PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=119650}

Rzym

Rome
2005 - 2007
8,0 48 tys. ocen
8,0 10 1 48287
8,2 16 krytyków
Rzym
powrót do forum serialu Rzym

Witam zestresowałem się jebę...e jak zobaczyłem na którym miejscu w rankingu seriali jest Rzym dopiero na dalekim 22 miejscu <straszne>

http://www.filmweb.pl/rankings/serial/world

taki wypasiony serial powinien być w pierwszej trójce ,nie wiem czy w ogóle ktoś tam zagląda niby Top 100 seriali a takie gnioty są na wcześniejszych miejscach że aż strach

damian252

A czego tu się spodziewać? Ludzie bardziej szaleją za m jak miłość i innymi tego typu operami mydlanymi a historia z góry znana już ich nie "rajcuje". To samo można powiedzieć o Filarach ziemi czy też Spartacusie (chociaż ten serial odniósł jak narazie największe zwycięstwo na polskim rynku z 3 wymienionych przeze mnie) I prawde powiedziawszy cieszy mnie to że ten serial nie jest aż tak znany gdyż nastoletnie siksy-tipsy nie podniecają się aktorami jak to miało miejsce podczas emitowania Prison Break, czy też tego doktora Housa, od razu można zaobserwować wzrost "ciętych ripost"

ocenił(a) serial na 8
damian252

No niestety to jest smutne co się w tym rankingu wyprawia. Rzym to mogę jeszcze przeboleć bo jest dość wysoko ale gdy patrzę, że taki Six Feet Under ląduje na 103. miejscu albo Rodzina Soprano na 28. to po prostu mnie krew zalewa. Te 3 seriale powinny obowiązkowo być w TOP 10 a nie na tak odległych miejscach. Ehh, w jakich my czasach żyjemy...

ocenił(a) serial na 10
stefm007

Jak zobaczyłem że Dragon Ball Z jest wyżej to ręce mi opadły ;] walą w kulki z tym Top
a ciekawe jak w innych serwisach znacie jakieś tego typu filmowe dajcie namiary zobaczę z ciekawości jak tam jest Moje GG 7933415

ocenił(a) serial na 7
damian252

mnie ten Rzym nie powalił nie jest zły ale liczyłem na coś więcej,niektóre odcinki naprawdę nudne o ile w Spartakusie walki były naciągane i krew sztucznie tryskała tutaj tych walk było zdecydowanie za mało moja ocena 7\10. Z rankingiem seriali i nie tylko zgodzę się że nie które filmy nie zasługują nawet na top 1000 a znajdują się w pierwszej 100- porażka.

ocenił(a) serial na 10
norania0

Przyznam się że ja Spartakusa lubiłem za goliznę i walki :D a Rzym za całokształt :-) w Rzymie był większy nacisk na historię a w Spartakusie na walkach

ocenił(a) serial na 10
damian252

wlasnie skonczylem ostatni odcinek Rzymu wczesniej ogladalem Spartakusa i podobal mi sie jednak kolo Rzymy
u to nawet nie stał. zym to bez watpienia arcydzieło, najlepszy serial w historii dopravowany w kazdym najmniejszym detalu, wirtuozyjnie zagrany , idealnie zmontowany . Szkoda ze taki krotki ... pozdrawiam fanów

damian252

A dlaczego ktoś, kogo zupełnie nie interesuje tematyka imperium rzymskiego ma zachwycać się tym serialem?

ocenił(a) serial na 10
Puszek Fatalista

a kogo imperium ;] serial jest ogólnie fajny ,zadymy wojskowe ,walki pojedyncze sam na sam , nawet jak ktoś ma gdzieś historię to serial się podoba :-) po prostu scenariusz jest ciekawy ;p sex,intrygi,wojna to co w serialach najlepsze :D

damian252

hehe... jak typowy chłopiec... a ludzie są różni i mają różne gusta, pozdrawiam i udanego weekendu życzę :o)

ocenił(a) serial na 10
Puszek Fatalista

na wzajem :P

damian252

Jeśli fascynuje cię Historia i kultura antyczna.
Jeśli lubisz jeden z najbardziej realistycznych seriali historycznych.
To forum jest właśnie dla ciebie.
http://serialrzym.feen.pl/index.php?sid=1f09a57e599e89f9bdb753caa6cdb69d