PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=599540}

Rodzinka.pl

2011 - 2020
7,1 113 tys. ocen
7,1 10 1 113042
5,5 15 krytyków
Rodzinka.pl
powrót do forum serialu Rodzinka.pl

Z racji zakończenia trzeciego sezonu chciałbym zrobić takie podsumowanie. Wiem, że wiele osób się ze mną nie zgodzi, ale już nie mogę się powstrzymać, żeby nie napisać swojej opinii. A więc:

Co MI się podoba:

*1 i 2 sezon
*Agata Kulesza i Olga Kalicka (I tylko dlatego, ze one tam występują oglądam ten serial)
*Scena ze skajpAJem

Co MI się NIE podoba:

1. Ludwik proponuje synom 5 zł za godzinę za odśnieżenie podjazdu, a Kuba chce, żeby Kacper dostał za to (bo on jest jego ,,agentem”), 500 zł! Za odśnieżenie podjazdu 500 zł!
2. Natalia krzyczy na wszystkich co kilka minut. -.-
3. Kuba, który je, wygląda i zachowuje się jak świnia. Po prostu jest odrażający.
4. Kuba chodzi po domu w czapce, chociaż jest lato. -.-
5. Nabijanie się z 8-letniego dziecka przez starszych braci, bo należy do harcerstwa.
6. 17-latek jeździ samochodem.
7. 8-latek całuje się z dziewczyną.
8. Tomek, Kuba i Kacper mają wieczne pretensje do rodziców, jakby nie chciało im się żyć.
9. Rodzice pozwalają synowi iść późno spać, pod warunkiem, że następnego dnia nie pójdzie do szkoły.
10. Ojciec pozwala swojemu 17-letniemu synowi spożywać alkohol.
11. 8-latek dostaje 20 zł za pościelenie łóżka.
12. 14-latek dostaje 20 zł za wyniesienie śmieci, chociaż do kosza ma tylko kilkanaście metrów.
13. 17-latek dostaje 20 zł za skoszenie kilkunastu m2 trawy.
14. Ludwik ciągle przeklina: przy dzieciach, przy kolacji, na lodowisku.
15. Nazwisko głównych bohaterów.
16. Natalia i Ludwik uprawiają seks na schodach i dziwią się, że Tomek i zauważył. Jak to się mogło zdarzyć?! -.-
17. Chłopcy siedzą ciągle tylko przed telewizorem i komputerem.
18. Natalia, która ma tyle czasu dla wszystkich, że chyba w ogóle nie chodzi do pracy.
19. Kuba ustala z rodzicami warunki studiów, choć ma dopiero 14 lat. -.-
20. Kuba cały czas prosi rodziców o pieniądze, chociaż dostaje bardzo wysokie kieszonkowe.
21. Kuba ciągle wyciąga pieniądze od młodszego brata.
22. Ludwik opowiada głupie, niestworzone historie i śpiewa debilne piosenki.
23. 17-latek pije wódkę, gdy jest sam w domu.
24. Natalia każe się ubierać chłopcom jak na zimę, chociaż jest lato.
25. Natalia rozmawia z 8-letnim synem o seksie.
26. Pokój Tomka i pokój Kuby wyglądają jak chlew.
27. Natalia skacze po schodach co trzy stopnie, chociaż ma na sobie szpilki.
28. Tomek zawozi brata do szkoły autostradą, chociaż kilkanaście odcinków wcześniej było mówione, że do szkoły mają 50 metrów.
29. Ojciec narzeka, że syn spóźnia się do domu, chociaż w ogóle nie odbiera jego SMS-ów.
30. Natalia każe synom rozmawiać przy stole, jednak gdy oni to robią ta się na nich wydziera, bo rozmawiają o piłce nożnej. -.-
31. Przez 5 minut serialu: Ludwik leży na fotelu, a Kuba siedzi i wydaje dźwięk lodówki. -.-
32. 8-latki ważą swój mózg. -.-
33. Natalia zakazuje synom rozmawiania o psach.
34. 8-latek nie potrafi sobie nalać soku do szklanki – mama to musi zrobić za niego.
35. Natalia dobija się do domu, choć 12 cm od niej jest dzwonek do drzwi. -.-
36. Natalia narzeka, że Kuba rzuca naklejki z jabłek na podłogę, choć sama powinna je odklejać i rzucać do kosza zaraz po kupieniu, gdy je myje.
37. 14-latek ma za rok iść do liceum.
38. Kuba narzeka, że ma mało kolegów, bo rodzice dali mu szlaban na wychodzenie z domu, chociaż do szkoły chodzi 5 razy w tygodniu. -.-
39. Ludwik grając na gitarze śpiewa żałosne piosenki.
40. Tomek i Bolo zabierają mamie jednego z nich staniki.
41. Ojciec każe synowi przychodzić na mecz hokeja godzinę przed rozpoczęciem. -.-
42. 14-latek ma pokój, który wygląda jakby wszystkie jego ubrania wypadły z szafy, a resztki po jedzeniu też zostały wyrzucone na podłogę.
43. Natalia mówi, że kolacja to jedyny posiłek, który spożywają razem, chociaż to śniadanie i obiad zazwyczaj je się razem z domownikami. -.-
44. Kuba ma widoczne tylko 4 zęby na górze, kilkumilimetrowe szpary, ale nie nosi aparatu. -.-
45. Kuba i Kacper zostawiają plecaki w szkole, bo nie mają nic zadane, ale ciekawe jak się spakują na następny dzień. -.-
46. Natalia daje synom karę na wszystko, bo oglądają za dużo telewizji. -.-
47. Kuba przyprowadza do domu koleżanki, chociaż nie wiem co one w nim widzą – brzydki, głupi, obleśny i niechlujny. Rozumiem, nie każdy jest piękny i mądry, ale bez przesady, żeby się doprowadzić do takiego stanu.
48. Tomek odkłada pusty karton po mleku do lodówki.
49. Tytuł odcinka napisany białym kolorem na bardzo jasnym, prawie białym tle.
50. Wycinanie żenujących żartów ojcu przez dzieci. -.-
51. Synowie ciągle wyciągają od rodziców kasę.
52. Wiek chłopców: Kacper ma przez 3 sezony 8 lat, Kuba ma 11/14, a Tomek 16/19.
53. Te wszystkie głupie sceny przed ich domem, np. wyciągnięcie zakupów z bagażnika auta i wyniesienie ich na środek ulicy, oblewanie się wodą z węża albo rzucanie śmieci na kwiaty.
54. Marek namawia Tomka do picia piwa.
55. Chłopcy obsypują się mąką i tylko robią bałagan. -.-
56. 14-latek straszy, oszukuje i nabija się z młodszego brata.
57. Kuba ,,wpycha się” we wszystkie osobiste sprawy swoich braci.
58. Natalia robi warkocz Zosi: mówi, że zaczyna od samej góry, a włosy trzyma przy karku.
59. 8-latek ma podać ojcu słuchawkę od telefonu, więc odłącza telefon z prądu. -.-
60. Chłopcy pierdzą przy obiedzie i kolacji (robią to specjalnie, kto głośniej). -.-
61. Kuba ciągle otwiera buzię podczas jedzenia albo je palcami.
62. Natalia drze się na syna, bo ten wziął aż dwie tabletki jednego dnia. To niedopuszczalne! -.-
63. Ludwik wkurza się na syna, bo ten nie chce iść na świąteczny obiad do babci, chociaż chodzi tam każdego roku. -.-
64. Mężczyzna zmienił nazwisko na ,,Picz”, a Natalia się z tego śmieje. Co w tym zabawnego? Zupełnie nic! -.-
65. Ludwik i Marek mówią Natalii, że muszą się przejść na spacer, bo ta znalazła w piwnicy pustą butelkę po wódce. Bez sensu. -.-
66. Natalia proponuje Kubie, żeby pograbił liście, chociaż podwórko jest zasypane śniegiem. -.-
67. Natalia i Magda komplementują się nawzajem podczas gotowania.
68. Te ciągłe reklamy Cappy, Tymbarka, kabanosów z Kredensu, a nawet funkcji telewizora.
69. Kacper chce od mamy 10 zł za pozbycie się plamy z poduszki. -.-
70. Mecze hokeja, podczas których Natalia wydziera się z trybunów na sędzie, bo jej wynik nie pasuje.
71. Ludwik obmacuje Natalię przy dziecku.
72. Rodzice zabierają synowi komórkę, bo ten podjechał do sklepu samochodem! Karygodne!
73. Kuba i Kacper rozsypują ugotowany makaron po całej kuchni. -.-

Ogólnie przez całe odcinki mało się dzieje, a jeśli już coś, to jest to bardzo przewidywalne. Serial jest strasznie nudny i w ogóle nieśmieszny. Cały czas Natalia się tylko drze, chłopaki siedzą przed telewizorem, a Ludwik ma wszystkich gdzieś. Każdemu kto jeszcze nie oglądał tego serialu, radzę, żeby się tego trzymał. Ten serial jest tak beznadziejny, fatalny i tragiczny, że oglądanie go to tylko strata czasu. Ja oglądałem trzeci sezon, dlatego, że pierwsze dwa były fajne, ale widząc trzeci, czwartego nie będę oglądał na pewno. Teraz żałuję, że oglądałem ten trzeci sezon do końca - mogłem przestać po kilku odcinkach.

ocenił(a) serial na 6

Ogarnij się. To tylko serial... Poza tym, patrząc po filmach, jakie oceniasz, to nie wychodzisz poza animacje i denne polskie seriale, więc może zazdrościsz postaciom "Rodzinki.pl", a zwłaszcza dzieciakom fikcyjnego życia, bo - UWAGA! - to są aktorzy! Jest to możliwe, bo według mojej oceny nie wychodzisz poza wiek 10-15 lat, a sam masz patologię domową.

A to, że w "Madagaskarze 1/2/3" zwierzęta umieją mówić lub sterować samolotem, to Cię nie dziwi?

Może po prostu zostałem strollowany... Ale nic, płakać z tego powodu nie będę. Chyba za często wchodzę na forum i reaguję na denne komentarze -.-

użytkownik usunięty
morawias

Każdy ma swoje zdanie.

ocenił(a) serial na 7

lubie ten serial ale zgadzam sie z kilkoma punktami zachowanie chlopakow jest czasem niedopuszczalne,a rodzice ich ciagle tylko macanki albo seks na schodach,albo pare niezgodnych faktow czy tez wiek chlopakow ,aale cze ptk bez sensu.. np :
59 to mialo byc smieszne i nic w tym dziwnego ,nie rozumiem ptk ,
62 n o sory,ale to raczej ze ze strachu wkoncu to male dziecko
63 no sory rodzina jest wazna i mial racje mowiac''wszyscy zaraz pozdychamy'' i ze powinien spedzac z dziadkami czas
65 chyba nie skumales ,ale n ie hchce mi sie tlumaczyc opbejrzyj jeszcze raz 10 min ten sceny
72 nie zabrali mu komorki bo pojechal do sklepu tylko po 1 bez ich zgody(zlamal obietnice) i po 2 rozbił swiatlo -,- wiec sie nie dziwie

poza tym jest kilka wad serialu ktore opisales,ale wybacz troche przesadziles ;D

użytkownik usunięty
Koszmarxd

Może trochę przesadziłem, ale najlepiej ty to opisałeś: ,,zachowanie chlopakow jest czasem niedopuszczalne,a rodzice ich ciagle tylko macanki albo seks na schodach''. ;D

ocenił(a) serial na 7

to wkurzajace xd w jednym odcinku ktorys z chlopakow rzyca w mame ciuchami brudnymi i mowi ze to do prania'' juz widze jakby na to moja mama zareagowala hueheu xdd no i w czesci tekstu ich odzywek do rodzicow to by wiekszosc po ''pysku'' dostalo ,a nie....

użytkownik usunięty
Koszmarxd

Oni myślą, że mogą robić i mówić wszystko, co chcą. I tak robią.

ocenił(a) serial na 7

noo watpie,zeby tak robili w prawdziwym zyciu...ale w serialu jest czasem mocno przesadzon e...

użytkownik usunięty
Koszmarxd

Bardzo mocno.

ocenił(a) serial na 7

no niestety ale coz sa tez fajne scena

użytkownik usunięty
Koszmarxd

Ale tylko i wyłącznie z pierwszego i drugiego sezonu.

ocenił(a) serial na 7

ja w nsumie zaczelam od 2-3 ogladac jakos tak hehe

użytkownik usunięty
Koszmarxd

Ja już od pierwszego odcinka.

Ty byles kiedys dzieckiem ?

ocenił(a) serial na 5
kazkas

Każdy był kiedyś dzieckiem. I na pewno każdemu zdarzyło się źle odezwać do rodziców albo niewłaściwie zachować. Ale alex_alex000 ma rację. Bo to jaki stosunek mają synowie Boskich do swoich rodziców, zwłaszcza do Natalii woła o pomstę do nieba. Chyba nikt z nas nie miał tak lekceważącego stosunku do rodziców jak Tomek, Kuba i ten trzeci. I to czy ktoś jest dzieckiem, nie ma tu znaczenia. Liczy się wychowanie przez rodziców. A skoro synowie Ludwika i Natalii zachowują się tak, jak się zachowują to wniosek jest jeden......Dupy wołowe z nich a nie rodzice.

użytkownik usunięty
christinearron

Dokładnie. Ten serial miał przedstawiać ,,życie przeciętnej polskiej rodziny", a to bardziej wygląda jak po prostu ludzie, których łączą tylko dwie rzeczy - jedno mieszkanie i wspólne jedzenie kolacji - tyle.

christinearron

tak ale to jest przeciez komedia...

użytkownik usunięty
kazkas

Komedia?! Pod jakim względem?

użytkownik usunięty
kazkas

Tak i bardzo się cieszę, że w moim dzieciństwie nie było takich seriali, bo teraz bym się zachowywał jak taki np. Kuba.

ocenił(a) serial na 3
kazkas

uważasz że to jest normalne że dzieciak nie chce wynieść śmieci a matka daje mu 20zł i jeszcze robi mu kanapki?

ocenił(a) serial na 5

Może się powtórzę ale napiszę kolejne:

74. Rodzice płacą synom za pościelenie swoich łóżek, wyniesienie śmieci.

75. Natalia albo Ludwik każą Tomkowi skosić trawnik a on stwierdza, że tego nie zrobi bo kosiarka jest nie ekologiczna....WTF!!!???

76. Któryś z młodszych synów grozi Ludwikowi, że jeśli nie kupi telewizora plazmowego to zacznie ćpać.

użytkownik usunięty
christinearron

O tym 74. napisałem w ptk 11-13. ;) O 75. kompletnie zapomniałem, ale rzeczywiście też mógłbym to dopisać. 76. - też chciałem napisać, ale w końcu tego nie zrobiłem, bo nie pamiętałem, który z chłopaków tak mówił. ;]

ocenił(a) serial na 5

Ty jestes nienormalny, to wszystko jest zartem, pewną konwencją, a rozkładasz to na czynniki pierwsze jakbys ogladal film dokumentalny. Cos strasznego

użytkownik usunięty
blikoq

Sam/a jesteś nienormalny/a.

ocenił(a) serial na 5

Te trzy zera po nicku, to odpowiedni komentarz do twojego poziomu :)
Jak można na podstawie 20 minutowych odcinków serialu KOMEDIOWEGO, gdzie postacie PRZEROSYWANE doszukac sie 73 wydumanych bledow.
A wśród nich takie perełki jak : 15. Nazwisko głównych bohaterów. 63 Ludwik wkurza się na syna, bo ten nie chce iść na świąteczny obiad do babci, chociaż chodzi tam każdego roku. 61. Kuba ciągle otwiera buzię podczas jedzenia albo je palcami.

Naprawde trzeba miec problem - albo ze zrozumieniem humoru, ktory trudny nie jest, albo ze z soba samym.

ocenił(a) serial na 5
blikoq

*przerysowane

użytkownik usunięty
blikoq

Odcinków jest 78 (póki co), więc jak na taką ilość 73 punkty to i tak nie dużo, bo w jednym odcinku można się już doszukać wielu żenujących i głupich sytuacji czy idiotycznych zachowań. Poza tym, ja nie uważam, że to są ,,wydumane błędy", tylko napisałem to, co mi się NIE PODOBA w tym serialu. ,,Naprawde trzeba miec problem - albo ze zrozumieniem humoru..." - jakiego humoru?! Scenarzyści tego serialu chyba nie wiedzą, czym jest humor.

ocenił(a) serial na 7

O jeju.
Nie zamierzam ustosunkowywać się do Twoich "zarzutów" w stosunku do twórców jak i samego serialu. Zaznaczę tylko, że serial mimo wszystko jest adaptacją z tego co pamiętam kanadyjskiego sitcomu.

Zaznaczę tylko, że rodzinka.pl jest serialem KOMEDIOWYM.

Stwierdziłem jednak, że zajrzę na Twój profil. I:
Julia jest Twoim ulubionym serialem. 10/10. Pomijam, że serial jest wzbogacony o nieistniejące w Krakowie budynki. Zwrócę jednak Tobie uwagę, że Julia jest serialem OBYCZAJOWYM, czyli teoretycznie bardziej realistycznym. Teoretycznie, ponieważ cała fabuła Julii jest po prostu jedną wielką ... paranoją.
10/10 dałeś także Przepisowi na Życie.

Z całym szacunkiem, ale 1/10 dla rodzinki.pl to ocena znacznie przesadzona - zwłaszcza przy poziomie Twojej krytyki.

użytkownik usunięty
AussieM

,,Przepis na życie" to według mnie najlepszy polski serial, a 1/10 dla ,,Rodzinki.pl" to jest ocena bardzo zawyżona, ponieważ powinna dostać punkty ujemne, niestety nie ma takiej możliwości na filmwebie.

ocenił(a) serial na 7

Dobrze, że powiedziałeś"wg mnie" tzn.: "Przepis na życie to WEDŁUG MNIE najlepszy polski serial".
Dla mnie dyskusja z osobą dla której Przepis na życie to najlepszy polski serial jest już zakończona. Jesteś jakimś nastolatkiem dla którego taki shit to najlepszy polski serial. To jest wręcz przerażające. . .
Co zatem powiesz o Six Feet Under? Seks w wielkim mieście? 5/10?

użytkownik usunięty
AussieM

Nie oglądam wszystkich amerykańskich seriali bez polskiego dubbingu. I skoro ,,Seks w wielkim mieście" piszesz po polsku to dlaczego ,,Six Feet Under" piszesz po angielsku?

ocenił(a) serial na 7

A co ma piernik do wiatraka? :D
Mówię Dirty Dancing nie Wirujący Seks. Używam Shameless a nie Niepokorni. Używam jednak Simpsonowie a nie The Simpsons.
Nie mniej jednak nie rozumiem co ma to do rozpoczętej przez Ciebie dyskusji ....
Najwyraźniej jestem mniej niż 000 z Twojego nicka.

użytkownik usunięty
AussieM

Co ci nie pasuje z tym nickiem?

Kiedyś były mądre bajki i mądre seriale na których wychowywały się dzieci i młodzież i ciesze się, że wyrosłam w tamtych czasach, bo teraz jest coraz gorzej. Zgadzam się z większością punktów:)

użytkownik usunięty
gabi123

Ja też się cieszę, że nie ma więcej seriali takich jak ten.

Jak na człowieka, który nie cierpi tego serialu, masz na jego temat stricte patologiczną wiedzę....

Ashardon

popieram ;)

Ashardon

haha, to samo chciałem napisać

po pierwszym poście widać daleko idącą patologię i chyba nudę w życiu codziennym

szkoda czasu na czytanie tych wszystkich punktów, tym bardziej na pisanie

ocenił(a) serial na 8

O gustach się nie dyskutuje, mi się serial podoba i tyle, ale..
Piszesz że podoba Ci się sezon 1 i 2, więc większość serialu, a mimo tego wystawiasz 1/10 - bez sensu. Poza tym, oglądałam większość odcinków, podobały mi się, a pamiętam może z połowę z sytuacji, które wymieniłeś... Notatki robisz podczas oglądania czy co? Nie rozumiem, po co oglądać serial, który uważa się za beznadziejny.
Ale cóż, biorąc pod uwagę fakt, że wystawiłeś W11 7/10 i Ukrytej Prawdzie 6/10 to chyba nie mam pytań

użytkownik usunięty
cinicocineasta

Po drugim sezonie dałem ocenę 6/10, ale oglądając trzeci do końca zmieniłem na 1. Miałem dać wyżej ze względu na ten 1 i 2 sezon, ale 3 był aż tak beznadziejny, że w grę nie wchodziła wyższa ocena niż 1. Notatki robiłem może z dwa razy, ale następnego dnia, a nie podczas oglądania. Poza tym może mam po prostu dobrą pamięć, bo takich sytuacji chyba nie da się zapomnieć.

użytkownik usunięty

W pełni zgoda, a dodając coś od siebie to:
- matka krzyczy non-stop;
- bracia odzywają się do siebie raczej normalnie, ale z rodzicami rozmawiają w trybie nakazowo/roszczeniowym;
- jak na ich status materialny jeżdżenie Dacią to dobry żart - jeszcze coś podobnego używali, używają, nie pamiętam;
- ciągłe amory rodziców przy dzieciach są niesmaczne;
- to jedna wielka reklama.

Gdyby to był serial dla innej widowni - ok, ale to teoretycznie mogą oglądać dzieci.

użytkownik usunięty

Właśnie. Serial to głównie jedna wielka reklama Cappy i kabanosów z Kredensu. ;]

użytkownik usunięty

Ten serial jest przeznaczony głównie dla dzieci i najwięcej właśnie dzieci to ogląda.

ocenił(a) serial na 5

Ostatnio oglądałam gdzieś fragmencik. Ludwik rozmawiał ze znudzonym Tomkiem. I okazało się, że Tomek mu nie ufa. A dlaczego? Bo.....

1. Ludwik kazał mu jeść wątróbkę i mówił, że jest smaczna a Tomkowi nie smakowała.

2. Ludwik powiedział Tomkowi, że zastrzyki nie bolą a okazało się, że jest inaczej.

Nie wiem jak wam ale jak dla mnie to ten dzieciak jest jakiś ułomny. Błagam, tylko nie piszcie, że przechodzi okres buntu.

użytkownik usunięty
christinearron

Podobnie zachowuje się Kuba.

jest to serial komediowy! to przede wszystkim, jak kobieta o siebie dba to i może tak wyglądać po 3 dzieci. Bezstresowe wychowanie ok przyjdzie co do czego chłopaki wiedzą kto tu rządzi. TYLKO TRZYMAJĄ NOGI NA STOLE wolna amerykanka. Wkurzający są Ci znajomi od Boskich. I jako że Ludwik jest architektem pracuje najczęsciej w domu za duże pieniądze, Natalia podobnie. Taka rodzinka jest prawdopodobna jednak w naszym społeczeństwie w biednej daremnej polsce wszyscy identyfikują się z Kiepskimi

ocenił(a) serial na 5
spokolokoluzispontan

Ręce opadają jak się czyta komentarze, takie jak twoje. Co ? Polacy mają się identyfikować może z Boskimi? Z rodziną mającą 3 rozwydrzone bachory traktujące matkę jak służącą i grożące ojcu, że zaczną ćpać jak nie kupi telewizora plazmowego? Masakra! Ani jeden, ani drugi przykład rodziny nie jest dobry.

christinearron

kura domowa robiąca karierę z powodzeniem, tak dobrze że ją tak traktują.PRAWDZIWA POLKA prowadzi dom, jest sprzątaczką, służącą i kucharką nie stwierdziłem żeby się do czegoś zmuszała ba! wręcz sprawia jej to przyjemność / 40 letni nastolatek z autorytetem chyba nie przemyślałeś/aś tego co napisałaś bo w osoby już ok 50tki zachowują się jak dziady i staruchy / chyba zapomnieliśmy jak byliśmy dziećmi do czego my byliśmy zdolni żeby dostać to czego chcemy 3 bachory. Jak dla mnie idealna rodzina chociaż poza kadrem używał bym częściej pasa

użytkownik usunięty
spokolokoluzispontan

Ja się nie zgadzam, ale każdy ma swoje zdanie.

użytkownik usunięty
spokolokoluzispontan

,,jak kobieta o siebie dba to i może tak wyglądać po 3 dzieci. Bezstresowe wychowanie ok przyjdzie co do czego chłopaki wiedzą kto tu rządzi. TYLKO TRZYMAJĄ NOGI NA STOLE wolna amerykanka" - o tym akurat w ogóle nie pisałem.

ocenił(a) serial na 5

KOlejne:

- Kuba przynosi pałę z matmy. Ludwik stwierdza, że zadanie nie było wcale pewnie takie trudne. Na co Natalia rzuca komentarz, który sugeruje, ze Kuba jest tak ułomny, że nie da rady rozwiązać jakiegokolwiek zadania.

- Natalia wraca do domu i widzi, że Tomek rozwalił swoje rzeczy na środku przedpokoju i zrobił burdel na stole w kuchni. Natalia mówi mu o tym, ale Tomek jest zbyt wielkim tempakiem by domyślić się, że powinien to zaraz posprzątać. Natalia podnosi głos delikatnie mówiąc. A Tomek mądrzy się, że matka tylko "informowała go o przebiegu sytuacji" po czym wstaje i wyrazem wielkiego focha na twarzy zaczyna sprzątać.

- Tomek jest beznadziejny. To nastolatek a zachowuje się jak rozpieszczony przedszkolak, który uważa, że cały świat ma się do niego dostosować. Zauważyłam to w scence w której Rodzinka nie może jechać do pracy i do szkoły bo "Królewicz Tomeczek" nie zjadł płatków. Ale patrząc z innej mańki Tomek to już na tyle "duży chłopczyk", że może iść do szkoły sam. A nie wozić tyłek samochodem.

- Tomek kupuje słuchawki na Dzień Ojca, by później zabrać je dla siebie. Masakra.

- Tomek rozmawia przez telefon z kolegą o cyckach. Ludwikowi i Natali słownictwo się nie spodobało....fakt, że chyba raczej nie potrzebnie się czepili. Natalia się wkurzyła. A Tomek bezczelnie w obecności rodziców śmieje się do kumpla, że udało mu się zdenerwować mamę i się przez niego popłakała. Ten tekst "Słyszałeś to!? Hahaha ale jaja, jaki dramat!". Heh ten chłopak chyba nie ma serca.

- Irytujące jest to że Natalia często traci nad sobą panowanie i łatwo traci nad sobą kontrolę. A Tomuś to wykorzystuje.

Ogóle to jest trochę śmiesznych momentów. Ale to jak zachowują się synowie Boskich. Zwłaszcza Tomek, jest irytujące.