PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=132771}
6,2 18 tys. ocen
6,2 10 1 18450
6,6 7 krytyków
Rodzina zastępcza plus
powrót do forum serialu Rodzina zastępcza plus

Jacek- niby wszystko robi z dobrego serca, ale zawsze musi wszystkim wytykać i brać na litość
"Ja się dla was poświęcam, ciężko haruję i zarabiam dla was" jakby to robił z łaski i podziwu.
Zgorzkniały człowiek, wiecznie niezadowolony z życia, jedyne co go cieszyło to gazeta, telewizor i
przede wszystkim to piwo, które musiał pić w każdym odcinku.

Jędrula- totalny cham i buc. Ludzi biedniejszych od siebie i o niższym statusie społecznym
traktował z pogardą i poniżał ich (patrz: Posterunkowy). Nie miał chyba żadnego prawdziwego
przyjaciela (może poza Kwiatkowskim, przed którym też lubiał błyszczeć), miał samych
interesantów, którzy chcieli zyskać na "przyjaźni" z nim. Nic się dla niego nie liczyło tylko
pieniądze, biznes, produkcje, życie zawodowe. Uzależniony od whisky, które pił jak zwykłą wodę
mineralną.

Alutka- pazerna, chciwa, przebiegła, przemądrzała latawica z zaburzeniami psychicznymi.
Odrealniona od rzeczywistości, kompletnie nie wiedziała jak normalny człowiek żyje. Nie kochała
Jędruli, tylko doiła z niego kasę. IQ poniżej przeciętnej.

Kuba- wystarczy, że skończył filozofię, a już uchodził za największego geniusza i mentora tego
serialu, ratującego wszystkich z opresji. Taki z niego filozof jak z koziej dupy trąba, nawet pracy w
swoim zawodzie nie znalazł, musiał pobawić się w informatyka i założyć własną kafejkę
internetową.

Majka- przemądrzała, złośliwa, sarkastyczna, bardzo nieprzyjemna kobieta.

Filip- jako dziecko był zabawny, ale jako młodociany malwersant, oszust i cwaniaczek stracił
swój urok. Taka młodsza wersja Jędruli, tak jakby to Kossoń go zrobił a nie Kwiatkowski.

Eliza- zawsze działała mi na nerwy, ale jak już dorosła to była nie do zniesienia. Chyba jeszcze
gorsza niż Majka w jej wieku.

Posterunkowy- w I serii był jeszcze zabawny bo sympatyczny policjant, dobry chłop, ale
nieporadny i zabawny. W II serii stał się skurczysynem, który donosił, szpiegował, prześladował i
podsłuchiwał.

ocenił(a) serial na 10
Krytykancki

nie wiem czy nie zauważyłeś ale nikt ciebie i twoich wypocin nikt na tym forum nie chce. a co do tego artykułu - jak czytam opinię o Kubie to się zastanawiam czy ty aby na pewno oglądałeś ten serial? a alutka?? wiesz kto to jest latawica?? a iq to się mogę założyć że ma większe jak ty. ja też jej nie lubiłem, ale są jakieś granice obiektywizmu

ocenił(a) serial na 4
szurszacz

A co Ci się o Kubie nie zgadza?

Latawica bo była z Jędrulą w związku małżeńskim tylko dla pieniędzy. Gdyby pojawił się ktoś bogatszy od Jędruli, kto bardziej spełniałby jej oczekiwania to natychmiast rozłożyłaby nogi.

ocenił(a) serial na 10
Krytykancki

jakoś nie zauważyłem żeby kuba się wymądrzał, bardziej było mu wstyd że po studiach wynajmuje komputery dzieciom.twoja wypowiedz o nim przeczy sama sobie. a alutka??gdyby była latawicą to chyba by się zabawiała z innymi mężczyznami?? była pazerna na pieniądze , a to nie to samo co latawica

ocenił(a) serial na 4
szurszacz

Jak to? Przecież Alutka zdradzała Jędrulę- z Borysem z Rosji (zakochała się w nim i wpadła w depresję jak wyjechał), cały czas łasiła się do Kwiatkowskiego ("Panie Jacusiu jaki z Pana jest przystojny i silny mężczyzna, ja zawsze to Jędruli powtarzam), w odcinku "Wierność i geografia" myślała, że Jacek chce z nią uprawiać seks, dlatego nałożyła krótką sukienkę i przyszła z winem do Jacka, z 1 aktorem Jędruli (grał go Mirek z Samego Życia) z tym Zenonem flirtowała.

ocenił(a) serial na 10
Krytykancki

zdradziła z borysem??gdzie była o tym mowa???flirtowała z jackiem i Zenonem, to jest według ciebie zdrada??? widzę że lubisz oglądać takie seriale jak m jak miłość albo telenowele argentyńskie, albo po prostu masz 13 lat i nie wiesz co znaczy słowo zdrada

ocenił(a) serial na 4
szurszacz

Nawet ze starym dziadkiem Kuby flirtowała za plecami Jędruli. A z Borysem zdradzała go, dlatego Jędrula w obawie o swoje małżeństwo wysłał Ruska do Pragi do serialu.

ocenił(a) serial na 10
Krytykancki

zapomniałeś jeszcze o taksówkarzu .pytam jeszcze raz :czy wiesz co znaczy słowo ZDRADA?

ocenił(a) serial na 4
szurszacz

Dobra, dobra już nie robmy z Alutki takiej świętojebliwej cnotki bo wiadomo doskonale jaka ona jest. Negatywna, prowokacyjna i zepsuta przez pieniądze postać, która w życiu nic nie potrafiła zrobić sama (jedynie znała się na poezji, a i tak jej filozofie poetyckie w odcinku gdy Posterunkowy zaczął pisać były godne pożałowania).

ocenił(a) serial na 10
Krytykancki

ale co ma wspólnego to co napisałeś do niby zdrady alutki??

szurszacz

On jest uprzedzony, te postacie razem tworzyły dobry klimat, a i często sobie pomagali. Jędrula traktował tak podwładnych bo wiedział, że się podlizują bo ma kase, a z posterunkowym to faktycznie powinien bardziej go szanować. Kubie nie zależało na karierze, nawet przełożony Majki oferował mu redagowanie w gazecie i odmówił bo był szczęśliwy w tym co robił, żeby tylko takich ludzi było więcej. Alutka była rozpieszczona ale nie latawica. Jacek, dobry ojciec, rozumiejący trudy codzienności, uczciwy człowiek. Była jeszcze Jadzia,kobieta z zasadami, szanująca innych, rozważna, uczciwa i mądra życiowo oraz wierna mężowi. Napisałem odp pod Twoim komentarzem bo z nim się kłócić nie chce. Jak już to Rodzinka na tvp2 jest dużo gorsza, tam jest trzech rozpieszczonych chłopaków, którzy od małego uczą się cwaniactwa i nie słuchają i oszukują rodziców, to zdecydowanie gorszy przykład dla dzieci, bo to w szczególności dla nich serial.

ocenił(a) serial na 8
Juve1155

Uprzedzony? Akurat on pisze prawdę, i ja się z nim zgadzam.

użytkownik usunięty
Krytykancki

Mimo, ze lubie ten serial to jednak zgadzam sie w niektorych rzeczach. A opis Alutki mnie rozwalił :D