Mam takie pytanie bo właśnie przeczytałam w streszczeniu, że Alex miał wypadek samochodowy. Myślałam że Tess go zabiła. I mam jeszcze jedno takie pytanie w jakim wieku są Max Micheal i Tess myślałam że cała trójka razem z Isabel mają po 16 lat a okazało się że była najstarsza.
Z tym że Tess zabiła Alexa to prawda ale to się wyjdzie na jaw w ostatnim odcinku drugiego sezonu. Ona mu naginała umysł i było tak że niby wyjechał do Szwecji ale gdy wrócił był inny, gdy po powrocie znów zaczęło iskrzyć między Alexem a Isabel Tess chciała mu jeszcze raz nagiąć umysł ale zabiła go tym, był przy tym kyle ale jemu też wyczyściła umysł i jak wynosili ciało Alexa zrobiła tak że kyle myślał że to bagaż.
Ja za nią nie przepadałam a jak wyszło na jaw że to ona zabiła Alexa wręcz ją znienawidziłam mimo że to serial ;))) po prostu Alex był moją ulubioną postacią, i mi go brakowało :(((((
właśnie się zastanawiałam dlaczego akurat on musiał zginąć a nie np Liz Maria czy Kyle. Jeszcze Liz to bym jeszcze zrozumiała gdyby chciała ją zabić w końcu była jej rywalką, ale Alex to ja nie wiem. I w sumie to gdzie on był skoro a Szwecji go nie było. Tess na początku wydawała mi się, że jest fajna próbowała się dostosować do pozostałych. Na początku nawet mi jej było szkoda. Pewne dlatego że zabiła Aleksa większość jej nie lubi.
Z tego co pamiętam Alex miał odkodować jakąś księgę dla Tess, żeby wszystko dokładnie wiedzieć trzeba było obejrzeć cały sezon. Alex pewnie przeszkadzał Tess za dużo wiedział, ona go wykorzystała do własnych celów tak samo jak Kyle'a, gdy zaczął wszystkiego się domyślać jak był u niej w domu postanowiła jeszcze raz nagiąć mu umysł ale on zmarł. Kyle'owi też to zrobiła po to by nie świadomie pomógł jej pozbyć się zwłok. W ostatnim odcinku drugiej serii kyle patrząc w lustro cały czas widzi Alexa, dzięki temu poznał prawdę, bo krążyła plotka że Alex popełnił samobójstwo, tylko Liz wierzyła że ktoś go zabił. Aktorka grająca Tess podobno musiała opuścić plan filmowy bo nie była zbyt lubiana przez widzów, pewnie przyczyniła się do tego śmierć Alexa który był lubianą postacią.
a to ciekawostkę napisałaś, nie wiedziałam, ze aktorka która grała Tess musiała zrezygnować tylko dlatego, że zabiła Alexa, Nie wiedziałam o tym. A pytałam się dlatego, że w tych odcinku gdzie umiera Alex nie ma nic pokazanego, trzeba się samemu domyślać. A ja chciałam wcześniej wiedzieć. Dziękuje wszystkim za odpowiedzi. :)
Myślałam że wszyscy bohaterowie mają po tyle samo lat czyli 16-ście jak się zaczynał film. A tu się okazało że Isabel jest najstarsza
Colin Hanks, czyli serialowy Alex dostał rolę w filmie i zrezygnował z Roswell. Automatycznie musieli go z serialu usunąć i wymyślili tę sprawę z Tess.