PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556595}

Rodzina Borgiów

The Borgias
2011 - 2013
7,8 38 tys. ocen
7,8 10 1 37503
6,9 8 krytyków
Rodzina Borgiów
powrót do forum serialu Rodzina Borgiów

No nie no.... ehhh.... ponoć ma być dwucześciowy film telewizyjny zamiast czwartego sezonu

ocenił(a) serial na 8
sentia

Póki co to, na szczęście, tylko pomysł. Może zmienią zdanie :). W ostateczności film, zwłaszcza dwuczęściowy, też nie byłby aż taką tragedią. Grunt, żeby nagle nie uznali, że Borgiowie przestali im się opłacać i nie urwali ich po 3. sezonie...

ocenił(a) serial na 8
sentia

Jakby tak dali 2 razy po 2 godziny skondensowanej akcji to nie byloby imo najgorzej

e_wok

fakt, w końcu to byłby ekwiwalent czterech odcinków, niemniej jednak 10 odcinków brzmi lepiej niż 4... z drugiej strony jeżeli Jordanowi już się nie chce, to może i lepiej, żeby skończyć w ten sposób. ważne, że serial nie zostanie nagle anulowany z akcją urwaną w pół słowa (jak już zdarzyło mi się z wieloma serialami, niestety...).

ocenił(a) serial na 8
Darth_Paula

Jak zwykle, ma to swoje dobre i zle strony. Pewnych emocji nie da sie wygrac w czasie krotszym niz potrzebuja. Gdyby np. Lukrecja i Cezar wskoczyli do lozka bez tych wszystkich spojrzen, niuansow i niedomowien, bylby imo zmarnowany temat. Z drugiej jednak strony w serialu daje sie zauwazyc dluzyzny, jakby producent stal z zegarkiem w reku i pilnowal, zeby materialu do montazu wystarczylo. Chocby watek Bianki, wydluzony na maksa- ona patrzy, on patrzy, ktos cos mowi, cisza, ktos w koncu odpowiada, troche jak w Na Wspolnej, ze siedzisz i kibicujesz, zeby w koncu poszli do kuchni i niech on jej wreszcie powie, potem ogolna wczuwka - wszyscy przezywaja, placz, rozdzieranie szat i pol godziny leci.

e_wok

Ja w ogóle byłam pewna,że 3ci sezon będzie ostatnim,więc nawet 2 częściowy film zamiast sezonu 4go nie byłby najgorszy.Wydaje mi się,że 10 odcinków jak na cały sezon to trochę za dużo.W końcu papież umiera,Cezar też ginie,także bez sensu byłoby przedłużać i wymyślać wątki tylko po to,żeby pokazać full sezon.Nie zrobią 2 konkretne 2godzinne części i będzie gut:)

avosette

Ja jestem zbyt przywiązana do tego serialu, aby tak po prostu przyjąć wiadomość, że 3 sezon jest ostatni. Zakochałam się w "Borgiach" i mam ogromną nadzieję na 4 sezon.

ocenił(a) serial na 10
sentia

nie bd żadnego zakończenia. Amerykanie zawiesili pracę nad Borgiami. Nie bd nawet tego 2-godzinnego filmu na koniec, który miał zamknąć całą historię w jakąś mniej czy bardziej spójną całość.

ocenił(a) serial na 10
Pidonek

Zwyczajnie ich posrało.

ocenił(a) serial na 9
WhiteDemon

Jedyne co jestem w stanie teraz powiedzieć, to że wpadam w żałobę... Gnoje!

ocenił(a) serial na 10
Aredhel125

No. Dupa jasiu. Jestem taka wściekła że na opisanie moich uczuć odnośnie tej sprawy musiałabym użyć wyłącznie wulgaryzmów i to DUUUŻEGO kalibru.

ocenił(a) serial na 9
WhiteDemon

Ja tak samo. Mogli już przynajmniej dla fanów to dokończyć. Ten serial naprawdę wszystko miał zapięte na ostatni guzik i stroje i scenografia, muzyka i nawet charakteryzacja co widać po Lukrecji, że wygląda świeżo, młodo i bardzo naturalnie, a to jest sztuka kogoś tak zrobić. No po prostu nie wiem co powiedzieć....
Z chęcią bym napisała list do tej stacji telewizyjnej, który by wyraził moje oburzenie, no ale wiadomo...

ocenił(a) serial na 10
Aredhel125

Wiadomo:/// Chyba musimy się cieszyć że chociaż te 3 sezony były, przy takich porąbanych tendencjach z kasacjami.

ocenił(a) serial na 10
sentia

film też nie bd.
Jordan zaproponował to wytwórni, ale stwierdzli że film jest zbyt drogi.
oszaleli?
Przecież Borgiowie cieszą się oglądalnością!

ocenił(a) serial na 9
ladyanna_filmweb

Borgiowie forever!!!

ocenił(a) serial na 10
Aredhel125

Cesare forever <3 <3

ocenił(a) serial na 10
ladyanna_filmweb

http://bringbacktheborgias.tumblr.com/post/53032916413/bring-back-the-borgias-sa vetheborgias zachęcam do przyłączenia się !!

ocenił(a) serial na 10
sentia

To jest kpina! jak to 4 sezonu nie bedzie? doskonali aktorzy, Jeremy Irons wymiata,scenografia bajeczna aczkolwiek widać cięcia budżetowe aby pokazać Rzym,koloseum i tę prawdziwą realną scenografie, a nie jakąś kopie miast itd. Troche to kuleje...

Ale nie ważne, Borgiowie są the best! Tyle czasu pieniedzy i wkładu poświęcono aby serial miał klimat i pokazywał to co najlepsze w nim, wiec to wszystko na marne??? buuu