Bardzo mi przykro, ale lepszy scenariusz i dialogi napisałaby już chyba nawet sztuczna inteligencja. W mojej opinii pomysł na sezon 17 i poprowadzenie w nim fabuły oraz bohaterów to totalny niewypał.
Gdy robi się powrót kultowej produkcji, TRZEBA GRAĆ NA STARYCH SPRAWDZONYCH TONACH i trzymać kciuki za pozostały sentyment, tu jest to całkowicie zawalone. Kompletna zmiana koncepcji elementy horroru , czy czegoś co trudno wyjaśnić. Nie zabawne i drętwe.
Lepszą koncepcja na powrót w mojej opinii byłoby osadzenie ich wszystkich w jednym domu i uczynienie boskich kiepskimi light, niż to co tu otrzymaliśmy. Przykry rezultat, odcinek pierwszy nowego sezonu nie wyszedł, może kolejne cokolwiek uratują? Oby!
Ps. Bronią się na razie chyba tylko ładne wnętrza i jakość obrazu.
Będę w szoku jak 2 sezon po powrocie poleci w TV wiosną również w Prime time. Powrót dla mnie osobiście znacznie mniej udany od pamiętnego , krytykowanego Dylematu 5 (następcy Alternatyw).
Ratujcie to jakoś twórcy drodzy? Nie wiem jak, ale ratujcie.
Ps. 2 odcinek lepszy zdecydowanie fabularnie w mojej opinii (widziałem na VOD w prapremierze), jednak jednoznacznie to już nie serial dla dzieci
Postać Mai w mojej opinii mało komediowa i słabo pasuje do formatu. Rozumiem źródło czemu według twórców mogła się taka stać, ale równie dobrze mogli pójść w stronę atencyjnej rozrabiaczki i mogło być zabawnie
W 2 odc nadal nie jest to za dobre kino, ale chociaż nie tak nudno jak w 1 . Klimatu starych odcinków brakuje i w 2, gry na sentymencie także.
Według mnie odcinek drugi jest gorszy od pierwszego. W ogóle moim zdaniem twórcy totalnie nie zrozumieli za co ludzie polubili oryginalny serial. Dosłownie wywalili wszystkie fajne rzeczy, a te najgorsze nie dość, że zostawili to jeszcze nawalili ich do oporu. Przykładem może być nadmierna seksualizacja, która razi i jest po prostu dziwna. O ile w dawnych odcinkach nie było tego tak dużo, tak tutaj w dwa odcinki (szczególnie w tym drugim) totalnie z tym przegięli.
+ Co oni zrobili z postacią Kacpra? W późniejszych sezonach był dość spokojny i wyalienowany, ale tutaj zamienili go w jakiegoś zboczeńca, stópkarza i totalnego dziwaka. Poważnie co to w ogóle ma być!