PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=119650}

Rzym

Rome
2005 - 2007
8,0 48 tys. ocen
8,0 10 1 48287
8,2 16 krytyków
Rzym
powrót do forum serialu Rzym

Co za żenada.... 2.0 Dolby surround.
Pożyczyłem dziś oryginalne wydanie DVD, zapuściłem, żeby sobie Rzym odświeżyć, a tu płasko tak jakoś - najpierw myślałem, że moje kino nawaliło - później wszedłem w menu audio i oczom nie wierzę! 2.0!!!! To skandal - i jeszcze kosztuje ten badziew ponad 100 PLN?? Dobrze, że nie wydali w mono.

ocenił(a) serial na 8
zatracony

Tłumaczenie też do bani.
"Czystsze burdele są obok świątynii..... Wenerycznej."???? WTF? Tłumacz jest tak tępy, że nie ma pojęcia o rzymskiej boginii miłości, Wenerze?

ocenił(a) serial na 10
zatracony

Witam, widzę że jesteś jednym z tych co to się lubią przypier...ać do garbatego że ma dzieci proste! z jednej strony mówisz dobrze ale.....
ilu ludzi wie kto to była Wenus ?? bez zaglądania w książki ? lub na wiki ;]
a tak to lektor był na tyle cwany żeby wytłumaczyć w miarę łopatologicznie tak żeby większość skumała.
A może specjalnie tak przetłumaczył żeby mieli się o co ludzie ciskać :D

serial zaje....ty widziałem już chyba z 7 razy :D

ocenił(a) serial na 8
damian252

Ja wiem - bez zaglądania w książki i w wiki.
Poza tym - prof. Adam Ziółkowski, który "konsultował" to wydanie DVD, powinien to wiedzieć najlepiej i nie przepuścić takiego babola - skasował przecież za tą konsultację kasę. Tyle w temacie.
Co do łopatologii - Świątynia Wenus/Wenery a Świątynia Weneryczna to 2 różne bajki. Nie myl miłości z chorobą. Tak więc - osoby, które nie wiedzą bez wiki i książek, "kto to była Wenus", zostały wprowadzone tłumaczeniem w błąd. To po pierwsze.
Po drugie, ja nie krytykuję serialu, tylko "polskie wydanie DVD".