Rzym

Rome
2005 - 2007
8,0 49 tys. ocen
8,0 10 1 48893
8,1 14 krytyków
Rzym
powrót do forum serialu Rzym

i ich zachowań w odzwierciedleniu historycznym jest świetna. Nie ma możliwości jednoznacznie odnaleźć pozytywnego bohatera bo każdy ma wady, nie mówiąc o pozytywnym decydencie, gdyż zarówno Oktawian i Antonius to bandyci i paranoicy. Świetny film, od lat nie widziałem tak dobrego filmu, chyba "Ja Klaudiusz" dorównywał jedynie. 10/10

ocenił(a) serial na 8
retro520

Też uważam, że to ciekawe podejście do sytuacji. Z historycznych postaci najbardziej szlachetny wydaje się w końcu Brutus (!) i dlatego był skazany na klęskę. Natomiast Antoniusz i Oktawian są siebie warci- dwaj skur... rozdzierający Italię na strzępy i usprawiedliwiający każde kolejne świństwo "dobrem republiki". Chociaż po ostatnim odcinku wydaje mi się, że twórcy sympatyzują trochę jednak z Antoniuszem. On przynajmniej, w przeciwieństwie do Oktawiana, posiada jakieś ludzkie uczucia.
Wiem jednak, że dla wielu widzów takie spojrzenie na historie jest trudne do zaakceptowania a cynizm i posępność 2 serii niemożliwe do przełknięcia, dlatego większość woli 1 serię.

ocenił(a) serial na 10
Arya_2

Arya znowu mi to robisz ====> "Z historycznych postaci najbardziej szlachetny wydaje się w końcu Brutus (!)" aaahhh cóż za BÓL
Ja zdecyduje który sezon lepsyz dopiero jak obejrze całe oba na przestrzeni kilku dni.
Antonisza faktycznie robią w dobrym świetle i jego teskty sa dla mnie najlepsze w tym sezonie ale o tym już wiesz.
Oktawian mógł się wydawać trochę za bardzo złowieszczy w tym sezonie ale pomysł reżyserów i gra aktorska p