głównie młodocianym,odzywki które dzieci serwują swoim rodzicom (np spadaj,odwal się) zachęcają do tego samego dzieci przed ekranami TV i potem rodzi się brak szacunku dla ojca i matki.Do tego dzisiaj pokazano jak dzieci graja z ojcem w karty,niby niewinna gra ale w tym wieku to nieodpowiednie,pózniej wszystko idzie w strone hazardu a to juz poważny grzech....
Gdzie w „Rodzinie zastępczej” z plusme czy bez plusa jest przykład na pyskowanie dzieci?
Wiadomo, że film nie może opisywać realnego życia byłby nudny trzeba przejaskrawienia ale bez przesady realizatorzy tego czegoś „odjechali” kompletnie tak zupełnie na trzeźwo i bez prochów nie można by czegoś takiego stworzyć
No nie raz coś przeskrobały dzieciaki z rodziny zastępczej.
Nie rozumiem drugiego zdania, a właściwie nie wiem na czym polega zarzut.
Oczywiście, że rozrabiają są wagary i inne grzeszki ale jednak ignorowania rodziców. Więcej jak są starsze (przed zmianą dzieci) mają nawet „pretensje”, że zostali zbyt „poprawnie” wychowani i ich zachowanie odstępuje od zachowania rówieśników.
Przepraszam ale to ja nie rozumiem czego ty nie rozumiesz.
Użyłem żartobliwej formy do określenia (według mnie) stanu umysłowego twórców tego filmu jaki towarzyszył im podczas „tworzenia dzieła” jakim wedle nich jest scenariusz odcinków.
No to się uśmiałem :D Zwłaszcza, że siła argumentacji, która potwierdzałaby stan umysłu twórców mnie powaliła, więc leże i się smieję ;p
Wczoraj np,podczas rozmowy na temat komunikatora skype,Małgorzata Kożuchowska nagle nawrzeszczała na swoja matkę.Toz to chore,patologiczne zachowanie,postąpiła niczym osoba z jakimiś zaburzeniami psychicznymi.
Na szczęście chodzą słuchy że ten serial ma zniknąć z anteny-dzięki Bogu...
*ściana* Proszę przestać oglądać ten serial, jeśli niszczy pani psychikę, bo nie nie zauważyłam żadnego oburzenia u mojej mamy przy tej scenie. Jeśli panie uważa takie sceny za gorszące, to chyba pani ogląda tylko Reksia oprócz tego serialu. Jak można tak poważnie do wszystkiego podchodzić! o.O Szkoda słów, idę poskajpajować.
Jania nie ciesz się^^ zawieszają na jeden sezon :P a tak na marginesie: jeśli uważasz że to chory serial to po jakiego kija oglądasz??
Czasami przełączam gdy na innych stacjach są reklamy,zawsze gdy przełącze to w tym serialu jest jakaś chora scenka.
Nie,ten serial nie jest dobry...
Ja ten serial oglądam rzadko.Moja mama za to ogląda i mówiła,że wcześniej to Kożuchowska pozwalała swoim dzieciom wejść na głowę.Były skargi itd.Teraz pojechali w drugą stronę i mamuśka pokazuje kto rządzi w domu.Patologia.
Matko kochana! Przecież to jakaś paranoja jest. Szanowna Janina_Skwara - jeśli serial Ci nie odpowiada, to go po prostu NIE OGLĄDAJ.Ich wybór w polskiej telewizji jest tak duży, że każdy znajdzie coś dla siebie. Idąc Twoim tokiem rozumowania - wszystkie seriale trzeba by było usunąć z wizji, bo w KAŻDYM są jakieś patologiczne wątki. Uważasz, że to jest dobre rozwiązanie? Bo moim zdaniem w większości z nich w świetny sposób pokazuje reakcje ludzie na problem. Nie jestem wielką fanką seriali, ale krew mnie zalewa, jak czytam Twoje komentarze, bo Rodzinka.pl to jeden z lepszych seriali, jakie kiedykolwiek oglądałam.
Wniosek jest prosty - jeśli Ciebie to drażni, nie oglądaj, nie komentuj, nie podburzaj ludzi, nie próbuj nawrócić tych, którzy nawróceni być nie chcą.
Jeśli natomiast faktycznie - konto Janina_Skwara jest fałszywe, to gratuluję jego właścicielowi/właścicielce pomysłu i uporu w dążeniu do sobie tylko znanego celu ;)
Seriale o tematyce rodzinnej powinny dawać dobre przykłady,a nie szerzyć patologiczne zachowania jak ten.
Nie oglądam tej produkcji tylko czasami przełączam i zawsze jest coś nie tak.Nikogo nie podburzam,tylko próbuje otworzyć ludziom oczy na to co dzieje się w telewizji.
Moje konto jest prawdziwe,moje przesłanie również...
Dobre sobie! Wybacz, że spytam, ale Twoim zdaniem który serial daje dobry przykład? Wydaje mi się, że akurat filmweb.pl nie jest odpowiednim miejscem do wygłaszania tego typu... "przesłań". Załóż sobie kółko wzajemnej adoracji z koleżankami z osiedla, gdzie będziecie mogły do woli debatować nad patologicznymi przesłaniami tylu seriali, ile wynajdziecie w programie TV!
ten post to prowokacja podobnie jak otwieram_wino. Mnóstwo ludzi dało się wkręcić (w tym ja) al wydało sie:P po drugiej stronie pan "Janina" świetnie sie bawi waszym kosztem. Dajcie spokój
Przepraszam ale co się wydało?
Jako siostra zakonna nie przywykłam do bawienia się czyimś kosztem...
Niosę słowa prawdy ludziom którzy są ogłupienie przez media,przez brutalne filmy,muzyke oraz gry.Przez wszelkie produkcje ktore niszczą wartości rodzinne.
Bardzo dobrze pani Janino, tak należy postępować z takimi serialami jak rodzinka.pl, a wszystkich obecnych zapraszam do oglądania Klanu oraz Plebani tam są pokazane wzorce którymi powinna kierować się młodzież.
Pozdrawiam Serdecznie Mieczysław Koronka
Jak zwykle jest Pan nieomylny ,tacy ludzie jak Pan są ostoją dla naszej młodzieży.
Również pozdrawiam serdecznie.