PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=241008}

Rodzina Serrano

Los Serrano
2003 - 2008
8,0 1,8 tys. ocen
8,0 10 1 1750
7,3 3 krytyków
Rodzina Serrano
powrót do forum serialu Rodzina Serrano

1.jak zakończył się wątek Marcosa i Evy
2. jak umrze Lucia

SparklyTiara

Najpierw powinno napisać się, że to spoiler jeżeli chodzi o pytanie 2:)

Odpowiedzi:
1. Marcos i Eva będą ze sobą. Wyjadą do Francji, bo Eva będzie ta studiować. Będą mieli dziecko:)

2. Lucia umrze, bo będzie miała wypadek samochodowy..

ReBelDe_fan

Czy wątek Evy i Marcosa będzie pokazany do końca ósmego sezonu czy kiedyś się urwie i nie powróci ?

leonidas18

Kiedy w końcu będą razem ?

kasienka89_17

Elo
Ej żona od Diego umrze naprawdę czy tylko w jego śnie????:)
proszę o odp:P

szantis1

W ostatnim odcinku pojawiają sie wszyscy - wiec mozna zalozyc , ze wszystkie odcinki od drugiego do konca to jeden wielki sen Diega ;)

ReBelDe_fan

Ja mam pytanie o Eve. Dlaczego grająca ją aktora występowała tylko do 2005r.? co się stało z postacią?

SparklyTiara

od drugiego do konca odc ktorej serii?? czyli lucia nie umrze. teraz to sie pogubiłam ;)

AduuuuL

Ojej, bo dziewczyny wszystko pogmatwaly streszczajac koniec serialu - potem juz nie ma przyjemnosci oglądania.
Zakladam, ze producenci serialu, aby ostatni odcinek nie mial tak tragicznego finalu, wymyslili sobie, ze wszystko, co sie wydarzylo to jeden wielki sen. Ja dorabiam swoją filozofię, ze Diego dostal z Góry drugą szansę, by inaczej przeżyć te kilka lat swojego życia...

fryzia

A ja myslę zupełnie inaczej ...wydaje mi się,że Diego naprawdę umarł i trafił do swojego nieba,którym była ta rodzina..wszystko zaczeło się dla niego od początku,mogł zacząć wszystko od nowa,ale to jest świat już po tamtej stronie..nie jest możliwym to,żeby mieć taaak długi sen z takimi szczegółami

bad_kitty

Kolezanka kitty chyba ma racje . Serrano sie zabil i to tak jakby ozyl na nowo w swoim swiecie czyli niebie :)

SparklyTiara

a w ktorym sezonie bedzie to czy on ma sen czy umarl?

SparklyTiara

co do serialu zaczołem go oglądac od niedawna i powiem że wciągnela mnie fabula filmu jest dośc prostolinijna,a nie jak to jest w telenowelach brazylijskich pokręcone i nijakie,i oni traktują wszystko z humorem czyli tak jak jest w życiu raz wesoło,a raz smutno.Zaś do odpowiedzi to jestem zaskoczony odpowiedziami poprostu mnie zatkało,myślałem że bedzię nieco inne zakonczenie i bardziej przyjemne,czyli że lucia z diego bedą miec wymarzone dziecko i bedą żyć długo i szczesliwie,a Eva z Marcosem bedą życ razem ze sobą długo i szczesliwie,ale jednak tutaj co do diega i luci jestem nieco zasmucony scenariuszem ech,bo lucia to wyjątkowa kobieta wie czego chce,na czym stoi,i wie do czego dąrzyc w życiu,czyli nic ujac nic dodac,i szkoda mi tego że na koncu filmu umrze,dobrze by bylo żeby umarla tylko we śnie,a nie odchodząc od diega.Ale film jest filmem i będzie jak bedzie ech.

SparklyTiara

niom zgadza sie umrze w wypadku samochodowym,nie wiem w jakich okolicznosciach bo nie pokazane,lecz widzialem jeszcze nie tłumaczony serial i jest pokazane jak candela rozmaawia z fitim gdy nagle w pewnym momęcie słychac zgrzyt i chuk rozbijającego się samochodu,po tym diego rozmawia z lucia,lecz Lucia okazuje sie zjawą ktura pokazala się na chwile gdy tylko diego sie odwrócił lucia znikła,a on został sam w pokoju.

SparklyTiara

W moim odczuciu po obejrzeniu wypadku luci i finału rodziny serrano to jedno i drugie jest wydarzeniem żecz jasna w filmie realnym tylko gdy diego skacze z mostu ponosi smierc i trafia do nieba gdy puzniej jest zesłany na ziemię i cofniety w czasie,ma nowe życie na kture ma szanse zapobiec dalszym nieszczęsciom.ale juz jak bedzie dalej to już od nas zalerzy jak sobie dopiszemy,bo po tym nastąpi koniec serialu.Acha w finałowym odicnku rodziny serrano jak jest napisane wyżej jest cala rodzina wraz z Lucią i przyjaciółmi,czyli cała rodzinka w komplecie.

Tomasz_U22

Szczerze mówiąc jestem bardzo zawiedziona zakończeniem tego serialu ;///...co to ma być ?? Ta śmierć Lucii..śmierć Diega i jego "powrót do początku" - chociaz ja twierdze,że on umarł i nie powrócił na ziemie cofnięty do życia o kilka lat wstecz..tak jak pisałam , ja uważam,że Diego naprawdę się zabił i trafił do nieba, którym było życie w tej rodzinie,ale to nie był powrót na ziemie ani sen, tylko życie pośmiertne coś takiego jak w filmie "Inni". ! Strasznie polubiłam ten serial, bije od niego ciepło i dobry humor,więc naprawdę nie wiem co mysleli sobie scenarzyści,że tak spieprzyli końcówke ;/.

SparklyTiara

a wie ktos dokladnie pod koniec ktoego sezonu bedzie smierc lucii bo z tego co patrzylam to pod koniec 7 ale nie jestem pewna bo nie pisze nizie dokladnie. A w 8 sezonie jest taka kobieta w loczkach ktora sie caluje z diego wie ktos kto to jest??

AduuuuL

oprócz ostatniego odcinka 8 sezonu., 10 odcinek 6 sezonu był ostatnim z udziałem Lucii ;(

a wiecie może co się stało z Santim,dlaczego trafił do więzienia i ktoś nazwał go mordercą <napisane na murze było Santiago asesino> ?
i czy Santi będzie z Lurditas i czyje ona dziecko urodzi?
i kim jest chłopak,który z Raulem rozmawia -> 7:33
http://www.youtube.com/watch?v=_c0Z0BKDqpE&feature=related

Peyton_5

już wiem,kto gra tego chłopaka, wiedziałam,że jakoś znajomo mi wygląda :D:D
Michel Gurfi, to on grał Javiera w Rebelde :D:D

ale dalej mnie interesuje kim jest w serialu :)

Peyton_5

Jest bratem nowej narzeczonej Diega , który bedzie uczył w szkole Tete razem z Africom muzyki i tańca http://www.youtube.com/watch?v=DcGpbntNMAs

Peyton_5

Michel Gurfi w REBELDE grał Joaquina, a nie Javiera (jego grał Mike Biaggio). Fajnie będzie zobaczyć znajomą twarz o ile TV4 wyemituje cały serial ;)

RiDka

miałam na myśli Joaquina a napisałam Javier ;P
dzięki :)

Peyton_5

Wie ktoś może co ta za piosenka
http://www.youtube.com/watch?v=FENnaqDwR1M&feature=related

SparklyTiara

a czy ktos wie kiedy wkoncu wroci marcos??

AduuuuL

Marcos wróci w 8 odcinku tej temporady, czyli w tą środę (11.11) ;)

RiDka

Zapomniałam, że jutro święto, wiec TV4 nie będzie emitować seriali. Powrót Marcosa przeciągnie się na czwartek, ale już dziś był chwilowo pokazany ;)

RiDka

A mnie zastanawia jedno.. Marcos jest synem Diego. A Eva jest córką Lucii więc dlaczego oni tworzą pare skoro to rodzeństwo? ^^
może to głupie, ale naprawdę mnie to już męczy trochę czasu;p

arisa_

no niby nie rodzone ale jest..

SparklyTiara

niom bo to są dzieci z poprzednich rodzin po kturych pozostali Lucia Diego,a tagże dzieci Marcos,Eva,Tete i inni,wiec podsumowując genetyke oni nie są rodziną wiec nic nie stoi na przeszkodzie by Marcos mugł poslubic Evę,bo gdyby wczesniej w poprzednej rodzinie narodziła sie Eva oraz Marcos po jednej ze stron wtedy już by nie mogli by być ze sobą bo geny by na to nie pozwoliły,a tak że Marcos jest synem Diega,a Eva córką Luci to tutaj geny sie nie krzyżują,wiec oni mogą być ze sobą.

SparklyTiara

a od kiedy Guille i Tete będą razem??

SparklyTiara

Ja wiem że ten najmlodszy bedzie jechal z kumplem autem Diego Serrano (kumpel kierowal) i zabija jakiegos kolesia tym autem

SparklyTiara

Zawsze mnie ciekawiło czy jest wyjaśnione w "śnie" czy czymśtam Diega czy Eva i Marcos są ze sobą?

Agenak

Z tego co zrozumiałam (a umiem tylko kilka slow) mogę wywnioskować że już nie są razem bo to sen czy coś tam Diega a on zwłaszcza w pierwszych seriach nie popierał związków swoich dzieci ze sobą a po za tym po zachowaniu troszkę widać że nie wyglądają oni na zakochanych .Co do Marcosa to podobał mi sie jego związek z nauczycielką a Ewa mogła by być z tym przystojnym nie pamiętam jak ma a nie żeby ich łączyć bo to jak by kazirodztwo chociaż nie są rodzeństwem z krwi .polecam wszystkim fanom tą stronę http://www.seriesyonkis.com/serie/los-serrano/

NemezisGoToHell

Ale na tej stronie są odcinki po hiszpańsku i się nie da oglądać

Dagunia12

Mam pytanie skąd macie te dalsze odcinki , bo przecież w tv są do 65 tylko ??

SparklyTiara

ale Diego nie skoczył z mostu , wtedy gdy zmarła Lucia ,.Ona zmarła chyba w 6 temporadzie i potem były normalne odcinki i diego miał potem inna ale nie wiem , jak sie nazywała i w finale rodziny serrano diego poszedł i skoczył z mostu i wtedy znalazł sie w swoim łózku i sie obudził , i to ze eva i marcos i tete i guille byli razem i to ze lucia zmarła to był jego taki sen . i te wszystkie wydarzenia i te odcinki jakby mu sie sniły .

karolisiakO_o

a moim zdaniem film zakończył się bardzo fajnie. tak oryginalnie. w tych meksykańskich telenowelach wszystko kończy się dobrze. główna para bierze ślub, potem dziecko, bla bla bla bla bla bla. aż mdli po prostu. a tutaj jest zupełnie inaczej. Diego obudzi się i to wszystko okaże się tylko snem, więc nikt nie ucierpi. a nasz główny bohater ma szansę na poprawę swoje życia. to jest naprawdę coś niesamowitego.

SparklyTiara

uwazam ze Diego sie zabil i trafil do nieba i tam "spotkał" swoja cała rodzine.nie sadze zeby rezyserzy wymyslili sobie na koncu ze to byl tylko sen Diego bo to bylo by troche dziwne. zastanawia mnie kilka rzeczy widzialem urywki dalszych odcinkow i nie widze tam candeli. czy marcos i eva wyjada do francji i juz w serialu nie beda wystepowac?

kosa10

chociaz z drugiej strony ciezko to jednoznacznie zinterpretowac bo przeciez nie mozliwe ze to powrot do 2 sezonu gdyz widzimy ze dzieci sa w wieku ostatnich odcinkow. mysle ze celowo zostal nakrecony taki koniec zebysmy sie nad tym glowili a i tak kazdy bedzie mial inne zdanie.