Jestem po 8 odcinku (9 jeszcze nie widziałem). Oglądam wersję nieocenzurowaną - serial mi się strasznie podoba, ale... no właśnie - w 8 odcinku pojawiła się Kleopatra i doprawdy mam mieszane uczucia, bo kompletnie mi jej przedstawienie i aktorka ją grająca do serialu nie pasują. Nawet nie chodzi mi o to, że żadna z niej piękność, a przyjęło się, że Kleopatra była ładna. Chodzi mi przede wszystkim o to jak się zachowuje, o jej głupiutkie zachowania (a ponoć Kleopatra była wykształcona i inteligentna). A odegranie tej postaci to w ogóle jakieś (przynajmniej jak na razie) nieporozumienie - aktorka zachowuje się jak nowoczesna dziewczyna, strzela jakimiś dziwnymi minami - doprawdy mam obawy co do tej postaci. Kleopatra będzie chyba teraz w serialu często. Oby nie obniżyła poziomu. Bo jak w 8 odcinku była scena, w której rozmawiała Kleopatra z Cezarem to różnica w aktorstwie była kolosalna, a jak na razie Rzym w moich oczach miał ogromnego plusa za świetnie dobranych aktorów.
Liczę na wasze opinie. Czy Wam Kleopatra się spodobała? Może ktoś zna dokładniej historię i wie ile z jej wizerunku serialowego jest zgodnego z prawdą?