Wciąga ten serial tak że nie mozna sie doczekać nastepnego odcinka? :)) Spartacus mi sie bardzo podobał! :) "Rzym" też :) a jak jest tu???
jeśli o mnie chodzi, to pierwszy i drugi sezon wciągnął mnie do tego stopnia, że oglądałam po kilka odcinków dziennie, trzeci niestety już tak nie porywa :(, ale ogólnie dobry serial i warto zobaczyć
Mnie odwrotnie - pierwsze 2 sezony jakoś tak letnio, trzeci mnie wciagnal, ze nie wiem :-)
Mysle, ze osobie, ktorej podobaly sie Rzym i Spartacus, Bordżiasy podpasują. Nie ma takiej jatki, jak w S (zresztą gdzie jest? :-D), za to akcja szybsza niz w Rome.
I aktorzy ladniejsi. Jest watek zakazanej milosci bez perspektyw, jak w Gods of Arena i kazirodztwo jak w Rzymie, wiec mysle, ze bedzie git.
Naprawde warto, nie bedizesz mógł sie doczekac aż obejrzysz kolejny odcinek z każdym co raz bardziej sie wkrecasz a 3 sezon jest najlepszy !
Wciaga, nawet bardzo. W Spartacusa wciagnelam sie na max, tez ogladalam po kilka odc na raz. I podobne z Borgias. Uwazam, ze warto:)
Spartacus po 2 sezonie przestał być zjadliwy. Tak samo californication. Z borgiasami jest inaczej, wciągają bardzo przyjemnie. Ale jesli szukasz czegos naprawde mocnego, to daj sie poniesc Breaking Bad. Pozamiata Cie tak, ze zapomisz o spartakusie jeszcze tego samego dnia. Pozdrawiam.
Zgadzam się, Breaking Bad jest chyba najbardziej uzależniającym serialem. Jeżeli ja dałem się wciągnąć, a fanem seriali nie jestem to wiedz, że coś się dzieje.
Co do Borgias, wydaje mi się, że warto chociażby dla samego Ironsa, który potrafi praktycznie wszystko, a scena w 6 odcinku 3 serii, gdy sprawdza autentyczność włóczni, która przebiła rzekomo Jezusa... majstersztyk, który zaowocował parsknięciem śmiechem.
Nie wiem dlaczego, nie potrafilam sie wciagnac w Breaking Bad. Za to wciagnelam sie w Sons of Anarchy tak bardzo, ze w czasie urlopu obejrzalam wszystkie 5 sezonow :D
Dzięki wszystkim za odpowiedz :) A Breaking Bad juz oglądałęm...rewelacyjny serial !!! :) w sumie jeden z moim ulubionych, ale nie znalazlem juz nic podobnego do niego ;) To zapytam tak...wciąga Rodzina Borgiów chodz troche jak Breaking Bad? ;)
Eeee, nieee ( w sensie Californication). Owszem, przemyslanego scenariusza to raczej trudno sie dopatrywac, ale jako zbior gagow i hucp, nadal imo nie ma sobie rownych. Wiekszosci widzow to faktycznie nie wystarcza, ale jak ktos ma plebejski gust (np, ja) to sie w dalszych seriach tez odnajdzie.
Czy wciąga? Mnie ten serial rozwala. Niesamowite intrygi,zdrady,wojny,sojusze a przede wszystkim postacie. Wszyscy wyraźni, krwiożerczy, zdeprawowani a jednocześnie warci sympatii. Właśnie jestem po odcinku 8 i 9 3 serii i muszę przyznać, że wymiękłem, robi się coraz lepiej! Tak się wczułem, że na zakończenie chciałbym powiedzieć : Trzymam za was kciuki Bordziowie! hej
serial jest fajny i wciąga, bynajmniej mnie wciągnął, ale jeżeli chodzi ci o spójność z faktami historycznymi to może być mały problem bo twórcy chyba bardzo luźno podeszli do spójności z nimi.
no, jeżeli się zwraca uwagę na superzgodnośc z faktami historycznymi to po Borgiach może go rozboleć głowa ;> aczkolwiek ja spodziewałam się tego po tych twórcach - jeżeli ktoś oglądał Tudorów to wie o czym mówię, bo tam miejscami jest masakra jeżeli chodzi o zbieżność z faktami ;p jeśli chodzi o Borgiów to radzę podejść do serialu jako do lekkiej fikcji i wtedy to nie razi tak bardzo, a jeżeli się nie zna historii, to przeczytać już po obejrzeniu ;D
Wciąga jak cholera ;) że tak napisze ;p a książka jeszcze bardziej :) Pozdrawiam
Kończe pierwszy odcinek.. tzn. juz w sumie drugi bo mam wersje 700MB ;) Może mi ktoś napisać od kiedy zaczyna się lepsza akcja i zaczyna wciągać? Od którego odcinka? Pamiętam że np. w Breaking Bad początek też był trochę ciężki :)
Pierwszy sezon jest w zasadzie spokojny, akcja zaczyna się gdzieś po wprowadzeniu króla Francji w 6 odcinku. Nie ma się, co jednak zniechęcać. Pierwszy sezon jest w zasadzie wprowadzeniem, drugi i trzeci są o wiele lepsze, przynajmniej w moim odczuciu. Można im rzecz jasna sporo zarzucić, aczkolwiek tempo akcji jest sensowne. Nie oczekuj jednak ciągłej akcji, przestroje na parę odcinków w tym serialu zdarzają się. ;)
Powiem Ci szczerze że też oglądam od nie dawna i pierwszy sezon dla mnie jest kiepski dopiero od 7 odc (1 sezon) zaczyna robić się ciekawie (według mnie ) .Polecam ci jednak oglądać od 1x10 bo zaczyna się lepsza akcja aczkolwiek w 2 sezonie zdarzają sie słabe odcinki .Za to trzeci jak dla mnie jest genialny oglądam z zapałem ( nie przewijając co dla mnie jest nie możliwe :D) wartka akcja dużo intryg świetna antagonistka i oczywiście dobrze wykreowani bohaterowie którzy nie posługują się liniowymi dialogami. Co do postaci to papież i jego córka są znakomicie wykreowani przez tą dwójkę aktorów .Tak sobie myśle że jak by zrobili fuzje(zamiana Cesare) z tamtymi Borgiami z canal + serial był by idealny :D