PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=878161}

Rozdzielenie

Severance
2022 -
8,3 48 tys. ocen
8,3 10 1 47921
8,3 46 krytyków
Rozdzielenie
powrót do forum serialu Rozdzielenie

Jej własna alterka, "jakby drugie ja" dał jej do zrozumienia że nie chce tam być.
1. Wychodzenie na klatkę, wielokrotnie.
2. Filmik
3. Grozi że obetnie sobie palce
4. Próba samobójstwa przez powieszenie.
Czy po tych wszystkich sygnałach bylibyście na tyle okrutni by trzymać siebie tam
gdzie "drugie ja" nie chce być ? Moim zdaniem próba samobójstwa powinna być
dobitnym sygnałem że moje "drugie ja" daje mi znaki że : coś jest nie tak.
Skoro Helly postanawia tam pozostać to musi być nieźle walnięta, żeby coś takiego robić samemu sobie?

torgal

Nie wiadomo czy ona naprawde o tym wszystkim wie, moze nagranie bylo deepfakiem i nie informowano jej o podaniach o rezygnacje?

ocenił(a) serial na 8
cameronphilips

Ale w tym finałowym odcinku, w tej scenie w łazience jak rozmawia ze swoim ojcem, to on mówi do niej coś w stylu, że jest dzielna, że wiedząc o tej próbie samobójczej nadal w tym trwa. Więc tam było potwierdzenie tego ze jest świadoma co tam może się dziać.

ocenił(a) serial na 10
torgal

Doskonale wie co robi.To jedyna postaćć która ma całkowicie inny charakter w firmie i na zewnątrz.A robi to dla sławy.Widać po rozdmuchanym przyjęciu i całej serii fotografii.Xalezy jej tylko na polkasku.No i poklasku ojca.Paskudna postać.Serial jest mistrzowski.

AdikWajb

Chyba nie dla sławy, bo lansować się mogła już wcześniej, jako córka obecnego szefa Lumon, a nie jest znana żonie zaangażowanego po stronie firmy polityka (zostaje jej przedstawiona). Albo dla idei, albo cynicznie dla władzy i pieniędzy. Serial znakomity, boję się, że położą drugi sezon, bo poprzeczka wysoko.

ocenił(a) serial na 8
Joanna_Babinska

Połozą. Sam fakt ze 2 sezon ma 10 odcinków a JUZ zapowiedzieli sezon 3 świadczy o tym, ze będzie niemiłosiernie rozwleczony pełen fillerów i podąży droga LOSTa, czyli milion ciekawych pytań mało satysfakcjonujących odpowiedzi albo wcale :)

torgal

nie jest zła, tylko samolubna. ma niewolnika z siebie, który ma na nią zapracować.
biorąc pod uwagę to co się dzieje na zewnątrz, nikt o niczym nie wie. nikt nie wie co tak naprawdę dzieje się z człowiekiem po rozdzieleniu. większość ludzi pewnie myśli, ze szczęśliwie wykonują swoją pracę bez emocji, uczuć i tylko sobie wesoło pracują jak roboty.
co więcej ludzie na zewnątrz czują się ludźmi 'pełnymi' albo 'prawdziwymi', a ich altery to tylko jakby 'sen'. świadczy o tym co mówiła do siebie helly.
dodatkowo ludzie na zewnątrz są okłamywani przez korporację, która nie ujawnia nic z tego co się dzieje w budynku. na przykład każda rana będzie 'nieszkodliwym wypadkiem przy pracy' podczas przenoszenia baniaka z wodą.
więc korporacja pewnie mówi ci 'twój alter trochę panikuje ale się przyzwyczai każdy ma taki okres na początku nie ma czym się przejmować'.