Jak myślicie kto zabił Alison? po 14 odcinku mam przeczucia ze jej smierc zwiazana jest ze Spencer oO bo przeciez Spencer nie bylo ciagle z Emily.Aria i Hanna.
Tylko jeśli Spence nakryłaby Alison i Iana i zrobilaby 'cos' z powodów np. kochala sie w Ianie i byla zazdrosna, badz wkurzyła się, że był narzeczonym Melissy i zdradzał z Ali, to nie chcialaby pojsc na policje, nie bylaby w szoku, kiedy znalazly z Em drzewo... Troszke na zły trop nas scenarzysci kieruja.
* SPOILER* A ja mam pewne obiekcje, lecz nimi się nie pokieruje (pozostawię je na razie dla siebie i opowiem lepiej o tych bardziej prawdopodobnych). Stawiam na Lucasa - niby cicha woda, a pewnie swoje ma za uszami! ;D. Chodź gdybym była Hanną i miałam wybierać pomiędzy jej (już ex) chłopakiem, a Lucasem, to wybrałabym tego drugiego :P
WAŻNE ! Proszę przeczytać :D
A ja wam powiem tak... że nigdy nic nie wiadomo. Kierujmy się więc tym co już wiemy.
Alison została znaleziona obok swojego domu. Nikt nie powiedział ile tam leżała więc nie wiadomo czy ktoś zabił ją rok temu czy tydzień temu. Wiemy też, że została uduszona.
Wcześniej ( przed imprezką ) - jak pokazuje nagranie Ali i Iana - była z nim gdzieś w lesie. Miała na sobie tą samą bluzkę (żółtą) ale nie wiadomo czy stało to się dnia kiedy zaginęła. Miała też na sobie sweter Toby'iego, który jej go dał.
Hipotez może być tyle ile mamy osób w serialu i ile mamy tajemnic :P
Kto mógłby zabić Ali?
Otóż np. Jenna, która dowiedziała się o tym, że to ona wrzuciła jej tą petardę, bądź też dlatego, że Ali wiedziała o niej o Toby'm.
Następną osobą jest Spencer. Dlaczego? Bo kiedy wróciła z poszukiwań Ali była dziwnie spokojna i w ogóle dziwnie się zachowywała. Poza tym Wszystko (Słowa Jenny, Słowa Ali) mogą wskazywać na to, że zrobiły to dziewczyny pod wpływem alkoholu (bądź czegoś jeszcze)
Ali mogła być też zabita albo przez Iana, albo przez Melissę - która to zazdrosna o chłopaka nie zawahała się tego zrobić.
Warto też zastanowić się nad Lucasem. Niby taki kujon, niby taka ciapa, a jednak! Być może zabił Ali dlatego, że mu dopiekała.
Ali zabić mogła też Mona :P Może dlatego, że chciała zająć jej miejsce - jako liderka.
I jest jeszcze jedna sprawa - UWAGA SPOJLER !!! -
Ali w książce tak naprawdę żyje. Ta Ali, którą ktoś zabił była tak naprawdę bliźniaczką Ali, o której nie było mowy bo była w psychiatryku. Kto zatem zabił bliźniaczkę Ali? Sama ona! Za to, że tamta zamieniła się z nią miejscami...
Nie powiem zagadka jest nie lada i ci, którzy twierdzą, że wiedza kto zabił Ali są na pewno w wielkim błędzie. JA przedstawiłam wam tylko możliwe koncepcje na ten temat :D I jeśli przeczytaliście choć kawałek to was podziwiam ^^
Z tą bliźniaczką to mnie zdziwiłaś! :) Jeśli Ali żyje to po co miałaby takie rzeczy robic reszcie? Jaki miała by w tym cel?
A książka jest bardzo podobna do filmu, czy jednak większośc faktów jest inna?
Pozdrawiam :)
ale spoiler przeciez wiemy to o bliźniaczce od dawna. i NIKT NIE POWIEDZIAL ZE A TO ZABOJCA ALI ...a z tego co wiem to chyba sekcja zwłok wykazała, ze ali nie zyje od roku
Owszem,wiadomo że w dniu jej zaginięcia wylewane zostały fundamenty pod altankę w jej ogrodzie, a ona sama znaleziona została zakopana pod nimi. Więc dzień jej śmierci jest jasny.
Spencer NIE MOŻE być "A" ani zabić Aly.
Wszyscy wiemy, że "A" to również zabójca Alyson.
Możemy podejrzewać, że to Spencer, ponieważ ona "zauważyła" że przyjaciółki nie ma i poszła jej szukać.
ALE. w odcinku 10. gdy ktoś przejechał Hannę. Co się wtedy stało? Spencer i Emily szukały " A " , podczas gdy "a" biegła w lesie, po tym, gdy napisała coś na aucie Ezry.
To nie Spencer, jestem tego pewna. ..
Wgl. nie wydaje mi się, że to Ian. Ani Jenna.
To ktoś kogo widzimy w każdym odcinku i jest często pokazywany...
Ezra! :D haha
A tak na prawdę, to też uważam, że to nie Spencer, choć rzeczywiście jak dla mnie była nad wyraz spokojna! ALE UWAGA! Skoro mówią, że w pierwszych odcinkach (kiedy nie wiedzieli, czy będą kręcić dalej) "A" miało być Noelem, to w takim razie nie możemy brać zachowania innych osób właśnie z tych 10 pierwszych odcników. No na to wychodzi.
Wszyscy się śmieją z biednego Ezry, a zobaczycie jeszcze się okaże, ze to naprawdę on xD
Ja przeczytałam jak narazie 4 tomy książki (5tom wychodzi pod koniec stycznia) i mam wrażenie, że scenarzyści trochę zmienią wątek.
spoiler -> Tylko teraz zastanawia mnie fakt, co się stało z Lucasem w ostatnim odcinku, czy rzeczywiście się utopił i nie wiem czy zauważyliście ale Mona i Noel przybiegli mokrzy i zachowywali się w dość dziwny sposób ~~
+czasami mam wrażenie, że to naprawdę Spencer, która ma jakieś rozdwojenie jaźni _^_
Obejrzyjcie 4 sezon 12 odcinek alison tak naprawde żyje tylko sie ukrywała a na wikipedii jest że ona jest przywudczynią -A więc ona żyje i taka staruszka jak wyciągała reke ali z ziemi to jej pomogła i ali żyła i ta staruszka prosi by jej nie szukac bo wtedy ten kto obserwuje dziewczyny znajdzie alison tak było jak oglądałam