PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=119650}

Rzym

Rome
2005 - 2007
8,0 48 tys. ocen
8,0 10 1 48287
8,2 16 krytyków
Rzym
powrót do forum serialu Rzym

Od razu mówie że nie ma tutaj bitew bo i nie o nie w tym serialu chodzi.
Głównie pokazane są mechanizmy władzy, życie elity ale także życie prostych rzymian i legionistów.
I mówie tutaj o naprawde WIELKIM REALIŹMIE, jak np operacja na czaszce i to na żywca.
Bardzo sugestwne są też postacie z których każda ma zalety i wady.

No i brawo, wreszcie goła baba czy facet nie chodzi jak kretyn poprzykrywany w te prześcieradła znane z innych seriali czy filmów z USA. Nie żeby mnie to szczególnie podniecało, ale wnerwia niesamowicie.

Quendi_2

Rzeczywiscie niezly serial, fajnie sie oglada, nie jest taki cukierkowy jak niektore amerykanskie scierwa - krwi i seksu nie brakuje.
Co do realizmu - ja znawca historii sarozytnej nie jestem, wnioskuje ze ty jestes skoro piszesz ze film jest az tak realistyczny. Mnie zastanowila jedna rzecz - to ze z powodu ataku na Tytusa Pullo wybuchly zamieszki, ktore nie mialy wybuchnac bo Pompejusz tego nie chcial, mialo to duzy wplyw na bieg dalszych wydazen, w zwiaku z tym zastanwaim sie czy to fikcja czy rzeczywiscie gdzies jest jakas wzmianka o tym i czy rzeczywiscie bylo tak ze tlum byl az tak trudny do utrzymania w ryzach.

Quendi_2

Jeśli fascynuje cię Historia i kultura antyczna.
Jeśli lubisz jeden z najbardziej realistycznych seriali historycznych.
To forum jest właśnie dla ciebie.
Zarejestruj się na: http://serialrzym.feen.pl/index.php i komentuj losy bohaterów hitu serialowego autorstwa Bruno Hellera i Michaela Apteda.