PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=119650}

Rzym

Rome
2005 - 2007
8,0 48 tys. ocen
8,0 10 1 48415
8,2 16 krytyków
Rzym
powrót do forum serialu Rzym

O takim Rzymie bla bla bla :D

TyrionLanister

Dobrych serialów fabularnych o starożytnym Rzymie nie jest zbyt wiele. "Ja, Klaudiusz" jest niezły, ale to zupełnie inny typ niż "Rzym". Poza tym można obejrzeć Spartakusa, chociaż moim zdaniem jest on o wiele gorszy, a jeśli oczekujesz prawdy historycznej to lepiej go sobie odpuść. Jeśli nie, to Spartakus może być przyjemną rozrywką.

ocenił(a) serial na 10
NikKlik

Spartakus jest czysto rozrywkowym serialem, coś jak obecnie "Piraci", obydwie produkcie są ODJAZDOWE !!! :)

UPADLY_WIDZ

Kwestia gustu ;). Moim zdaniem w Spartakusie przesadzili z ilością krwi i golizny. Efekty specjalne również pozostawiają czasem wiele do życzenia i są nadużywane. Ile razy można spowalniać akcję w momencie zadawania ciosu? Gra aktorska niektórych postaci również nie zachwyca. Jednak mimo wszystko Spartakus jest całkiem niezłą rozrywką, z przyjemnością obejrzałem wszystkie sezony.

ocenił(a) serial na 10
NikKlik

Hmm no nie wiem, może też kwestia sprzętu na jakim się ogląda takie filmy ? dobra jakość filmy, dobry telewizor i oczywiście kino domowe do podstawa do takich produkcji, aby właśnie w momencie spowolnienia tego ciosu wczuć się w ten klimat :)

UPADLY_WIDZ

Może coś w tym jest. Ja oglądałem jako pirat na laptopie :)

ocenił(a) serial na 9
TyrionLanister

Wprawdzie nie kojarze żadnego serialu o Rzymie prócz tego, ale mogę ci polecić Rodzinę Borgiów i Dynastie Tudorów w podobnym klimacie jak Rzym.