PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=119650}

Rzym

Rome
2005 - 2007
8,0 48 tys. ocen
8,0 10 1 48284
8,2 16 krytyków
Rzym
powrót do forum serialu Rzym

Serial jest niezły, niestety nie w moich klimatach. Prawdę mówiąc (a może pisząc :P) przypomina mi jakąś telenowelę, tylko z większą ilością seksu i przemocy, czyli najlepiej sprzedającymi się elementami w telewizji. Dodać do tego wątki historyczne i mamy Rzym. Co chwila ktoś kogoś zdradza, siostra kopuluje ze szwagrem, ktoś tam płacze, wzdycha... Normalnie odechciewa się oglądać. Serial dla bab jak najbardziej odpowiedni, przemoc i seks mogą zachęcić chłopów, ale osobiście czas wolę tracić na takie seriale jak Monk, Burn Notice, Bones, Dexter, Firefly...
Z braku laku obejrzałbym całość ale skończyłem na 9 odc. pierwszej serii. Szczególnie polubiłem postaci: Pullo, tą kochankę Cezara co na pieńku miała z jego siostrzenicą, Lucjusza, Cezara i Marka Aureliusza no i oczywiście Oktawiana Augusta. Nieustanne szlochy odstraszyły mnie jednak trochę.

ocenił(a) serial na 8

Szanuję twoją opinię, choć się z nią nie zgadzam ;) mam jednak pewną propozycję- naprawdę radzę ci obejrzeć jeszcze przynajmniej te 3 pozostałe odcinki 1 serii ("Triumph", "The Spoils", "Kalends of February") bą są po prostu rewelacyjne i najlepsze w całym serialu.
Idę o zakład, że nigdy nie zapomnisz sceny zabójstwa Cezara czy walki dwóch przyjaciół na arenie.

Ps. Marek Antoniusz, nie Aureliusz ;)

ocenił(a) serial na 8

Nie wiem skąd wziąłeś tam Marka Aureliusza kiedy go jeszcze na świecie nie było.A może to o Antoniusza chodziło.Jeśli chodzi o mnie, Antoniusz mylił mi się z Winicjuszem, a co za tym idzie, z Delągiem.

ocenił(a) serial na 9
rommel2

"Nie wiem skąd wziąłeś tam Marka Aureliusza kiedy go jeszcze na świecie nie było" - może oglądał inny film? Aureliusz pojawił się np. w "Gladiatorze", chociaż tam nie było "siostry, która kopulowała ze szwagrem" :-D