PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=35405}

Rodzina Soprano

The Sopranos
1999 - 2007
8,5 76 tys. ocen
8,5 10 1 75848
9,5 31 krytyków
Rodzina Soprano
powrót do forum serialu Rodzina Soprano

Widziałem "Zakazane Imperium", które bardzo mi się podobało. Wiem że to inne realia, ale czy jest w tym serialu klimat dobrego gangsterskiego kina? Z racji ilości odcinków obawiam się telenoweli przyprawionej zaledwie szczyptą prochu:) Jak to w końcu jest z tym serialem?

ocenił(a) serial na 10
koyaanisqatsi_klos

Ach to jest telenowela ! Ale nie zrzażaj się tym. Są oczywiście zabójstwa strzelaniny itd. Ale bardziej dominuje wątek relacji między poszczególnymi osobami. Takie o wiele przede wszystkim Sopranosi to spojrzenie na popkulturę Amerykańską, i nie tylko na przełomie wieków.
Warto zobaczyć. Wręcz trzeba. No nie znać Sopranosów? To nie wypada w dobrym towarzystwie :)

ocenił(a) serial na 10
sysunia22

*Takie o wiele bardziej rozbudowane Breaking Bad

koyaanisqatsi_klos

Trudne kino psychologiczne. Są odcinki, które totalnie Cię zanudzą, jeśli szukasz w nich akcji. Osobiście ubóstwiam, ale to nie jest opowieść o mafii, tylko o człowieku, a w późniejszych odcinkach o ludziach oraz ich problemach osobistych jak i związanych z nielegalną działalnością. Breaking Bad posiada o wiele więcej "Prison Break"-owskich rozwiązań. Zaskoczeń, szybkich zwrotów akcji czy czegokolwiek związanego z typowym dla telewizji obrazem sensacyjnym