PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=132771}
6,2 18 tys. ocen
6,2 10 1 18448
6,6 7 krytyków
Rodzina zastępcza plus
powrót do forum serialu Rodzina zastępcza plus

Polsat to głupki

ocenił(a) serial na 10

Powinni reaktywować, jak najszybciej ten serial. Tłumaczą się śmiercią pani Gabrieli Kowanckiej, ta na pewno by nie chciała, by przez to serial się zakończył.. po prostu mogli zrobić tak, jak z innymi serialami, zastąpić ją inną aktorką, chociaż wiadomo, że to by było trudne i ciężko by się było przyzwyczaić, ale do tej pory, czyli od 09-13 na pewno byśmy się już przyzwyczaili. Reaktywowali głupie daleko od noszy, to dlaczego z tym serialem nie mogą tego zrobić? Chciałbym zobaczyć, jak Jędrula poradził sobie w roli ojca, co się stanie z Filipem, czy Elizka będzie miała dzieciaka.. Kilka pytań zostało otwartych, a oni w tak głupi sposób zakończyli serial i nie dadzą się tknąć w sprawie reaktywowania go. Wielka szkoda...

użytkownik usunięty
Bogdan4674

Zgadzam się.
Serial był głupio zakończony.
Ostatni odcinek to było dno.
Więc powinni naprawić to reaktywacją.

Bogdan4674

Moim zdaniem kontynuowanie serialu byloby naciagane, mi tez go brakuje heh ale serialu nie przerwali z powodu smierci Kownackiej tylko z powodu slabnacej ogladalnosci. Tu chodzilo o kase, jak zawsze

matleyoshka

Tak? To niech Nicklodeon kontynuuje, ostatnio wykupili licencję na ten serial xD

A dla mnie te wątki z mamią Krysią, tym baranem Włodkiem, Michałkiem lowelaskiem, przemądrzałą plastikową murzynką, irytującym Filipem, starzejącym się Jackiem i bez Pani Kownackiej nie ma już sensu. Jedynie poziom trzymali Jędrula, Alutka i Posterunkowy- niezmienne postacie.

ocenił(a) serial na 7
Bogdan4674

Dobrze zrobili kończąc RZ, odcinki kręcone po odejściu Zosi i Romka były coraz słabsze, tak jakby na siłę ciągnęli serial. Te bliźniaki pod koniec to już w ogóle zapchajdziury totalne, z dwojga złego lepiej było zostawić Dorotkę i Wojtka do końca serialu. Z Włodka jeszcze czasami można było się pośmiać (np. jak tłumaczył Wojtkowi czemu główny bohater "Katarynki" się nie ożenił :D), ale Krysia panosząca się po domu Kwiatkowskich jakby była u siebie i jej pierdołowaty synalek to tragedia.
Z drugiej strony trudno mieć pretensję do aktorów - większość seriali po dłuższym czasie zaczyna być coraz słabsza, po prostu scenarzystom wyczerpują się pomysły na kolejne odcinki.

ocenił(a) serial na 10
Ola_2705

zgadzam się z tobą Olu w 100%.od momentu odejścia Zosi i Romka serial spadał w dół. było kilka fajnych odcinków , ale tylko kilka. A co do scenarzystów nie mieli pomysłów , tak jak piszesz , ale ja zastanawiam się nad czym innym. Jakie odcinki mieli przygotowane do kręcenia gdyby pani Gabrysia nie zachorowała???Bo mnie się wydaje że rola Krysi była tak duża w serialu właśnie z powodu choroby pani Gabrysi, gdyby nie choroba, myśle że Krysia nie byłaby tak często główną postacią odcinków

szurszacz

Zapewne w ten sposób scenarzyści chcieli wypełnić pustkę, po odejściu Anki. Wówczas Krysia stała się gospodarzem domu. Przy okazji, oglądając odcinki z 2008 i 2009, zauważyłem częstszą obecność Uli, która uprzednio pojawiała się jedynie epizodycznie - raz, góra dwa razy w ciągu odcinka. Poza tym autorzy odeszli nieco od rodziny Kwiatkowskich, przenosząc fabułę do domu Kossoniów. W 2009 ograniczono występy Majki, Kuby i Dziadka, ale w zamian otrzymaliśmy rewelacyjne sceny z Posterunkowym, Krysią i Ulą, jak np. w odc. 308 :)

LTE

Hm. Postać Krysi pojawiła się przed odejściem Pani Kownackiej i nawrotem jej choroby więc to nie to. Serial nie będzie kontynuowany bo nie ma to najmniejszego sensu. Sądzę że Ola i Sergiusz nie chcą już być kojarzeni z RZ. Pozostali aktorzy mogą nie chcieć już grać w tym serialu. Ten serial bez Anki nie ma sensu a zastąpienie inną aktorką po tylu latach wywołałoby burzę i obniżyło poziom serialu. Serial faktycznie słabo zakończony, ale to wynika z tego, że Polsat nagle nakazał zakończenie zdjęć.

ocenił(a) serial na 10
Bogdan4674

Jak bla mnie Rodzina Zastępcza Plus do ostatniego odcinka włącznie była bardzo dobra, do końca trzymała swój wysoki poziom. Wątek ojcostwa Jędruli byłby faktycznie ciekawy, Włodzio był świetny, mnie bawił niesamowicie, wniósł naprawdę dużo dobrego do serialu i dalej byłby jego mocnym punktem. Jeśli chodzi o dzieciaki, to mogliby tam wetknąć każdego, i tak siłą tego serialu byli dorośli, a wszystkie dzieciaki oprócz Dorotki i Wojtka były sztucznie grającymi szarakami, którzy byli potrzebni tylko do tego, aby dorośli mogli nas bawić. Śmierć aktora grającego dziadka Kuby możnaby po prostu przedstawić jako śmierć dziadka Kuby, gorzej ze śmiecią Kownackiej. Nie mogłaby być wiecznie na delegacji, musiałaby być zastąpiona. Tak czy siak na szczęście mamy ok. 170 odcinków RZ Plus, więc zakończenie serialu jest łatwiejsze do przełknięcia.

ocenił(a) serial na 10
raVadrian

no myślisz o serialu tak samo jak ja

ocenił(a) serial na 4
szurszacz

Bendzie nowa wersja rodziny zastempczej, w której Jacek bendzie z Alutką i bendą wychowywali curkę Alutki i wiecznie żyjoncego (ok. 15 lat) Śliniaka, Jendrula bendzie z Jadzią, Posterunkowy bendzie z Majką, bendzie wychowywał jej synka i bendą mieli własne dziecko, Filip bendzie z Elizką i urodzi im się czarnulek a Ciocia Ula bendzie z Lesiem hehe hehe

ocenił(a) serial na 10
Krytykancki

a ty będziesz z trynkiewiczem

ocenił(a) serial na 4
szurszacz

a ty ze swoim smrodem hehe hehe