PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=599540}

Rodzinka.pl

2011 - 2020
7,1 113 tys. ocen
7,1 10 1 113043
5,5 15 krytyków
Rodzinka.pl
powrót do forum serialu Rodzinka.pl

Polskie rodziny nagle stały się takie nowoczesne: klapsy zniknęły a zastąpiły je
wychowawcze rozmowy, blokowiska przemieniły się w domki jednorodzinne rodem z
Amerykańskich przedmieści. Na obiadkach zamiast schabowego i ziemniaków pojawiło się
spaghetti carbonara. W KINEMATOGRAFII Polski jej rodziny stały się takie nowoczesne...
tylko szkoda, że w realnym życiu jest inaczej.
Sam staram się żyć jak najnowocześniej, wśród modnych ubiorów, technologii, otwarcia
świata i jego granic, ale to co jest pokazywane w tym 'serialu' (o ile tak można nazwać te
wycinki) to jedna wielka skrajność, bardzo obłudna skrajność.
Humor występujący w tym czymś jest mówiąc delikatnie 'suchy' i na mojej twarzy nie
wywoła nawet małego, ironicznego uśmiechu, może jestem po prostu za stary na takie
filmy?
No cóż: polaczkom-prostaczkom się podoba.
---
Hejtujcie do woli, to i tak po mnie 'spłynie' i nie zmieni mojego zdania o tym czymś.

ocenił(a) serial na 3
christinearron

Ogarnijcie się obydwoje, albo się streśćcie bo nikomu się nie chce (przynajmniej mi) czytać tych waszych wypocin ;/

ocenił(a) serial na 5
kokakok

I po chole*ę czepiasz się Kościoła? Jak ktoś atakuje Kościół to wszystko jest w porządku, ale jak Kościół odpowiada na zarzuty to od razu jest, że odpowiada z nienawiścią i, że sam nie szanuje przykazań które sam ustanowił. Jak ktoś uważa, że w Polsce jest monopol religijny i ma już dość katolicyzmu, to niech jedzie do Kuwejtu albo Arabii Saudyjskiej i wtedy zobaczy co to znaczy gdy duchowieństwo miesza się w sprawy państwa.

lach

Jeśli mamy się porównywać do krajów, gdzie w imię Boga są zabijane non stop osoby, to faktycznie w Polsce jest dużo lepiej. Ale na przykładzie Waśniewskiej (prawdopodobnej morderczyni Madzi) i tej z Hipolitowa, która zabiła kilkoro swoich dzieci, to wiadomo do czego prowadzą pewne nauki, obyczaje, wielowiekowe tradycje.

ocenił(a) serial na 8
antyromantyczka

Przynajmniej w tych "nowych" serialach mają jakieś tematy do rozmowy, a nie jak w Klanie "podaj sól" albo "jakie pyszne placki".

ocenił(a) serial na 9
philip90

Dokładnie! I dialogi są naturalne.. słowa używane a nie, jak w zakonach czy obozach harcerskich..

ocenił(a) serial na 1
Peter_Quinzel

Myślałem Karachaniku że przytrollujesz ale muszę się z tobą zgodzić. Ten serial to dno.

ocenił(a) serial na 3
Marik1234

Dziękuję, cieszę się niezmiernie.
Ale cóż.... niektórzy to kupują, co z resztą widać.

Peter_Quinzel

Spaghetti to jedno z moich lubionych dań, jadam często. Mieszkam na "wsi"(bardziej to takie miasteczko niż wieś) w domu jednorodzinnym.

ferrari4

A i jeszcze jedno - szanuję twoje zdanie, nie mam nic przeciwko temu co mówisz, jednemu może się podobać ten serial, a drugiemu nie. Jedno mnie tylko wnerwia jakim niby polaczkom-prostaczkom?! Wiesz w ogóle co ty mówisz? Starasz się być tak "mainstreamowy" i papugujesz bez namysłu gadanie innych mimo tego, że jest żałosne. Pozdrawiam.

użytkownik usunięty
Peter_Quinzel

Popieram. Dlatego nie trawię tego serialu.

ocenił(a) serial na 3

Cieszę się, że są ludzie którzy mają poglądy podobne do moich :)

ocenił(a) serial na 9
Peter_Quinzel

I nazywa się ich NIEUDACZNICY.

ocenił(a) serial na 3
park3r

Czyli ty?

ocenił(a) serial na 9
Peter_Quinzel

Ojej... nawet czytać ze zrozumieniem, osesku, nie umiesz? :)

ocenił(a) serial na 3
park3r

Umiem, w przeciwieństwie do ciebie ;*

Peter_Quinzel

Po pierwszych kilku odcinkach odniosłam nawet całkiem przyjemne wrażenie, bo to przecież coś nowego, świeżego; ale z każdym kolejnym odcinkiem serial staje się bardziej denerwujący. Karolak, którego jest pełno w każdej polskiej produkcji, M. Kożuchowska nie wiem, może się mylę, ale chyba utkwiła w schemacie- albo krzyczy niemiłosiernie, albo mówi o zdrowym żywieniu, albo pozuje na "yummie mummie". Jedynie mały Kacperek budzi we mnie odrobinę sympatii, no i Kuba nie jest chyba specjalnie zmanierowany.

ocenił(a) serial na 3
Mirash

A mnie wkurza ten serial od stóp do głowy, co chyba widać ;P

Peter_Quinzel

A mi się serial podoba. I nie należę jak to nazywasz do "polaczków-prostaczków". ;) Może serial jest nieco wyidealizowany? Ale co z tego! :) Jeśli chodzi o zachowanie, relacje między Boskimi to widzę duuuże podobieństwo z moją rodziną. Może dlatego nie mam tak krytycznego zdania na temat tego serialu jak Ty(Wy).

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Peter_Quinzel

przepraszam bardzo z jakiej racji mnie obrażasz? jedynej osobie której możesz współczuć to sobie. Smutne. :)

użytkownik usunięty
Peter_Quinzel

nie rozumiem co w tym nie tak? ja na obiad jem rozne rzeczy, schabowego prawie nigdy, duzo salatek warzyw sojowe przetwory, spaghetti itd. Troche nudne jesc ciagle schabowego z ziemniakami (i niezby zdrowe).
A klapsy sa zle, i nic nie ucza. Ja dostalam raz w zyciu i zaczelam zachowywac sie jeszcze gorzej. Mozna dojsc do pokoju bez przemocy. Uczyli cie tego? czasy sie zmieniaja i tyle. Jak cos bylo nie tak albo nie pasowalo moim rodzicom to gadali ze mna, kara ewentualnie i jakos nie chodze i przeklinam, bije sie czy jestem nie wychowana. Troszke zacofany jest, mam nadzieje ze jak bd miec wlasne dzieci to zmienisz swoje zdanie.

ocenił(a) serial na 3

Czemu się odnosisz personalnie do mojej wypowiedzi?
Nie mówię, że to popieram, że wszyscy ludzie są tacy. Ale kiedy wsiadasz na przykład do autobusu czy tramwaju widzisz jak jest.
W przyszłości nie chcę mieć dzieci, bo to za duży wydatek.

użytkownik usunięty
Peter_Quinzel

bo ty zaczeles watek. Spoko ja tez nie chce miec dzieci *high five*

ocenił(a) serial na 3

;)

Peter_Quinzel

Czasami to oglądam, ale według mnie "Rodzina Zastępcza" z Panem Piotrem Fronczewskim była o wiele lepsza.

Poza tym w Rodzince.pl jest zdecydowanie za dużo podtekstów seksualnych.

ocenił(a) serial na 3
PawelK

Nie wiem bo nie oglądam/ałem.

Tak. Do tego wszędzie te masońskie symbole.

ocenił(a) serial na 8
Peter_Quinzel

o tego jeszcze nie było! a jakie? cyrkiel i węgielnica?

Peter_Quinzel

Jakie masońskie symbole ;)

ocenił(a) serial na 3
Peter_Quinzel

To był sarkazm.

Peter_Quinzel

Co do klapsów to bardzo dobrze, że ich nie ma. Rozmowy są znacznie lepsze.

Peter_Quinzel

niezbyt dokladnie ogladasz i nie jest tam tak.. nie jest bez krzykow i podobnych sposob co typowa rodzina tez prowadzi... ale tez bez patologii