PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=372808}

Rozważna i romantyczna

Sense and Sensibility
2008
7,7 5,4 tys. ocen
7,7 10 1 5371
Rozważna i romantyczna
powrót do forum serialu Rozważna i romantyczna

Mam do Was Wszystkich gorącą prośbę, czy mógł by mi ktoś podać nazwy seriali kostiumowych puszczanych na tvn style?? prośbę, z góry wielkie dzięki

Daniela_Lujan_87

są to seriale przede wszystkim od BBC i nie są nadawane jednocześnie tzn. - kończy sie emisja jednego i dopiero wtedy zaczyna drugiego , są to m.in. :
- Jane Eyre
- Rozważna i Romantyczna
- Anna Karenina
- Tess D'Urbervilles
- Pokój z widokiem
- Opactwo Northanger
te widziałam , przynajmniej po dwa odcinki z każdego, mam nadzieje że tvn style planuje w swojej ramówce umieścić resztę serialowych ( jak nie filmowych ) adaptacji powieści Jane Austen lub innych pisarzy z tej epoki

_Lady_In_Red_

aha dzięki wielkie:)...uwielbiam filmy na podstawie powieść Jane Austen

ocenił(a) serial na 5
Daniela_Lujan_87

W TVN Style leciała również dwuodcinkowa 'Fanny Hill' i (o ile dobrze pamiętam) "Niesamowita podróż (Mary Bryant)" <:
To co prawda nie są adaptacje powieści Austen, ale są kostiumowe jak najbardziej (:

użytkownik usunięty
Daniela_Lujan_87

Było również "Targowisko próżności" BBC oraz "Jane Austen Żałuje", również BBC, a także "Perswazje" ITV z 2007 roku.

ocenił(a) serial na 10
_Lady_In_Red_

A Duma i uprzedzenie"? Ja sie zaraziła powieściami Austen, kiedy zobaczyła II, czy III odcinek miniserialu BBC. Po tym wynalazła i przeczytała w Bibliotece wszystkie powieści Jane. Potem stawałam na głowie, żeby dorwać ten serial. Potem go kupiła w sieci. Potem ściągła z internetu. Potem nagrała, kiedy puścili w TVN. Potem zobaczyła miniserial "Rozważna i romantyczna" w TVN Style i była pod wrażeniem. Teraz mam chyba wszystkie wersje. Dzisiaj ... ; no może obejrzę kilka odcinków "Dumy ..." Aktorzy są świetni. Ale do poduszki zostawię sobie koniec III części "Rozważnej i romantycznej"z tym końcowym pocałunkiem :)