Tak! To pewna informacja! TVP zakupiło serial ROME!!! Niestety nie udało mi się znaleść nigdzie w necie potwierdzenia, ale informację wyczytałem w TELE TYGODNIU na 25.04-01.05. Jak ktoś posiada TT i jeszcze ten numer niech sobie sprawdzi, str. 14 na samym dole - jest tylko zdjęcie z serialu i maleńki fragment, że: "...Z kolei w TVP już niedługo zobaczymy znakomity serial HBO 'Rzym', który na świecie cieszy się wielką popularnością i zdobywa wiele prestiżowych nagród" .
Podejrzewam że serial pewnie pojawi się Jesienią.
Zgadza się, też o tym czytałam w Tele Tygodniu. Tylko znając TVP i ich politykę odnośnie ciekawych seriali i filmów, to pewnie Rzym będzie emitowany nie wcześniej niż o 22 godzinie... niestety.
Jak już, to koło północy ;)
Poza tym nie sądzę, żeby zrobili na tym szczególny interes. To specyficzny serial, który nie wszystkim musi się podobać. Ci, którym może, już go widzieli na HBO, ściągnęli z sieci a przede wszystkim- na DVD, które z tego co słyszałam cieszyło się ogromną popularnością.
A moim zdaniem ten serial swoją historią i formułą może przyciągnąć przed tv sporą widownię. Rzecz jasna - z całą pewnością i trzeba się z tym liczyć, że tak jak piszecie, będzie pewnie emitowany w bardzo późnych godzinach. Oby było to chociaż w piątki albo soboty ;)
Z drugiej strony jednak były już emitowane wszystkie sezony Six Feet Under i 5 serii Sopranos swego czasu na tvn'ie, a później jeszcze coś z tego na tvn7, a osobiście nie znam nikogo kto by je oglądał, i raczej miały słabą widownię, więc może i masz rację @Arya :/
BTW: A ja się nie tyle ciesze dla siebie na ten serial, no bo już go widziałem, co że inni bedą mieli okazje go wreszcie zobaczyć :)
Pozdro