PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=39693}

Roswell: W kręgu tajemnic

Roswell
1999 - 2002
7,3 31 tys. ocen
7,3 10 1 30638
6,3 3 krytyków
Roswell: W kręgu tajemnic
powrót do forum serialu Roswell: W kręgu tajemnic

Ile części wyszło w Polsce ? 5 ? Czy wiadomo o tym że mają wychodzić kolene części ? Bardzo mnie to ciekawi poniewaz zadnej czesci nie mozna cdostac w sklepie a w necie tylko 3 i 4. Czy wiecie gdzie znaleźć ?

ocenił(a) serial na 10
Fanka_Edwarda_Belli

Ja też szukam tych książek znalazłam tylko 2 i 3.
Podobno wyszło 5 części, ale to było dawno a wydawnictwo zbankrutowało. Być może inne wydawnictwo wznowi produkcje ale to wątpliwe. Ja tam się nie poddaje i już właśnie pierwszą część przeczytałam w oryginale. Jest taka romantyczna i język nie jest zbyt skomplikowany, więc nie trzeba znać angielskiego perfekcyjnie, polecam.

ocenił(a) serial na 10
QueenRosalieC

ooo masz 2 ? ja mam 3 i 4 ? Wysłalabyś mi na maila ? sandrass1995@2.pl
A co do ang wersji to u mnie wql jest cieżko z jezykiem :P

ocenił(a) serial na 7
Fanka_Edwarda_Belli

ja mam też tylko 3 (ale po polsku) moglibyście mi wysłać w obojętnie jakim języku inne części (najlepiej po polsku ;p)? paula2712@poczta.fm

ocenił(a) serial na 10
paula2712

Mam 2 i 3 po polsku, ale jako książki standardowe nie w wersji e-book :> reszta po angielsku. MOge podać link gdzie można zamówić te dwie części.

ocenił(a) serial na 7
QueenRosalieC

dzięki :) zamówiłam sobie już 2, a 3 znalazłam w wersji e-book.
Czy jest ktoś w posiadaniu pozostałych książek? mogłabym je nawet kupić np na allegro w rozsądnej cenie

ocenił(a) serial na 10
paula2712

Być może na ferie jak mi się będę nudziło przetłumaczę część 1 Obcy, zawsze to rozszerza umiejętności językowe. ;]

ocenił(a) serial na 10
QueenRosalieC

a to dałabys linka gdzie je zamowilas ? Ja mam jeszcze 4 to moge podac linka :) A jak przetłumaczysz 1 to wyslalabys mi odrazu :) Bylabym mega wdzieczna :) :*

ocenił(a) serial na 10
Fanka_Edwarda_Belli

Fanko Belli i Edwarda. ;]]
Sprawdź pocztę :]]

ocenił(a) serial na 10
QueenRosalieC

Skoro już mowa o książkach to powedzcie mi, czy serial jest wiernie wzorowany na książkach? Jakie są największe różnice? I byłabym wdziękczna gdybyście podali mi tytuły poszczególnych części. Z góry dzięki

monika_2601

1.,,Obcy''
2.,,Dziki''
3.,,Pierścień''
4.,,Akino''
5.,,Intruz''
http://www.forumksiazki.pl/topics14/roswell-w-kregu-tajemnic-melinda-metz-vt1342 .htm to na tej stronie to przeczytałam (4 wiadomość)

ocenił(a) serial na 10
monika_2601

Wątek serialu jest zaczerpnięty z książek ale fabuła jest inna tak bym powiedziała bardziej skomplikowana, aby serial był ciekawszy.
Kilka najważniejszych różnic to
*w książce Max jest blondynem z niebieskimi oczami (wolę wygląd serialowego w wersji z czarnymi włosami ;])
*w serialu tylko Isabell potrafi wchodzić w sny, w książce wszyscy.
*I jest całkiem zmienione to jak poszczególni bohaterowie dowiadywali się o kosmitach, tzn w książce Liz sama od razu z domu Maxa pojehała do Marii żeby jej powiedzieć, a Maria powiedziała Alexowi. Maria z Alexem chcieli pójść do Valentiego, ale Max zabrał wszystkich do jaskini i tak jakby połączył ich umysły. Od tamej pory są przyjaciółmi.

ocenił(a) serial na 10
QueenRosalieC

Wysłałam :) Książki zamówie jak najszybciej :) Jest jakas różnica jak zacznei się od 2 czesci a nie 1 ?

ocenił(a) serial na 10
Fanka_Edwarda_Belli

Awątki milosne, że tak powiem toczą sie tak jak w serialu? Czy jest inaczej? I gdzie wy zamawiacie 1 częśc książki? Jak na złośc własnie 1 części nie mogę nigdzie znaleźc.

ocenił(a) serial na 10
monika_2601

Ja zawsze polecam czytać od pierwszej :) Szczególnie w takich seriach gdzie akcja dzieje się szybko i wszystko jest takie powiązanie.
Ale jak zaczniesz o to chyba nie zrobi jakiejś dużej różnicy.

A 1 część tylko po angielsku, musisz poszukać na chomiku. ;]