PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=599540}

Rodzinka.pl

2011 - 2020
7,1 113 tys. ocen
7,1 10 1 113027
5,5 15 krytyków
Rodzinka.pl
powrót do forum serialu Rodzinka.pl

Rodzinka.pl to przykład patologii. Bezstresowe wychowanie dzieci połączone z rozwiązłością seksualną ukazane jest jako "wzór" dla widzów TVP2.

W serialu wszystko fajnie wygląda, szkoda tylko, ze w rzeczywistosci dzieci wychowywane w sposób pokazany w tym serialu zostają kryminalistami, złodziejami, gwałcicielami...A później gazety sie dziwią nad plagą nastoletnich ciąż, wzrostem poziomu agresji, przemocy. No ale czego tu oczekiwać, jeżeli z telewizji, internetu i innych mediów płyną wzorce bezstresowego wychowania.

Curt90

Przede wszystkim to nie jest pogląd. Homoseksualizm nie jest normalny. To odchyłek psychiczny. Nie chcę, aby homoseksualistów prześladowac, ale to czego domagają się geje i lesbijki na paradach jest skandalem. Nie wyobrażam sobie normalnych rodzin z 2 tatusiami lub 2 mamusiami. A jeżeli chodzi o małżeństwa to tak jak mówi Korwin-Mikke, niech sobiee założą spółkę jak im tak bardzo zależy np."Damian i Piotrek W." . Ja nie widzę prześladowań, póki homoś siedzi cicho i nikomu krzywdy nie robi to ja takiemu homosiowi nic do zarzucenia nie mam. Jego sprawy osobiste mnie nie obchodzą. Ale gdy dochodzi do pogwałcenia norm takiego fundamentu naszej cywilizacji jak rodzina, to biernie nie mogę na to patrzec. A takie poglądy jak tej pani z serialu doprowadzają do tego, że robi się ludziom wodę z mózgu.

ocenił(a) serial na 7
FanDobregoKina

Wybacz, ale nie kontynuuję dyskusji. ;) Po prostu widzę, że nie mamy szans "dojść do ładu", chociażby dlatego, że na Korwina to ja patrzeć nie mogę. No i co ważniejsze: to nie jest forum do dyskutowania o takich tematach. Pozdro ;)

ocenił(a) serial na 1
Curt90

Co masz gnoju do Januszka

ocenił(a) serial na 7
BarlogOfMorgoth

Przyznaję Ci złotą łopatę za wykopaliska forumowe.

FanDobregoKina

Chłopie w NATURZE, WŚRÓD ZWIERZĄT ISTNIEJĄ osobniki homoseksualne od ZARANIA DZIEJÓW. Co jest dla Ciebie nienormalne w homoseksualizmie? To na czym się opiera miłość? na DUSZY czy na WYGLĄDZIE, gdzie on wygląda jak FACET więc inny facet nie może go kochać? Masz niski iloraz inteligencji ? czuję tu genetycznego prostaka

psyychopata

Jasne, że wśród wielu osobników różnych gatunków zwierząt w tym ssaków zaobserwowano przypadki homoseksualizmu, ale są to przede wszystkim wypadki, które są w wielkiej mniejszości i zdarzają się nader rzadko. poza tym porównywanie ludzi do zwierząt jest nietrafne. Zwierzęta działają instynktownie. My zaś potrafimy (przynajmniej niektórzy ;p) instynkty okiełznać.
Po drugie jasne, że miłość ma się opierać na duszy. Ale czymże jest miłość? Czy sprowadzanie miłości do sfery czysto seksualnej nie jest jej spłycaniem, Ja rozumiem, w dzisiejszym czasie, epoce postmodernizmu i massmediów, głębokie refleksje nad różnymi ważnymi sprawami są czynione przez nas coraz rzadziej ( "bo i po co skoro mam tylko czerpać doczesne przyjemności, a wykraczanie poza jakże zawężony horyzont własnych upodobań jest uważane za coś całkowicie zbędnego). Dzisiaj w świecie zdominowanym przez "wyścig szczurów" pojęcie czystego braterstwa czy przyjaźni ginie. A przecież to też jest rodzaj miłości często o wiele szlachetniejszej niż od płytkiego zauroczenia, które przy zetknięciu się z brutalną rzeczywistością świata rozpada się (stąd tyle rozwodów). A co do sfery seksualnej, związek między kobieta a mężczyzną jest przede wszystkim uważany w większości kultur na świecie za normalny z powodu jego owoców, czyli dzieci. Tylko takie związanie się dwojga ludzi może przynieść NOWE ŻYCIE ( i to jest piękne).
A kończąc nie zniżę się do twojego poziomu i nie będę Ci ubliżał, ale powiem jedno- na podstawie poglądów nigdy nie buduje się wiedzy o inteligencji swojego adwersarza. Poznaje się ją po tym jak swoich racji będzie bronił ;p

FanDobregoKina

NO WŁAŚNIE, skoro nie porównujmy ludzi do zwierząt, i miłość to coś więcej, to jak możesz wierzyć tylko w związek mężczyzny i kobiety, gdzie w 90%+ przypadkach on udaje męskiego i jej obrońcę (vide analogia do świata zwierząt- dokładnie to samo)? To miłość dwóch dusz, dwóch istnień, więc to samo w sobie przeczy sensowi krytyki dla związków homo

psyychopata

Prawda jest taka , że 95% związków homoseksualnych nie jest zawieranych z miłości i wśród partnerów występuje seksualna wymienność. Więc tu dusza znaczenia nie ma, ile ma samo pożądanie. Po drugie w naturze ludzkiej wpisane jest to, że to mężczyzna jest odpowiedzialny za bezpieczeństwo, zaś kobieta troszczy się o rodzinę, dom. Już wczasach paleolitu to mężczyźni polowali na zwierzęta i walczyli z przeciwieństwami przyrody, natomiast kobieta troszczyła się o potomstwo. Dzisiaj to nie jest tak widoczne (szczególnie gdy męska część społeczeństwa jest ciągle podawane niewieścieniu- szkoła, cały nasz system wychowawczy nie chcę zdecydowanych, konkretnych i odważnych mężczyzn), ale nadal te cechy dotyczące płci są wyraźne. I wiadomo nie każdy samiec będzie odważny, konkretny, zdecydowany,a nie każda samica będzie troskliwa, empatyczna etc. etc., gdyż świat jest tak skonstruowany, iż każdy człowiek ma złożoną osobowość, różną (choćby w minimalnej ilości) od innego człowieka. Ale czy to sprawia, że te kanony pewnych cech dotyczących mężczyzn/kobiet są bez sensu. Nie, gdyż bez nich człowiekowi byłoby (i dzisiaj jest, przez ciągłe niszczenie tych kanonów przez libertyńską propagandę) trudniejsze. Trudniej człowiekowi byłoby i już dzisiaj jest budować swoją tożsamość. Stąd tyle dzisiaj wśród młodych jest osób zagubionych, często z błahego powodu odbierających sobie życie. Ale cóż, poradzić gdy cała nasza cywilizacja nieuchronnie idzie na dno. Albo ludzie w końcu się obudzą, albo dalej będą , żyć karmieni tą medialną papką. Coś zaś się tyczy porównania do świata zwierząt - czy wśród samców i samic wielu gatunków nie bywa tak, że nie istnieją stałe związki, a stosunek seksualny jest związany tylko z instynktem? Tak więc co ma piernik do wiatraka- porównując związki NORMALNYCH małżeństw do zwierząt? Człowiek, aj rozumiem nasza edukacja jest niedoskonała, ale poobserwuj. Czy np. kocur i kotka tworzą jakąś parę do końca życia i czy tym bardziej kocur ochrania w jakikolwiek sposób kotkę?! Tym prostym przykładem pomyśl jeszcze raz co chciałeś mi przekazać? Gdyż póki co odebrałem to jako twoje elementarne braki w dziedzinie biologii (przyznam szczerze sam nie jestem w niej mistrzem, ale pewne podstawy powinien znać każdy człowiek).

ocenił(a) serial na 9
FanDobregoKina

Niebywale dużo wiesz jak na NIEGEJA hahahahahha ;D Skąd bierzesz te bzdury? Powiedz, w którym szpitalu leżysz? Mają w psychiatryku szybki net?

pixi222

tak pixi, i pół biedy jeśli widz potrafi zachować dystans, popatrzeć, pośmiać się, potem wyłączyć telewizor i zapomnieć. Ale przecież na pewno zdajesz sobie sprawę że dla wielu osób właśnie ten serial jest wyznacznikiem "super cool" wzorców rodzinnych. I szkoda że właśnie takie wzorce są w nim promowane.

katarpo

to nie wina filmowców, że ludzie nie mają dystansu i są głupi :P i biorą na serio serial

ocenił(a) serial na 1
pixi222

jest dużo seriali, nawet komediowych, który mają jakiś tam ukryty przekaz moralny czy edukacyjny

weekendowy_filmowiec

jasne, są nawet takie z ukrytą propagandą :P a widz musi wytężyć umysł i nie dać się omamić oraz samemu myśleć...

ocenił(a) serial na 10
Marianoitaliano_2

Dupa a nie patologia, może lepiej żeby myli rączki w kółko jak w klanie, i jak Bożence wpadło coś do oka do Grażynka wielka pani pielęgniarka kazała dzwonic po pogotowie hahah. Rodzinka.pl pokazuje chociaż troszeczce tej naszej szarej rzeczywisci czyli lekkiej patologii która w każdym domu jest ;]

ocenił(a) serial na 7
tomjak15

O co chodzi z tą patologią i gejami? Raz Ludwik zażartował, że może Tomek jest gejem skoro nie chce iść grać i w hokej i stąd hasło, że serial promuje homoseksualizm i ogólnie to jedna wielka patologia?
Zamiast patologii (a wypadałoby wiedzieć czym owa patologia jest z definicji), widzę pozytywny przykład współczesnej rodziny. Fajne dzieciaki, ale nie jakieś sztuczne tylko normalne, trochę zblazowane i rozpieszczone plus synaptyczni rodzice. Lekki serial dla ludzi bez kompleksów.

karolinaz

Widać nie oglądałeś odcinka, w którym Kożuchowska tłumaczy swoim serialowym dzieciom, że homoseksualiści to biedni, pokrzywdzeni przez społeczeństwo ludzie. A dla mnie patologią jest to co teraz się na świecie dzieje. Nie dziwcie się potem, że za 10-20 lat nie będzie można wyjść bezpiecznie na ulicę w biały dzień, jeżeli te pokolenie neo i wypaczeń seksualnych kreowane właśnie przez mass-media dorośnie.

ocenił(a) serial na 7
FanDobregoKina

Właśnie obejrzałam ten odcinek i nadal nie wiedzę żadnej patologi, bo jak oboje wiemy, co innego kryje się pod tym zjawiskiem. Musisz niestety pogodzić się z faktem, iż za 10 20 lat gej będzie oficjalnie nauczycielem twojego syna. I please taki naiwny serialik jak Rodzinka pl.,, który może i próbuje przemycić pozytywne treści, nie wychowa całego zastępu "dewiantów", przez których "nie będzie można wyjść bezpiecznie na ulicę w biały dzień". BTW Fanie dobrego kina (czy film Żyd Süss należy do twoich ulubionych)?

karolinaz

Nie, nie należy, i nie w tym rzecz. Niby to jeden naiwny serialik, ale na moje oko takich serialików robiących wodę z mózgu w telewizji jest tysiące, a pożyteczne filmy i seriale nie są puszczane. Czemu?
-Pozytywne treści, niby jakie?
Aha i mnie nie obchodzi jakiej orientacji będzie miał w przyszłości nauczyciel mojego syna. Jego seksualnośc nie moja, byle się ze swoją innością nie obnosił! Ważne, czego i jak będzie uczył. A jestem i będę przeciwko postulatom homoseksualistów. Nie wyobrażam sobie naszej cywilizacji, w której naruszane są jej fundamenty czyli w tym przypadku: rodzina.
A rodzina to matka, ojciec i dzieci.

ocenił(a) serial na 7
FanDobregoKina

No właśnie a w omawianym serialu bohaterowie to właśnie Matka, Ojciec i ba!nawet Synowie! No i niby w jaki sposób rodzinka pl narusza fundamenty naszej cywilizacji? Może przed posiłkiem nie wykonują znaku Krzyża, do Kościoła też im nie po drodze, ale generalnie to raczej "porządni" ludzie. Powiem więcej, dla ludzi niekoniecznie marzących o dzieciach, serial ten daje dużo do myślenia.. Ale z 2 strony, każdy widzi wybrany aspekt serialowej rzeczywistości, i chyba tak powinno być:)

karolinaz

Chyba źle zrozumiałaś moją wypowiedź, odnosiłem się w tamtym momencie do postulatów homoseksualistów, a nie do tego serialiku.

ocenił(a) serial na 6
Marianoitaliano_2

To nie jest serial wychowawczy tylko komediowy.

Marianoitaliano_2

Mysle ze ten serial to jeden z nieliczny polskich seriali komediowych ktore da sie ogladac. Oczywiscie pokazuje humorystyczne sytulacje, ale czy kazdy ma odbierac to jako wzor do nasladowania? wyobraza sobie serial w ktorym kazdy jest och ah i kazda matka to super niania ? czy naprawde ogladal bys takie cos ?

ocenił(a) serial na 6
Marianoitaliano_2

Nie widzę w tym serialu patologii. Rodzice troszczą się o swoje dzieci, starają się dowiedzieć jakie mają problemy itd.
I o jaką " z rozwiązłością seksualną" ci chodzi? Na siłę wyszukujesz problemy.

ocenił(a) serial na 7
Marianoitaliano_2

Luudzie, paranoja jakaś. Kompletnie nie ogarniam tych, którzy twierdzą, że w serialu jest ukazana jakakolwiek patologia. Być może wychowywaliście się poważnych rodzinach z bardzo dobrymi manierami, gdzie trzeba było ważyć każde słowo. Jak dla mnie jest to zupełnie normalna rodzina i powiem nawet, że niektóre sytuacje wydają mi się podobne do tych, którzy wydarzają się w mojej rodzinie. Wychodzi więc na to, że i ja jestem z patologicznej rodziny.... haha :) trochę dystansu do tego wszystkiego i będze lepiej :P Nie ma się co tak wczuwać, pozdro.

Marianoitaliano_2

po pierwsze jeśli ty czerpiesz wzorce z głupich seriali komediowych i uważasz, że one mają za zadanie wychowywać społeczeństwo, to gratuluje. buahaha. po drugie, jeśli uważasz, że kryminaliści itp biorą się z bezstresowego wychowania, to gratuluję po raz drugi. ludzie o których mówisz zazwyczaj biorą się z patologicznych rodzin. często byli bici w dzieciństwie, rodzice nadużywali alkoholu itd. nie masz pojęcia o życiu dzieciaku.

ocenił(a) serial na 7
Marianoitaliano_2

Gościu weź się zastanów co ty gadasz gdzie ty masz w rodzince.pl patologię i rozwiązłość seksualną? Pewnie Kiepscy to dla ciebie wzór polskiej rodziny.

Marianoitaliano_2

Weź wyluzuj.

ocenił(a) serial na 9
Marianoitaliano_2

Nooooo... z pewnością te bite, molestowane, wąchające w domu opary alkoholu wyrosną na prawych i dobrych obywateli.. jesteś młotem.. w dodatku tak ograniczonym, że wstyd mi, że mam takich współobywateli :)

park3r

Piszesz już którąś z kolei wypowiedź na tym forum i przez ekran zaczynam czuć jak śmierdzi Ci z buzi gdy mówisz. Zdaje się że właśnie jesteś przykładem osoby wybudowanej na pożal się Boże wzorcach kultury masowej promowanych w różnych serialach, do tego bez najmniejszej świadomości ich wpływu i z przekonaniem że masz się wstydzić lub wywalać z kraju każdego kto się nie zniża do Twojego rynsztoka. Pogratulować spranego umysłu.

ocenił(a) serial na 9
katarpo

Strasznie mi Cie żal.. rozumiem, że nie możesz sobie poradzić z jakimś gastrycznym problemem i jest Ci z tym ciężko ale są lekarze specjaliści, mogą Ci pomóc! Kiedy ja się wychowywałem na fali było tylko w labiryncie.. więc stary.. pudło! Miałeś patologiczną standardową polska poprlowską rodzinę, tata pił, mama przy garach, do których czasem nie było co włożyć i boli Cię, że inni mieli lepiej.. no coż.. bywa i tak! :D

park3r

jedynie coraz więcej smrodu czuję. Z mojej strony koniec, zostawiam Cię sam na sam z Twoją buzującą frustracją.

ocenił(a) serial na 9
katarpo

Nie będę tęsknił, powodzenia z lekarzem, mam nadzieje, że nie gnije Ci wątroba :)

ocenił(a) serial na 1
Marianoitaliano_2

Pisałem już kiedyś tam,że ten serial nie daje żadnego przykładu,a jest zrobiony po to by zrobić wodę z mózgu widzom.Raz o gejach,innym razem cały odcinek o unijnych funduszach.Czy to jest normalne?Według mnie nie.
Uczą dzieci tego co nie potrzebne.Mówią o szacunku dla homosi,ale nie zwrócą uwagi jak młody siedzi w czapce przy obiedzie czy kolacji.
Obejrzyjcie sobie serial "Rodzina zastępcza".Czy tam komuś ktoś wciskał jakieś kity?Nie! Normalna rodzina z problemami,czasem brakowało pieniędzy na to czy na tamto.Dzieci normalnie wychowywane,nie dostające wszystkiego na co mają ochotę.

Teraz robi się seriale,w których bohaterowie mieszkają w pięknych domach czy mieszkaniach a ich dzieci dostają wszystko na co mają ochotę.Robienie ludziom wody z mózgu jak to w POlsce pięknie i bezstresowo się żyje.
Czy w takiej rodzince.pl bohaterowie mają jakiekolwiek problemy?Żadnych konkretnych.

Marianoitaliano_2

To chyba oznacza , że jestem patologiczna . Tylko , że nikim z wymienionych nie jestem i żadna "przypadłośc" mnie nie dotyczy . Serial uważam za barrdzo dobry , a bezstresowe wychowanie za najlepszą opcję jaką można wybrać :)

ocenił(a) serial na 3
Marianoitaliano_2

Jakoś nie wydaje mi się by większość więźniów i wychowanków zakładów poprawczych wychowywała się w patologicznych rodzinach.

ocenił(a) serial na 8
Marianoitaliano_2

Myślę, że BARDZO przesadzasz. Wg mnie serial pokazuje normalne, rzeczywiste życie normalnej polskiej rodziny na jakimś poziomie. Miałam bardzo podobne dzieciństwo i wyrosłam na normalną, inteligentną osobę i daleko mi do wszelkich patologii. Uważam, że ten serial jest świetny, ponieważ pokazuje rzeczywisty stosunek dzieci do rodziców i rodziców do dzieci w obecnych czasach. Fakt, że nie zwracają się do siebie z pełnym szacunkiem jest może smutny, ale prawdziwy. Tak już teraz jest. I wcale nie świadczy to o zepsuciu społeczeństwa. Więcej ludzi wyrasta na kryminalistów w rodzinach, w których są sztywne zasady, dzieci nie mogą swobodnie porozmawiać z rodzicami o swoich problemach, tylko zamykają się w swoich pokojach. Rozmawianie o seksie, gejach czy ekologii jest NORMALNE dla współczesnej polskiej rodziny z "klasy średniej". Mam wrażenie, że większość ludzi, którzy tak krytykują ten serial pochodzi z niższych warstw społecznych. Szczerze mówiąc, wchodząc dzisiaj na to forum spodziewałam się wielu pozytywnych komentarzy i byłam zaskoczona ogromną ilością negatywnych, bardzo krytycznych opinii. Najwyraźniej w Polsce nie można zrobić normalnego, komediowego serialu, a już na pewno nie można go puścić w TVP2 żeby cała "Polska" nie zaczęła go krytykować. Powinni go wyprodukować dla TVN-u.

Marianoitaliano_2

mym zdaniem najdziwniejsze jest zachowanie sie postaci , pozwalanie za obrażanie się pomiędzy Kacprem , a Kubą , czy chamskie krytyki
Ludwika wobec synów . Niby to jest zabawne , ale czy takiego typu zachowania wobec dzieci powinno być akceptowane wobec rodziców

ocenił(a) serial na 1
Marianoitaliano_2

Serial dla głupków i tyle.