PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=304133}
3,3 17 tys. ocen
3,3 10 1 17428
5,2 6 krytyków
Sędzia Anna Maria Wesołowska
powrót do forum serialu Sędzia Anna Maria Wesołowska
ocenił(a) serial na 10
ancia507

No, nareszcie jedna mądra. Ja też wszystkie odcinki widzialam:) A do sedzi sie nie doczepicie bo to najbardziej znana (jeszcze przed programem) i podobno najlepsza łódzka sędzia.

ocenił(a) serial na 10
gazeta_gazeta

To prawda.Najlepsza łódzka sędzia.Coś o tym wiem ;)I strasznie podoba mi się jak M.Wilk kłóci sie z A.łatą...te ich spojrzenia ;)

jagusia57

ostatnio M.Wilk niezle jedzie po wszystkich ;D ;D

ancia507

Sędzia jest trochę nudnawa ale bardzo podobają mi się te "kłótnie" adwokatki z prokuratorem

Meredith

Co do kłótni adwokatki z prokuratorem to to boskie jest ,mam ubaw po pachy. A mam pytanko którą z adwokatek wolicie ,a którego prokuratora ? Bo ja najbardziej lubie jak jest Magdalena Wilk i ten prokurator Artur Łata. A wy???

Ulka

mi tez sie podobaja klotnie prokuratora Łaty z mecenas Wilk :) oni sa najlepsi

Ulka

noooo, ja też uwielbiam Mecenas Wilk :D i jak się z Łatą kłóci :P te Jej texty do niego są bossskie :D

ocenił(a) serial na 1
ancia507

Czasem to oglądam kiedy czekam na "Świat według Bundych", ale gra "aktorów" jest tak zła i wszystko inne takie sztuczne, że ja się męcze podczas oglądania "Sędzi..........." .

ancia507

To jest beznadziejne!!!!! Oglądnęłam kiedyś jeden odcinek tak z ciekawości co też nowego jest w telewizji ale więcej tego błędu nie popełniłam...no cóż człowiek uczy się na błędach ;)

użytkownik usunięty
Ellen_Grace

jak w ogóle można było do siebie dopuścić tekst, że to może być więcej niz kompletnie żałosne. w tym nie manic ciekawego, kompletrnie nienaturalne nawet mój 5-letni kuzyn lepiej by zagrał

tiaaa, tylko że gdyby oni mieli grać, to zamiast nich wzięliby prawdziwych aktorów. a tu specjalnie są wzięci prawdziwi obrońcy, prokuratorzy i sędzia oraz statyści, by pokoazać jak to wszystko dzieje się naprawdę.

Headey

nastepny serial typu dno brawo a jebnieci polacy to ogladaja XD razem z w11 niania detektywami XD ogladajcie ogladajcie ;) madrzy ludzie

BriT

troche kultury by sie przydalo. nikt sie nie nasmiewa z 'dennych' seriali ktore Ty ogladasz. wiec przystopuj troche.

ocenił(a) serial na 10
BriT

No jakoś powinieneś to zrozumieć,ale nie .Przecież niektórzy się takimi rzeczami nie interesują ,ale nie muszą przez to obrażać innych...;(

Headey

Skoro grają w serialu to powinni grać.Mogliby wziąść aktorów normalnych to by wyglądało jakoś.A tak wzieli prawdziwego sędzie któremu jeszcze mało kasy... A tak to wszystko przesiąknięte sztucznością do potęgi... Aktorstwo zarówno sędziny,prokuratorów czy obrońców jak i wszystkich świadków to porażka... Psuje to wszystko...
A niektóre rozprawy to jest bajka taka że mała bania;]

barnaba

bo to wlasnie chodzilo o to, by pokazac jak jest naprawde. a nie wziac aktorów, którzy wszystko schrzania. to ma byc rozprawa, a nie serial kandydujacy do Oscara. ze tez niektórzy nie potrafia tego zrozumiec...

Headey

"serial kandydujacy do Oscara"

?!

ocenił(a) serial na 1
Headey

o dżizys, dziecko czy ty naprawdę wierzysz że to prawda?! <szok> to jakas jedna wielka parodia tego, co się dzieje na sali sądowej, zaufaj mi, wiem

Jo_anna

ja również wiem. i nigdzie nie napisałam, że w sądzie jest identyko.

ocenił(a) serial na 1
Headey

yyy nie chce sie czepiac, ale: "bo to wlasnie chodzilo o to, by pokazac jak jest naprawde"- to chyba znaczy ze ma byc tak samo, czyli "identyko"... cóóż..

dobrze, niech ludzie to ogladaja- kolejny serial w stylu 'zróbmy z nich jak najwiekszych matołów, będzie nimi łatwiej manipulować'. społeczeństwo mamy niestety coraz mniej wymagające skoro tyle ludzi jest w stanie to coś ogladac.. ja po minucie juz mialam dosc, nie moglam zniesc tej sztucznosci. jezeli tworcy chcieli pokazac jak naprawde jest w sadzie to chyba cos im nie wyszlo. chocby czlowiek był nie wiem jak zdenerwowany to i tak nie mowi tak sztucznie i dziwnie jak 'aktorzy'...
porażka..tylko tak to można nazwać

yennefer_

boże. chodzi o to, by pokazać ludziom, jak zachowywać się w sądzie, a jak nie, za co można siedzieć, i jaka jest kara za to.

Headey

to równie dobrze mogli to pokazać prawdziwi aktorzy a nie te podciepy z ulicy.

__Madzia__

Już wolę amatorów od polskich "aktorów"... Przynajmniej w miarę realnie to wygląda...

Headey

To wygląda realnie???? ludzie nigdzie sie tak sztucznie nie zachowują, może chodzi Ci o to, że dobrze, że zamiast Wesołowskiej nie siedzi np. Szyc :) ale to i tak mogli znaleźć ludzi, którzy się potrafią nauczyć grać jakąś rolę, a nie to coś co tam występuje.

__Madzia__

Napisałam w miarę realnie. Raz przypadkiem się tam aktor znalazł. I dziwnie się wtedy oglądało. Ale na szczęście wyrosłam już z tego serialu, który kiedyś oglądałam tylko z jednego powodu <lol2>

ocenił(a) serial na 10
barnaba

Jaki aktor by się na to zgodził???Poza tym to by za normalnie wyglądało!!!

jagusia57

świetny serial :)Łata się strasznie irytuje i za to go uwielbiam ^^

ancia507

Obowiązkowy element każdego odcinka: "kara porządkowa 300zł" :D

ancia507

beznadziejny serial, przecież oni się nawet nie umieją kłócić!! z biedą się ról nauczyli, sztuczne to jest w cholere a wy tu piszecie, że fajnie sie kłocą... o_O

__Madzia__

Moze napiszecie jeszcze ze to jest klasyk w swoim gatunku uheheheh.

A tak naprawde to jest mega sztuczne czasami sobie obejrze jak nie mam nic do roboty to sie posmieje. Najbardziej mnie smieszy ze rozprawa konczy sie w 1 dniu. Ludzie niektore rozprawy ciagna sie miesiacami, latami a tutaj 1 odcinek to 1 rozprawa hahaha. A najbardziej przeginaja z tym ze na koncu pojawi sie swiadek, albo osoba ktora chce skladac zeznania, wszystko sie wyjasnia i prawda wychodzi na jaw. Przecież tak w sadzie napewno nie jest.

DNO DNO DNO !

bandofbrothers

Jeśli będziemy się dopatrywać takich głupich "błędów" w każdym filmie, czy serialu, to wyjdzie na to, że ani jedna produkcja nie będzie nawet "w miarę".

Headey

Dziecko drogie czy dla Ciebie glupim bledem jest to ze w kazdym odcinku przychodzi na koncu swiadek/osoba ktora chce zeznawac i wszystko na koncu wychodzi na jaw. Dla mnie to jest smieszne zawsze ta osoba na koncu wyjasni. Nie napotkalem sie na taki odcinek zeby wlasnie pierwszy swiadek odkryl cala prawde. Zreszta twoim zdaniem rozprawa trwa w 1 dzien ? Tylko nie pisz ze to glupi blad. Zreszta takie glupie bledy nie powinny wogole pojawiac sie.

Napisalas jeszcze ze ani jedna produkcja nie bedzie nawet w miare. A "Odwroceni", "Skazany na smierc", "Kompania Braci", "Odlegly front". Te produkcje nie sa w miare ale wspaniale, idealne i nie ma żadnych glupich bledow.

bandofbrothers

Po pierwsze nie dziecko. Po drugie mam prawo błędem nazwać co mi się podoba. A po trzecie Skazany na śmierć to dla mnie szajs. Dziękuję.

Headey

Dzieciatko a jakis argument SNŚ toszajs ? Ja podalem swoje argumenty ze SAMW jest dnem. Widze wogole ze nie znasz sie na filmach/serialach etc. Pewnie twoim zdaniem SAMW jest lepsza od SNŚ hahahaah no bo przecierz tak jest wszystko realistycznie pokazane jak ludzie sie zachowuja w sadzie haha beka ;d Idz ogladaj te swoje arcydzielo SAMW i ostatni swiadek wszystko wyjasni.

bandofbrothers

Tak to się do Twojej matki odzywaj. Nie będę z Tobą gadać. Jak coś mi się nie podoba, to moja sprawa. Nie będę na Twoje życzenie argumentować wszystkiego. I zajdź czasem do szkoły na język polski.

Headey

Od mojej matki to sie odpi**** dziecko. Widac ze jestes mala glupiutka dziewczynka, ktora jak nie ma co napisac to pisze cos w stylu: "Tak to się do Twojej matki odzywaj". Popelniam bledy bo jestem dyslektykiem staram sie popelniac mniej bledow i to sie sprawdza, a watpie dziecko ze ty nigdy nie popelnilas żadnego bledu ortograficznego. Nie chcesz argumentowac bo nie masz pewnie żadnych argumentów. Szkoda mi takich trolli internetowych jak ty, ktorzy uwazaja czegos za syf,szajs a nie potrafia zarzucić żadnego argumentu. I nie odpisuj nic dziecko bo piszesz same bzdury zwłaszcza uwazajac SAMW za "super".

" Nie dyskutuj z debilem/debilką....sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem..." te zdanie dotyczy wlasnie Ciebie. Jesli chcesz abym dalej Cie karmil tekstami to pisz dalej, ale trolla karmic juz nie bede.

"IGNORUJCIE TROLLE NIE KARMCIE JE NIECH ZAWSZE BĘDĄ GŁODNE".

SAMW jest dnem, podalem swoje argumenty i wystawiam zasluzona ale i tak wysoka ocene 1/10.

bandofbrothers

Ciekawe kto Ci powiedział, że uważam SAMW za super serial... Może tatuś? Jakbyś chciał wiedzieć, to ostatni odcinek obejrzałam gdzieś w roku powstania tego serialu. I widzę, że wiele rzeczy jest ponaciąganych. Ale to przecież serial, tak? A ten cały Prison Break uważam za szajs, bo mi się po prostu nie podoba. Obejrzałam może trzy odcinki i zanudziłam się prawie na śmierć. Ogólnie pomysł na serial mi się nie spodobał. I proszę bardzo, oto te Twoje argumenty, których tak pragnąłeś.

Btw. "mala glupiutka dziewczynka" nie jestem. Chyba że człowiek się nią staje kończąc 23. rok życia. Nie znasz, nie oceniaj. I nie wyzywaj na forum, bo to niekulturalne, jakbyś nie wiedział.