Nie wiem, dlaczego jak to słyszę, to leże ze śmiechu. Nie zrozumcie mnie źle. Serial mi jest obojętny. Jak nie masz co robić, a nie jesteś zbyt bardzo uczulony na drewniane aktorstwo, to może być. Ale tekst mnie zawsze rozbawia. Brzmi trochę jak z Monty Pythona -
"The Bishop!" :)
najwidoczniej ty jesteś za głupi, żeby zrozumieć o co mi chodziło. I to dużo za głupi. Nie komentuj, skoro nie dorosłeś.
I jeszcze 2 rzeczy:
1)sorry, ok - za głupia. Nie zobaczyłem na początku nicku.
2) Nie zniże się do twojego poziomu i wytłmaczę o co chodzi a nie tylko będe obrażał. Chodziło mi o to jak to komicznie brzmi. Patetyczna muzyka i wzniosły głos: "Wyrok wyda sędzia Anna Maria Wesołowska. Szczególnie w Polsce, gdzie każdy wie jaki jest poziom sądów. Ogólnie to jest absurdalne, jak cały serial.
Nie rozumiesz, że serial został 'ubrany' w różne dodatki?Sąd oczywiście został ukazany w stanie idealnym, jasne jest to, że poziom naszych sądów jest o wiele niższy. To nie są prawdziwe rozprawy, tylko scenariusz, więc nie powinieneś porównywać (bo to jest przecież tylko serial!).Nie obrażaj mnie. Zobaczyłeś tylko odpowiedz na swój post i stwierdzasz, że jestem głupia?
O przepraszam, "A może jesteś za głupi" - Co to było? Sugestia mojego intelektu?
Ale proponuję rozejm. Szanuję twoje zdanie. W11 i Detektywi mi się podobają i też nie lubię Majewskiego :)
Po prostu uważam, że po co robić Court Show, pozbawiony realizmu, wydumanymi sytuacjami i beznadziejnym aktorstwem? Jeśli chcesz się dowiedzieć jak funkcjonuję sąd, to wystarczy poczytać. Ale uważam, że to ciekawy eksperyment. Ale jedna seria starczy.
A "wyrok wyda sędzi Anna Maria Wesołowska" brzmi trochę absurdalnie, tyle.
Zgoda? :)
Ja akurat Cie rozumiem, bo mnie tez to śmieszy:D Z jednej strony drewniana gra, a z drugiej taka powazna zapowiedz. Hahaa
Ja tam to bardzo lubię...Ale fakt"wyrok wyda sędzia Anna Maria Wesołowska",a kto do cholery jak nie ona?!serial tak się nazywa a ci jeszcze mówią kto...może latający cholender
O Boże! Tak mało jesteś kapująca? Przecież wyraźnie powiedziałem o co mi chodzi. Nie dziwi mnie, że to akurat sędzia Anna Maria Wesołowska wyda wyrok. Po prostu to zdanie kretyńsko brzmi. Żałośnie nawet. Patetyczna muzyka i śmiertelnie poważny głos mówiący " Wyrok wyda Sędzia Anna Maria Wesołowska". Taki głos, kojarzy się z tymi wszystkimi "Czy Spiderman znowu uratuję świat?" albo "Jest tylko jeden człowiek, który może go powstrzymać". A tutaj taki poważny głos mówi, taki śmieszny tekst. Nie czujesz tego? To jest absurdalne. Nawet jeśli serial jest fajny, a wiem, że może być fajny, bo czasami sobie obejrze, jak nie mam nic do roboty, to to i tak jest śmieszne.
Więc, wyluzuj i czytaj ze zrozumieniem.
Mister Misterio, ja doskonale rozumiem o co chodzi ;) Mam dokładnie to samo. Może dlatego, że to rzadko oglądam. Gdybym to robiła częściej to może już by na mnie nie działało ;P Nie chcę się wgłebiać w ten temat, bo zaraz będą setki komentarzy podobnych do wcześniejszych. Nadmiar głupoty mi szkodzi. Pozdrawiam ;)
boże, przestancie się kłócić o taki banał! to brzmi idiotycvznie, równie dobrze mogli powiedzieć "wyrok wyda superman" serial jest do bani, a ten tekst go jeszcze porządnie dorabia, wy przez kilka postów gadacie do ibe ciągle to samo "jak jestem głupi/a?). to brzmi śmiesznie i większość ludzi to widzi
Rachel, a co ty jakiś mediator? My sobie rozmawiamy, a nie kłócimy :) Ja powiedziałem co o tym sądze. I tylko ustosunkowuje się do wypowiedzi każdego, który coś napisał.
no, nie jest dla mnie problemem kłótnie jako taka, lae to, że przez cały czas si.e "wyzywacie" i piszecuie przez cały czas identyczne argumenty, ale jak chcecie dalej tak gadać to ja nie mam nic przeciwko, tylko wymyslcie kilka nowych tekstów, żeby to urozmaicić
Ja piszę identyczne argumenty, bo zostaję zarzucony również identycznymi argumentami. Ale kłótnia się już skończyła, temat został wyczerpany, więc raczej ciągu dalszego dyskusji nie będzie :)
pozdrawiam
Powinno być tak: "A teraz Anna Maria W. zaprezentuje wam polska tandete, a wszyscy ty zebrani, pokaze jak nie nalezy grac.