PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=599540}

Rodzinka.pl

2011 - 2020
7,1 113 tys. ocen
7,1 10 1 113037
5,5 15 krytyków
Rodzinka.pl
powrót do forum serialu Rodzinka.pl

głównie młodocianym,odzywki które dzieci serwują swoim rodzicom (np spadaj,odwal się) zachęcają do tego samego dzieci przed ekranami TV i potem rodzi się brak szacunku dla ojca i matki.Do tego dzisiaj pokazano jak dzieci graja z ojcem w karty,niby niewinna gra ale w tym wieku to nieodpowiednie,pózniej wszystko idzie w strone hazardu a to juz poważny grzech....

ocenił(a) serial na 1
Janina_Skwara

Jezu dopomóż i ześlij na tą panią oświecenie, bo swoją ciemnotą zaczyna mnie denerwować. Ewentualnie (tutaj prośba do pana Szatana) wyłącz jej internet, spraw by zepsuł się komputer czy żeby to konto znikło.

ocenił(a) serial na 1
Little_Jacob

Dlaczego śledzisz me wypowiedzi?

Czuje się prześladowana przez ciebie niczym chrześcijanie w starożytnym Rzymie.Jestes niczym Neron który chce pozbyć sie tych którzy bronią swej wiary i prawdy...

ocenił(a) serial na 1
Janina_Skwara

. . . . . . . . . . . . . . . . . . ________
. . . . . .. . . . . . . . . . . ,.-‘”. . . . . . . . . .``~.,
. . . . . . . .. . . . . .,.-”. . . . . . . . . . . . . . . . . .“-.,
. . . . .. . . . . . ..,/. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ”:,
. . . . . . . .. .,?. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .\,
. . . . . . . . . /. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,}
. . . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,:`^`.}
. . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,:”. . . ./
. . . . . . .?. . . __. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . :`. . . ./
. . . . . . . /__.(. . .“~-,_. . . . . . . . . . . . . . ,:`. . . .. ./
. . . . . . /(_. . ”~,_. . . ..“~,_. . . . . . . . . .,:`. . . . _/
. . . .. .{.._$;_. . .”=,_. . . .“-,_. . . ,.-~-,}, .~”; /. .. .}
. . .. . .((. . .*~_. . . .”=-._. . .“;,,./`. . /” . . . ./. .. ../
. . . .. . .\`~,. . ..“~.,. . . . . . . . . ..`. . .}. . . . . . ../
. . . . . .(. ..`=-,,. . . .`. . . . . . . . . . . ..(. . . ;_,,-”
. . . . . ../.`~,. . ..`-.. . . . . . . . . . . . . . ..\. . /\
. . . . . . \`~.*-,. . . . . . . . . . . . . . . . . ..|,./.....\,__
,,_. . . . . }.>-._\. . . . . . . . . . . . . . . . . .|. . . . . . ..`=~-,
. .. `=~-,_\_. . . `\,. . . . . . . . . . . . . . . . .\
. . . . . . . . . .`=~-,,.\,. . . . . . . . . . . . . . . .\
. . . . . . . . . . . . . . . . `:,, . . . . . . . . . . . . . `\. . . . . . ..__
. . . . . . . . . . . . . . . . . . .`=-,. . . . . . . . . .,%`>--==``
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . _\. . . . . ._,-%. . . ..`\

Do tego masz paranoję. Na to są leki wiesz? Nie moja wina że udzielasz się prawie we wszystkim i gdy wejdę gdzieś gdzie jest coś ciekawego od razu widzę tam ciebie. Mam lepsze rzeczy do roboty od śledzenia starej dewotki ale jak tylko widzę jakie ty głupoty piszesz nie mogę się powstrzymać przed szczerą odpowiedzią, ripostą itp chociaż i tak wiem że odwrócisz kota ogonem. Taki już jestem gdy widzę ciemnotę przeciwdziałam. Więc póki będę natrafiał na te twoje głupoty i póki nie napiszesz czegoś mądrego nie dam ci spokoju. Nagle zaczęłaś się bać bo w przeciwieństwie do twoich wypowiedzi moje są logiczne i "mają ręce i nogi"?

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 1

niestety nie

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 1
Little_Jacob

Ależ ja nie czuje przed toba lęku,dziwi mnie tylko fakt że tam gdzie ja,tam i ty a także ten który mianował się legendą tego forum.

ocenił(a) serial na 1
Janina_Skwara

to niech cię nie dziwi skoro zabierasz głos na forach typu INNE zy jakiś popularnych seriali tudzież horrorów

ocenił(a) serial na 3
Little_Jacob

nie rób z siebie matoła, ten serial jest od 12 lat a jazdy nadają się dla dorosłych!

ocenił(a) serial na 1
ocenił(a) serial na 8
Janina_Skwara

Poniekąd zgadzam się z Janina_Skwara. Ogólnie serial jest śmieszny, i wielokrotnie kulałem się ze śmiechu. Jednak faktycznie miejscami serial potrafi zaszokować niektórymi scenami. Podam przykład. Najstarszy syn wstaje i na wpół śpiąco wchodzi do kuchni. Kożuchowska stoi obok. Synek otwiera lodówkę, bierze butelkę mleka i zaczyna pić "z gwinta". Kożuchowska: "A od kiedy to pijemy prosto z butelki?". Synek na to wypluwa mleko z powrotem do butelki, mówi "przepraszam mamo" i wychodzi.
Wybaczcie wszyscy, ale jeśli pohamowałbym swoje nerwy w takiej sytuacji, to najłagodniejszą reakcją byłaby spora kara dla tego młodzieńca. A w serialu? Zero reakcji - i to mi się też nie podoba. Takich scenek jest w serialu więcej, a całe szczęście nie są większością.

Psemik

a może o to chodzi z brakiem reakcji ?! :P żeby pokazać jak ludzie się zachowują .... jak to ludzie źle wychowują dzieci.... trudne do ogarnięcia ? :P serial pokazuje takie scenki, ale to nie znaczy, że masz się z nimi zgadzać, czy aprobować, albo że to dobrze...

pixi222

Nie mogę się z tym zgodzić. Zauważ, że wszystkie te sytuacje są pokazywane w bardzo pozytywny sposób, czyli serial świadomie daje do zrozumienia, że tak można, a wręcz powinno się robić.

ocenił(a) serial na 1
Janina_Skwara

Janina_Skwara dokładnie ;)

ocenił(a) serial na 9
Janina_Skwara

Ej no, dajcie spokój, ktoś robi sobie jaja przed komputerem i ma tylko ubaw że w to wszystko wierzycie. xD

ocenił(a) serial na 1
ewcia532_filmweb

odkrycie roku

ocenił(a) serial na 1
ewcia532_filmweb

Zaręczam ci moja droga że nie robie sobie żadnych tzw jaj.Wszystko co tu piszę na tym portalu to szczera prawda a wy się jej opieracie.

ocenił(a) serial na 1
Janina_Skwara

Tym bardziej chce mi się płakać bo dzięki Tobie uświadomiłem sobie ile jest idiotów, debili, kretynów na tym świecie i że nawet żyją koło mnie.

Little_Jacob

Jakiś idiota zrobił sobie konto o nawie Janina i ma uciechę że dajecie się prowokować.Do tego żaden z synów nie odezwał się do Kożuchowskiej i Karolaka (odwal się,spadaj)przez wszystkie 26 odcinku,no bez kitu.Hahahahaha,poker to grzech

kamilx98

zgadzam się. bacznie oglądam serial i ani razu się tak nie odzywali. no, a zwłaszcza, ze jest to poker na CIASTKA, a nie na pieniądze!

ocenił(a) serial na 8
kamilx98

Dokładnie! Ja też nie przypominam sobie takiej odzywki do rodziców. Owszem kilkakrotnie takie słowa padały z ust młodzieńców, ale przeciw rodzeństwu! Może hazard to grzech, nie przeczę. Jednak nie sprowadzajmy każdej, często niewinnej, zabawy w stronę zła! Ja też jak byłam młodsza, grałam z bratem w karty-niekoniecznie w pokera, ale i to się zdarzało-na cukierki lub grosiki ze skarbonki. Mimo tej zabawy z dzieciństwa nie stałam się hazardzistką, nie przesiaduję w Las Vegas itp. itd. Tak, więc apel do wszystkich: jest to serial familijny, opowiada o rodzinie, a jak chyba wszystkim wiadomo, żadna rodzina nie jest idealna, więc, na miły Bóg, nie wymagajmy, żeby rodzina Boskich była rzeczywiście boska!

ocenił(a) serial na 1
Enia94

Obejrzałam kawałek dzisiejszego odcinak,kiedy to ojciec wrzeszczał na swoich synów,w pewnym momencie powiedział że "mowić jak do słupa a słup jak d..a" (może nie słowo w słowo),czy tak odzywa sie rodzic do dziecka?.

To jeszcze bardziej utwierdziło mnie w przekonaniu że ten serial daje złe przykłady..

ocenił(a) serial na 6
Janina_Skwara

a co jest złego w słowie DUPA? :>

Davidsoon

Janina_Skwara stwarza sztuczne problemy.

GoodLuck_1571

"Nie rób problemu tam gdzie go nie ma!" :P
A propos słowa d..a to akurat od moich rodziców zdarzało mi się je usłyszeć, jak jakoś poważnie narozrabiałam w dzieciństwie (rzadko się to zdarzało):
- Jeszcze raz, a dostaniesz pasem po d.pie!

Janina_Skwara

świętoszek się znalazł....

ocenił(a) serial na 8
Janina_Skwara

Powiem tak: nie widziała d.... Słońca.
No chyba, że u Was w domach to się tylko używa zwrotów typu "Dziękuje Kochanie", "Proszę Kochanie", "Podaj sól Kochanie". W takim razie współczuje. nienawidzę takiej sztuczności.
Dobrze, że ja się wychowałam w normalnej rodzinie i mam normalnych znajomych, którzy nie robią sensacji z byle czego.

ocenił(a) serial na 10
tinnyjustiny

Zgadzam się z tinnyjustiny- myśle że większości rodzin są takie sytuacje,gdzie zawsze ktoś coś palnie, czy to rodzic do dziecka czy dziecko do rodzica, normalnie jak w życiu. Bardzo sympatyczny serial, nie widzę nic niestosownego w nim

ocenił(a) serial na 10
jess_7

W jakim świecie Wy żyjecie?! To że wypluł mleko jest złe? haha ;D
zabawne bardzo!
Widziałam gorsze sytuacje. ,,,

Falter

Ale se głupi problem znalazła autorka tego TEMATU!!! naprawde...
jakby pod takim względem oceniać ten serial i inne ; to znaczy: złe odzywki i inne takie.
To ogólnie można byłoby stwierdzić że teraz w polskiej telewizji wszytsko jest ZŁE i nie można oglądać niczego.
Rodzinka.pl to dla mnie najlepszy serial polski(może i nawet nie tylko polski). Bez względu czy dialogi w tym serialu są z użyciem słowa: DUPA!

ocenił(a) serial na 10
Tella

A jeszcze na marginesie chciałem wspomnieć, że oglądałem wczoraj ów odcinek z mlekiem i opisana przez Psemik sytuacją wygląda zdeka inaczej: Tomek chciał wypić mleko z gwinta, widząć wrogie spojrzenie matki, nalał resztę mleka z kartonu do szklanki, po czym wstawił pusty karton do lodówki. Takż nic z wypluwaniem mleka spowrotem do butelki nie było. Dziękuję i pozdrawiam fanów serialu :)

jess_7

:) Były dwie podobne sytuacje w dwóch różnych odcinkach. Jedna to ta którą Ty opisałeś, a druga to ta którą opisała Psemik.

ocenił(a) serial na 10
Tella

janinko droga odpowiem po twojemu
niech dobry bog oswieci cie podczas snu dajac ci przy tym wiedza jaka dotad nie posiadalas bys zauwazyla jaka z ciebie niepoprawna(zeby nie bylo zle o janince ;D)
niewiasta xdd
OMg gorsze sa rzeczy ten serial ma pokazywac to co moze nie jest dobre ale jest prawdziwe
WAKE UP !
gorsze rzeczy sie dzieja mlodzi ida dop poprawczaka
a ty co janinka jak bedzie miala dzieci o ile ich juz teraz nie masz to bedzie je bila szmata jak powiedza kurde |:-D

ocenił(a) serial na 1
Janina_Skwara

popieram, dziadostwo

ocenił(a) serial na 5
arachnoidea1

"Czuje się prześladowana przez ciebie niczym chrześcijanie w starożytnym Rzymie.Jestes niczym Neron który chce pozbyć sie tych którzy bronią swej wiary i prawdy..."

http://www.youtube.com/watch?v=npdNMTmRTs8

ocenił(a) serial na 9
Janina_Skwara

Ehhh... Otwieram_wino już się oficjalnie przyznał (w poście pod "Wiedźminem 2") że trollował, więc może ty też zrób to samo, bo czytać już nie idzie tych twoich wypocin! Zaśmiecasz tylko forum! Wchodzę na stronę o "Tajemnicy Brokeback Mountain" - Janina_Skwara, wchodzę na "Avatara" - Janina_Skwara, wchodzę na forum INNE i już w pierwszym temacie dowiaduję się, że Janka popiera biskupa w piętnowaniu Adama "Nergala" Darskiego! To jest strona o filmach, a nie Pomogę-Ci-Się-Nawrócić.pl!

ocenił(a) serial na 1
pawelecki96

e daj se spokój. Na INNE pełno jest takich debili

ocenił(a) serial na 1
pawelecki96

Jestem osobą która głosi prawdę której wy nie chcecie słuchać...

Dzisiaj w odcinku tego serialu,rodzice spożywali alkohol a dzieci nie pilnowane grały ostrą muzykę na instrumentach.Pytam się jakie to przykłady daje ten serial?,przecież rodzice nie maja prawa upijać się kiedy pod opieką mają niepełnoletnie dzieci.

ocenił(a) serial na 9
Janina_Skwara

No i co z tego, że rodzice łyknęli sobie lampkę wina w towarzystwie przyjaciół? To chyba normalne, że ludzie czasami się spotykają ze sobą, wypiją kieliszek lub dwa, ale to jeszcze nie zbrodnia... Zwłaszcza, że nie byli aż tak pijani, żeby nie móc sprawować opieki nad grzecznie bawiącym się przed telewizorem potomstwem. Co do dzieci grających sobie w "Guitar Hero", to powiedz, proszę, czy ty masz może obsesję na punkcie muzyki cięższej niż "Chwała na wysokości Bogu"? Wierz mi na słowo, że to, co grały dzieciaki (jeśli piętnastoletniego chłopka można nazwać dzieckiem) nie jest ani satanistyczne, ani nawet antychrześcijańskie.

ocenił(a) serial na 1
pawelecki96

To nie mogła być tylko lampka wina,przecież ich matka sama potem grała te upiorne rytmy na instrumentach.

To patologiczne zachowania i należy je piętnować.

ocenił(a) serial na 9
Janina_Skwara

Ha ha ha
Matka grająca z dziećmi na konsoli - iście patologiczne! Te upiorne rytmy, jak je określasz, są typowe dla muzyki rockowej i jej różnych odmian (dla rocka chrześcijańskiego też).
Piętnować natomiast należy morderców, gwałcicieli, księży-pedofili, ale na pewno nie rodziców bawiących się z dziećmi przed telewizorem.

ocenił(a) serial na 1
pawelecki96

Jeśli twoja matka gra a konsoli lepiej od Ciebie, to wiedz że coś się dzieje!

ocenił(a) serial na 7
Little_Jacob

Padłam ze śmiechu. Ta kobieta, która założyła wątek ma na serio zjechane. Nie wiem co się z tymi ludźmi dzieje :c

pannaherbatka

A ja przez minutę siedziałem z wyciągniętymi gałami i otwartymi ustami siedziałem i zastanawiałem się (zresztą dalej się zastanawiam choć atak bezruchu już minął) co ty tam takiego zobaczyłaś, że przyniosło takie skutki. Mam nadzieje, że się nie mocno nie potłukłaś. A tak z drugiej strony najpierw zaczęłaś się śmiać a później się przewróciłaś czy też najpierw się przewróciłaś a dopiero potem zaczęłaś się śmiać? Ten drugi przypadek dawałby wiele do myślenia

ocenił(a) serial na 6
Janina_Skwara

Istnieje coś takiego jak "kategoria wiekowa", nie oglądam tego serialu, ale chyba jest dla widzów od lat 12.
Poza tym, to nie jest serial dla dzieci, tylko serial komediowy.
Pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 3
Wonsski

dzisiaj oglądałem odcinek jak małolat darł się na matkę, dzieciaki bez obowiązków, synek nie pójdzie z matką na zakupy własnych ciuchów i chce karty kredytowej!!!!!!!!!!!!!!!! Ojciec jest szantażowany ,że jeśli matka nie udostępni synom tv, to oni zaczną wagarować i ćpać...on postanawia przekonać żonę, ale ta też stawia go pod murem, i proponuje mu sex, ten więc wraca do synów i pyta czy może im kupić plazmę 39 cali!!!! No ludzie to jest chore, to skandal, gówniarze to oglądają i małpują to samo w domu. Najbardziej w tym wszystkim śmieszy mnie postawa kościoła który najeżdża na Negrala a taki serial zostawiają w spokoju!!!! Pozwolił byś to oglądać 12-latkowi?

ocenił(a) serial na 1
Janina_Skwara

Przed chwilą obejrzałam kawałek tego serialu,jeden z dzieciaków powiedział że nie pojedzie na wieś bo nie będzie wąchał krowich placków,normalnie poczułam się urażona że w taki sposób przedstawia się Polską wieś.Potem matka zaczęła na niego wrzeszczeć i ogólnie zrobił się meksyk-serial jest porażką

1/10

ocenił(a) serial na 7
Dorota_Kolmus

Ludzie, ogarnijcie się. To NIE MA BYĆ jakiś serial uczący wychowania, moralizatorski czy cokolwiek.
Jak pokazują w "Ranczo" pijaków na ławce i wójta buraka to też czujesz się urażona? A może czujesz się urażona jak się przedstawia w niektórych serialach/filmach polską policje jako chlejących za kierownicą i ogólnie degeneratów? A nie czujesz się urażona, że w miodowych latach pokazuje się kobietę jako kurę domową? A w rodzinie zastępczej dzieci pyskują i cwaniaczą! Kto to widział taki obraz rodziny puszczać? Zgroza. (:D)

ocenił(a) serial na 7
Curt90

Dodam jeszcze, że sam jako dziecko nie chciałem jeździć na wieś i szukałem najróżniejszych przyczyn w kłótniach z rodzicami, między innymi mówiąc, że tam śmierdzi itp. Także przedstawiony problem uważam za jak najbardziej realny. ;)

użytkownik usunięty
Curt90

Jeśli dziecko w wieku 12-stu lat (taka kategoria wiekowa serialu) jest dobrze wychowane przez rodziców, to chyba nie ma obaw, że jakieś zabawne scenki z serialu zryją mu banie i sprowadzą na 'złą drogę' ;p Ja tam oglądam to z mamą i jakoś nie odczuwam nagłej potrzeby zastosowania np. metod szantażu rodziców przez dzieci rodem z Rodzinki.pl ;] Swojej rodziny nie zamieniłabym na żadną inną, o. A serial to tylko serial ^^