PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=680676}

Romans

The Affair
2014 - 2019
7,5 19 tys. ocen
7,5 10 1 18563
7,6 10 krytyków
Romans
powrót do forum serialu Romans

Porażka! Nie rozumiem jak mógł wygrać serial, na którego nikt nie stawiał. Jak taki gniot mógł wygrać z 'House of Cards'.

dycha24

Nie wiem czy gniot bo nie widziałem ale powinien wygrać HoC albo chociaż GoT a tak ...

batman12

Ja zaczęłam kiedyś oglądać i skończyłam po kilku odcinkach, bo nie dało się tego oglądać. Zresztą tak samo miałam z 'GoT'. Moim zdaniem jeśli nie 'HoC' to chociaż 'The Good Wife' powinien wygrać.

dycha24

Wygraną The Affair Hollywoodzkie Stowarzyszenie Prasy Zagranicznej się po prostu ośmieszyło. Ale cieszy wygrana Kevina Spacey :) Teraz pozostało czekać na Emmy ciekawe kogo oni nominują :)

batman12

Ja nie rozumiem trochę tego wyboru, tym bardziej, że 'HoC' było pewniakiem. Wszędzie pisali, że ma bardzo duże szanse, tak samo zresztą jak Kevin, a tutaj taka przykra niespodzianka.

batman12

Skoro nie widziałeś, to jak możesz wiedzieć?
I czemu mi ukradłeś avatara, złodzieju :(

jakub_91

Bo mogę i proszę mnie tu nie wyzywać od złodziei

batman12

złodziej

dycha24

Skończ to swoje płakanie, bo to że tobie The Affair się nie podobało, nie oznacza że jest gniotem i ma nie być nagradzany.

jacob_filmweb

Nie The Affair z pewnością nie jest gniotem, a bardzo dobrym serialem.... ale na nagrodę moim zdaniem nie zasłużyło.
Tak samo Fargo który jest również bardzo dobre(świetna obsada aktorska, ciekawa konwencja i klimat) ale moim zdaniem z Detektywem przegrywa w przedbiegach.

Kruchy_serious

Właśnie ta konwencja, czarny humor, lekkie przerysowanie postaci i sytuacji jest ogromnym atutem Fargo. To istne połączenie Miasteczka Twin Peaks z Przystankiem Alaska oraz z Pulp Fiction ze wspaniałymi głównymi kreacjami.
Detektyw po prostu nuży. Przez więcej niż połowę serialu odwiedzane są miejsca zbrodni i wygłaszane są retrospekcje głównych bohaterów.

Percivale

Właśnie to jest kwintesencją Detektywa to dokładne i rzetelne śledztwo plus niesamowity klimat Luizjany.
Serial porywa z każdą sekundą.. jest kwintesencją prawdziwej pracy śledczego.

ocenił(a) serial na 8
Kruchy_serious

Z tym dokładnym śledztwem w Detektywie to żartujesz? Jedno co w nim jest bezapelacyjnie świetne to nastrój, klimat, sposób pracy kamery, oraz aktorstwo, chociaż Matthew McConaughey momentami przeszarżował z overactingiem i mnie osobiście zaczął śmieszyć zamiast wzbudzać podziw , natomiast The Affair ma też świetne ujęcia, aktorstwo, prawdę charakterologiczną postaci, o śledztwie wypowiem się jak skończę oglądać.

jacob_filmweb

Każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie, a wygrana 'The Affair' to śmiech na sali. Wszystkie nominowane seriale były dużo lepsze od tego.

ocenił(a) serial na 3
dycha24

Jestem zaskoczona, że ten serial dostał nagrodę. The Affair jest jednym z moich największych rozczarowań a tu okazuje się, że albo ja się nie znam ;-) albo jury ma jakiś problem z oceną.

Faktycznie po pierwszym odcinku można było sądzić, że będzie to serial nawet dobry, ale potem było coraz gorzej. Po trzecim przejechałam do ostatniego, żeby zaspokoić ciekawość o co tam właściwie chodziło i utwierdziłam się w przekonaniu, że nawet nie było warto zaczynać....;)

Camilllla

Tak jak się to mówi gdzie dwóch się bije tam 3 korzysta :)

ocenił(a) serial na 10
Camilllla

masz rację nie znasz się

ocenił(a) serial na 10
kom1_

Zgadzam się :) Szczególnie, że koleżanka wyceniła The Affair na równi z M jak miłość :) I niżej od Suits :).

ocenił(a) serial na 10
mnow

Oceniła, miało być.

ocenił(a) serial na 3
mnow

Zgadzasz się jak rozumiem z tym, że się nie znam :) czyli wg Ciebie Suits jest słabszym serialem niż The Affair. No ok, to Twoja opinia a moja pozostaje, cytując klasyka, mojsza. pozdro

dycha24

Zgadzam się, widziałam kilka odcinków i właściwie nic mnie w The Affair nie urzekło. A liczyłam na The Good Wife ;)

ocenił(a) serial na 8
nieuchwytna

The Affair to serial z dużą dozą prawdy psychologicznej, bardzo realistyczny, z ciekawie rozwiniętymi osobowościami, w odróżnieniu od Good Wife, która o ile w początkowych sezonach rozwijała się wiarygodnie, o tyle teraz coraz bardziej się staje hasłowa, jak wyborcza ulotka;)

ocenił(a) serial na 9
jagamiga1

Nic dodać nic ująć, serial dla dojrzałych, doświadczonych kinomanów

mab34

mab34 - Podpisuję się pod Twoją opinią.

ocenił(a) serial na 9
Fidel_33

Dokładnie! Nie strzelają się, trup nie pada gęsto a ja i tak prawie nie oddycham podczas oglądania. Mnie urzeka :)

dycha24

ja stawiałem trąbo jerychońska.

Tyle tylko ,że jeszcze nie oglądałem.

ocenił(a) serial na 8
dycha24

Jestem fanem The Good Wife. HOC jest równie świetny. Może serial nie do końca jest tak dobry, ale to, co robi Ruth z rolą Alice to prawdziwe mistrzostwo. Nigdy nie byłem fanem aktorki, ale muszę docenić - aktorstwo prawie doskonałe!

ocenił(a) serial na 8
dycha24

Może dlatego, że drugi sezon House of Cards był jednak dużo, dużo słabszy od pierwszego. The Affair przyjemnie się ogląda moim zdaniem i ten motyw z detektywem pojawiający się tylko na końcu odcinków wkręca. Gra o tron spoko, ale to tylko ekranizacja książki. Powiedziałbym że nawet Homeland sezon 4, po fatalnym trzecim znów wróciło na przyzwoity poziom.

jayjay89

HoC trzyma poziom cały czas, od pierwsze odcinka do ostatniego.

ocenił(a) serial na 9
dycha24

warto zaznaczyć, że osobą, która napisała i wyprodukowała pierwszy sezon amerykańskiej wersji HOC jest kobieta odpowiedzialna właśnie za The Affair... przy drugim sezonie nie brała już udział, coś się minimalnie/znacząco? zepsuło, chociaż wciąż to bardzo dobra produkcja.

nate_3

dziwne, bo HoC jest świetny, a The Affair nie da się oglądać xD

ocenił(a) serial na 7
dycha24

drugi sezon HoC to straszna lipa, szczególnie po pierwszym świetnym