PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=119650}

Rzym

Rome
2005 - 2007
8,0 48 tys. ocen
8,0 10 1 48293
8,2 16 krytyków
Rzym
powrót do forum serialu Rzym

Sabaton - " Art of War '

I stand alone and gaze upon the battlefield
Wasteland is all that’s left after the fight
And now I’m searching a new way to defeat my enemy
Bloodshed I’ve seen enough of death and pain

I will run, they will hunt me in vain
I will hide, they’ll be searching
I’ll regroup, feign retreat they’ll pursue
Coup de grace I will win but never fight

That’s the Art of War!!!
That's the Art of War!!!

Muszę to napisać żeby wam nikt nie odebrał przyjemności z oglądania 11 odcinka pierwszej serii. Jestem pod ogromnym wrażeniem tego co zobaczyłem pod koniec tego odcinka. Boże Mój cud, miód, orzeszki!!! Darujcie sobie ocenzurowany odcinek na TVP1, NAPRAWDĘ WARTO poczekać na wersję bez cenzury na TVP2 - " Gladiator " się chowa!!!

Primo Victoria ;)

Hannibal_Lecter_4

Gdy oglądnąłem tą walkę ocenzurowaną, stwierdziłem, że scena jest kiepawa. Bez ładu i składu, nic nadzwyczajnego.
Przez te cięcia trudno było się połapać, kto kogo i jak trafił.

Gdy ujrzałem ją ponownie, w wersji bez cenzury, zakrzyknąłem "o ja pie...nicze!". Mocna scena, bardzo mocna, głowa urąbana tarczą mnie rozwaliła.

ocenił(a) serial na 9
Hannibal_Lecter_4

Co racja, to racja. Gladiator się chowa.

ocenił(a) serial na 10
Rezun

Taaa, Gladiator nie jest filmem historycznym.
Rzym jest najlepszym, z tego rodzaju.

ocenił(a) serial na 9
Mr_Caicos

Chodziło o scenę walki :P

ocenił(a) serial na 10
Hannibal_Lecter_4

No mówiłem żeby sobie odpuścić. Bo to właśnie tak jest z TVP1 - w myśl misji moralizatorskiej szlag by ich trafił gdyby pokazali coś takiego więc zapodają widzom wybrakowany do bólu towar. Serial wiele na tym traci a jako posiadacz wszystkich odcinków dwu sezonów moge zapewnić was że straci jeszcze wiele. Nie wiem w jaki sposób TVP1 wybrnie z tych wszystkich bardzo ciekawych sytuacji w sezonie 2, odcinki będą chyba trwały po 20 minut z całkowitym wycięciem Tytusa Pullo.

Teraz czekajcie na odcinek 12, w którym główny wątek nadal ciągnie Pullo ale tym razem będzie mocno podszyty humorem - ale tak samo dobry.

Mocne zdanie odcinka : " Ty, Panie i sędzia Vorenus jesteście symbolami braterskiej miłości. Gdybyś był w Rzymie każda dama przyjęłaby Tytusa Pullo " xD

ocenił(a) serial na 10
Hannibal_Lecter_4

Macie racje, tez zastanawiam sie jakim sposobem tvp1 mialoby ocenzurowac co lepsze sceny:D Obejrzałam oba sezony i dały rade wg mnie, choć niektórzy twierdza, ze druga seria jest gorsza. Nie dla mnie! Rewelacyjnych scen jest nie do zliczenia, ale najbardziej hardcore'owa jest chyba ta, o której tu piszecie. Pullo jest genialny, w ogóle jak się na początku zbuntował, ze nie będzie walczył:D no ale jak obrazają "trzynasty" to już nie ma dla nich ratunku, wiadomo:))) kocham ten serial, na poczatku nie chcialam go ogladać, uległam stereotypowi. "Rome" go niszczy:)) Kapitalna jest tez Atia i młody Oktawian, bo ten z drugiej serii jakiś taki... :]