale to tak naprawdę dzieci, o czym wszyscy w tym serialu zapominają.
A postawy większości matek głównych bohaterów ? Mam na myśli matkę Veronici i Cheryl, te szantaże, manipulacje, wykorzystywanie córek do własnych rozgrywek, przepraszam, gdzie twórcy znaleźli pierwowzory?
Historia rozgrywająca się w:
USA- bzdury i fantazje.
Europa- W miare powazne filmy/seriale.
Gdzieś wyczytałem, że to serial surrealistyczny i taka jest jego konwencja. Chyba tutaj na Filmwebie.
Nie w każdej rzeczywistości 16-latkowie zachowują się jakby wyszli z podstawówki. Nie ceń innych swoją miarą. Ja mam 21 lat, a w liceum też przeszłam naprawdę sporo i byłam dość mocno zbuntowana, jak i łapałam się za parę intryg.