Rozdzielenie
powrót do forum 2 sezonu

Odpowiednikiem będzie także Silos, Westworld. Nie wspominając już o 1899, gdzie zarówno jedna jak i druga ognistowłosa to twórczyni programu. W severance Pani Cobel to wyrocznia z ciasteczkami, Helly - Trinity, Neo - Mark, Morpheus - zgadnij:)

Co mają wspólnego ze sobą te produkcje?

Przebudzenie i próba powrotu do domu, prawdziwego świata. Walka z systemem, człowiek jest niewolnikiem umysłu - pytanie kogo? Swojego czy kogoś/czegoś innego.

A tak na prawdę, zadaniem powyższych produkcji jest odciągnięcie nas od prób zanurzania się w głąb własnej istoty, od wglądów które pozwolą nam lepiej zrozumieć czym jesteśmy i czym jest istota materialnego świata, która nas otacza. Człowiek został tak skonstruowany, że rozwiązywanie zagadek i tajemnic jest równie uzależniające co sex. Nasi Twórcy o tym wiedzą. Wykorzystują to. Życie to pudełko, taki escape room. A od wieków najtrudniejsze było zbalansowanie całej tej zabawy i pracy aby zwiększyć naszą wydajność w produkcji EMOCJI - energii. Sam dałem się właśnie wciągnąć, skierowałem swoją uwagę i naskrobałem ten komentarz podtrzymując zabawę zadając kilka pytań, na które ktoś będzie próbował sobie odpowiedzieć.

Pięknie nas rozgrywają / rozgrywa...