PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=132771}
6,2 18 tys. ocen
6,2 10 1 18449
6,6 7 krytyków
Rodzina zastępcza plus
powrót do forum serialu Rodzina zastępcza plus

Ani śmieszny, ani ciekawy, ani inteligentny, ani fajny, ten serial to jakieś nieporozumienie, nie wiem co Polsat w nim widzi puszczając go w tak strategicznym czasie jak niedzielny wieczór (akurat w wakacje nie puszczają tego w niedziele)

i jeszcze jedno błagam, nie nazywajcie tego czegoś komedią ani serialem komediowym, żenada !

Acolith

widac Twoj brak wiedzy!! serial jest pouczajacy, rodzinny, uczy przede wszystkim tolerancji, a w polsce ciągle jest jej brak!!!! oglądnij sobie ze dwa odcinki i dopatrz się w nim sensu to może zaczniesz coś rozumiec. fronczewski jest doskonały, postać policjanta to doskonała karykatura polskiej policji!! Jarosław boberek jest rownież doskonały. zauważ tez spoosb w jaki Kwiatkowski wychowują swoje dzieci!!!

cykutia

brak mojej wiedzy ... hmm to znaczy że jak nie lubie tego serialu to jestem jakiś głupi ?

pouczający ? rodzinny ? - to mogli by go puszczać o 14 popołudniu jako fajny serial rodzinny dla młodych rodzinek, a nie o 20,00 kiedy człowiek chce obejrzeć coś normalnego

uczy tolerancji ? - hehe niby jak ? że dali Chinke i Arabke do serialu ?

obejrzyj choć dwa odcinki ... oooo człowieku ja oglądałem tego za dużo i już mnie tak nuży ten serial że dramat, od siedmiu lat emitują ten serial, na prawdę myslisz że nie oglądałem dwóch odcinków ?

Jarosław boberek jest rownież doskonały ? taa drugiego takiego błazna to trzeba by było długo szukać

Acolith

a myślisz ze czemu puszczają ten serial jak to nazwałes o tak strategicznej godzinie. bo ten serial ma duza ogladalnosc.

ocenił(a) serial na 6
Acolith

zdecydowanie jeden z najlepszych emitowanych obecnie polskich seriali; spora dawka inteligentnego humoru i porcja życiowej mądrości przekazana w bardzo przystępny sposób; w dodatku (a może przyde wszystkim) wyśmienita gra aktorska!

lenka18

Jest wiele takich żenujących głupot w TV. Można by wymieniać godzinami: Klan, M jak miłość, Na dobre i na złe, Złotopolscy, Plebania, Samo życie, Reklamy TV Marketu, Sąsiedzi, Lokatorzy, Europa da się lubić, Familiada... i to powyższe badziewie, które trwa na dodatek godzinę. Nie lepiej stworzyć 1 program który nadawałby przez 24h na dobę takie bzdury? Srać i wymiotować się chce.

ocenił(a) serial na 4
Acolith

Wcześniejsze odcinki były ciekawsze, te są naciągane i strasznie się wleką niestety :/ A szkoda.

Acolith

Człowiek tak odbierający ten serial jest biedny. Szkoda mi go. Z jakiegoś powodu jest pozbawiony radości z oglądania wesołych historii z życia innych ludzi. Szczerze współczuję. Zwolennik Tego Serialu.

k_zakrzewski

Piękne słowa;)
Zapraszam na www.rodzina-zastepcza-serial.b log.onet.pl

ocenił(a) serial na 5
k_zakrzewski

Sam jesteś biedny i to Tobie należy wspołczuć. Każdy ma własne zdanie. Wesołe historie? Nudne gówno, tyle powiem. Dobrze że "Świat wg. Kiepskich" wraca na antene, mam nadzieje że wyrzucą "Rodzine Zastąpczą" z anteny. A co do najlepszych polskich seriali to zdecydowanie "Świat wg. Kiepskich" i "Daleko od noszy". "Rodzina Zastępcza" jest strasznie nudna, wprost żenująca i gdyby nie Piotr Fronczewski, dorównałaby poziomem "M jak miłość", "Klanowi" czy "Złotopolskim".

ocenił(a) serial na 10
InowroclawskiWilk

Kurde, kolejny, ktorego przywiazuja do fotela i zmuszaja do ogladania serialu :/
Jest taki fajny wynalazek, pilot sie nazywa. Bardzo sie przydaje do zmieniania kanalu!

A to, ze nie potrafisz wydobyc czegos wiecej z tego serialu swiadczy tylko o tym, ze rajcujesz sie wylacznie prymitywna rozrywka a wszystko co ambitniejsze mieszasz z blotem. Ale czego sie spodziewac po osobie uzaleznionej od gier komputerowych...

ocenił(a) serial na 5
arbb

Słuchaj człowieczku.
Żebym musiał coś ocenić, pierw musze to zobaczyć. Więc oglądałem to troche i wyrobiłem sobie zdanie na temat tego serialiku.
To ma być ambitne? Daruj sobie. Jak możesz porównywać gry ze serialami? One chociaż dostarczają mi rozrywki , a Rodzina Zastępcza jest strasznie pustym i nudnym serialem. Poza tym te gry (chociażby Silent Hill czy Resident Evil) są o wiele ambitniejsze. Myślę że prymitywna rozrywka to właśnie Twój ulubiony serialik.
Aha i nie jestem uzależniony od gier, po prostu gram w nie , kiedy mam ochote.

InowroclawskiWilk

Hm, ani to ambitne, ani puste,
jak dla mnie spoko
i chodze do szkoly z sergiuszem :P

ocenił(a) serial na 8
InowroclawskiWilk

No jak Tobie podoba się "Świat według..." i "Daleko..." to się cieszę, że ci się "Rodzina..." nie podoba. Znaczy, serial trzyma poziom. A Ty nie :-)))

ocenił(a) serial na 5
Frank_Zappatrzony

Ty tym bardziej nie trzymasz poziomu, ekhm pafciu.

ocenił(a) serial na 5
Frank_Zappatrzony

Ty tym bardziej nie trzymasz poziomu, ekhm pafciu.

ocenił(a) serial na 7
InowroclawskiWilk

Nieprędko się doczekasz wyrzucenia z anteny tego serialu, Diverse, bowiem jest on zbyt popularny i zbyt wiele osób dostałoby piany za usuięcie go. Pozekasz jeszcze 5-10 lat, przecież oni nie będą wiecznie dziećmi, a kiedy zajmą się własnym życiem (w serialu) tytuł straci sens. No i się skończy... na pociechę warto wrócić do starych odcinków, które będą powtarzać, jednak zapewne dużo rzadziej...

ocenił(a) serial na 10
Acolith

ARBB mądrze powiedział.

Diverse i te inne wyskakujące z "Żanadą" - naprawdę żal mi Was. Tak jak ktoś już wspomniał nikt Wam nie karze tego oglądać. Rozumiem, że nie wszystkim wszystko się podoba, ale do cholery jasnej, po co od razu lecieć do komputera i pisać "głupie, beznadziejne, żenujące"? W stylu takich prymitywnych ludzi, co Wy z tego macie, że piszecie takie głupoty? Już czasem się zastanawiam, czy jesteście normalni. Normalny człowiek, jak mu się coś nie podoba to poprostu nie ogląda i nie robi z tego wielkiego halo. Albo mówi konkretnie i kulturalnie, co mu się nie podoba, a nie "DEBILNY SERIAL". Uzasadnienie? Brak. No właśnie. Porównaliście "RZ" do "MjM", na litość Boską, jak można porównywać tasiemca z komedią? To zupełnie inny gatunek filmowy! Co do "DON" i "ŚwK" to hmm.. Lubię nawet oba te seriale, nie ukrywam, że "RZ" lubię najbardziej, ale one wszystkie trzy są podobne, zresztą wszystkie emitowane przez Polsat. Przyznam jednak, że "RZ" jest z nich wszystkich ambitniejsza i to o wiele. Może wy po prostu nie rozumiecie tego serialu, bo albo jesteście dorośli i nie macie własnych dzieci, albo jesteście głupimi, rozpieszczonymi bahorami, które za grosz nie mają ciepła rodzinnego? Nie wiem. Ale skoro śmieszy Was przerywnik "Kurde" i przewracanie się na skórce od banana, to tylko pogratulować inteligencji.
W ten serial trzeba się wsłuchać. Dialogi są naprawdę świetne, znakomita obsada aktorska..
Zresztą - nie chcecie - nie oglądajcie. Serial i tak ma wielu wiernych fanów i kilkoro głupków jak go nie będzie oglądało to nic się nie stanie. Zresztą - serial na takim poziomie nawet by pewnie nie cieszył się, gdyby takie prymitywy go oglądały.

ocenił(a) serial na 10
plutonka1

Dziękuje Ci za ten tekst, przykro się czyta jak Rodzinke Zastępczą nazywa się żenadą. U mnie w domku zawsze oglądamy w niedziele tą produkcje całą rodziną bo zawartych jest tam wiele wartościowych treści. Każdy odcinek traktuje o innym problemie ale zawsze w sposób bardzo pozytywny zostaje rozwiązany. A problemy bywają naprawde trudne. Gra aktorska? Lepszej być nie mogło, widać że aktorzy się wczuli w grane postacie, a typowe Alutki "No to pa" już weszło w krew mi chociażby :P Kiepskich także bardzo lubie jak i DoN, ale to inny typ jest komedii. Rodzina to serial z nazwy już rodzinny, uwielbiam go i będe nadal ;) Pozdrawiam wszystkich ;)

użytkownik usunięty
maxikot

Przyznaję rację w 100%!!!:D A Alutka to mnie rozbraja, jest po prostu... fascynująca xD Rodzinę zastępczą będę oglądała do późnej starości :*:D