Nie jest to zły serial, ale moim zdaniem nie zasługuje na tak wysokie noty, a fakt, ze jest to pierwsza pozycja w oryginalnych produkcjach Apple TV nie napawa mnie optymizmem co do tej platformy. Mam 3 miesieczny trial i prosze mi polecic cos co mnie wywali z butow bo Severance to sie nie udalo.
Ogolnie bardzo ciekawy temat i fajny klimat, serial naprawde swietnie sie zaczal, ale z kazdym odcinkiem czulem znuzenie czekajac na przyspieszenie tempa. Dopiero final jest bardziej dynamiczny, niemniej pozostawia wiecej pytan niz odpowiedzi. Rozumiem, ze jest to pastisz korpo i to wrecz swietnie pokazany ale te spacerki po korytarzach niewiele wnosza do sprawy i po prostu nuza.
Obraz ten przypomina mi wczesne produkcje Netflixa, kiedy dysponowali znacznie ubozszym budzetem i krecili te swoje tworki czesto w jednej lokacji - tu jest podobnie. W zadnym wypadku nie stawiam propogandowego Netflixa ponad Apple, ale prosze mi polecic serial choc troche zmieni moje nastawienie do platformy jabluszka gdyz po pozycji z pierwszego miejsca podium spodziewalem sie po prostu czegos wiecej.
Podłączam się, mam identyczne odczucia, ocenę zawyżyłem o jedno oczko za dwa ostatnie odcinki, a szczególnie ostatni. Niemniej z butów całościowo nie wyrywa, też chciałem nadrobić zaległości w ramach triala, ale "for all mankind" po dwóch odcinkach odpuściłem, "severance" no ok mocne 7, zostały chyba jeszcze "kulawe konie" do wypróbowania?
Zgadzam sie, 2 ostatnie odcinki zdecydowanie lepsze (pierwszy tez mnie bardzo zaciekawil) niz ten rozwleczony srodek. Sprawdze to co wspomniane, wyzej, dzieki.