PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=119650}

Rzym

Rome
2005 - 2007
8,0 48 tys. ocen
8,0 10 1 48293
8,2 16 krytyków
Rzym
powrót do forum serialu Rzym

Wszyscy, którzy ronią łzy, że nie będzie trzeciego sezonu, powinni teraz "zaliczyć" liczący sobie już z górą 30 lat serialowy klasyk "Ja, Klaudiusz", który opowiada dzieje "dynastii" julijsko-klaudyjskiej od Oktawiana Augusta, przez Tyberiusza i Kaligulę, do tytułowego Klaudiusza.

ocenił(a) serial na 10
manissimus

"Ja, Klaudiusz" jest rewelacyjny, ale to nie to samo:) Swoją drogą, jaki aktor wg Was najlepiej zagrałby Klaudiusza, gdyby "Rzym" był kontynuowany aż do jego czasów?

ocenił(a) serial na 1
kasiarzynna

kurde a już bym w gacie narobił. a to podpucha...

ocenił(a) serial na 8
kasiarzynna

Nie wydaje mi się żeby ktokolwiek zdołał pobić Dereka Jacobi w tej roli, ale jak w myślach robię przegląd brytyjskich aktorów to przychodzą mi na myśl Tom Hollander i James Frain.
Zastanawiam się, czy kiedyś się doczekam Oktawiana Augusta, który by mnie w pełni usatysfakcjonował ;) Brian Blessed to rewelacyjny aktor, ale sposów w jaki August został przedstawiony w "Klaudiuszu" woła pomstę do nieba. W "Rzymie" był rewelacyjny jako nastolatek ( brawa dla Maxa) ale w 2 serii zrobili z niego socjopatę, którego w finale większość widzów miała ochotę udusić. Szkoda.

ocenił(a) serial na 10
Arya_2

Podobno John Malkovic chciał zrobić remake "Ja, Klaudiusz", oczywiście, z sobą w roli tytuowej, ale nie wypaliło. Uważam, że dałby radę, jest świetny w takich rolach (vide Of Mice and Men).
Co do Oktawiusza, to przykro słyszeć, że tak się zmieni, bo to jedna z moich ulubionych postaci w Rzymie I. Ale mogliśmy się tego spodziewać - jak to mówili Rzymianie, "honores mutant mores"...

ocenił(a) serial na 8
kasiarzynna

Ja się nadaję,moja faciata by was poraziła!

ocenił(a) serial na 1
El_Libertador

z pewnością.

Zrodlo

Jeśli fascynuje cię Historia i kultura antyczna.
Jeśli lubisz jeden z najbardziej realistycznych seriali historycznych.
To forum jest właśnie dla ciebie.
Zarejestruj się na: http://serialrzym.feen.pl/index.php i komentuj losy bohaterów hitu serialowego autorstwa Bruno Hellera i Michaela Apteda.