O książce dowiedziałam się niestety dopiero w tym tygodniu. Czyta się ją tak łatwo i szybko ,że od poniedziałku jestem już w drugim tomie. Co do serialu to trochę pozmieniali ale cóż zawsze tak jest. Jestem bardzo ciekawa kim jest "A". Kto jes waszą ulubioną postacią i dlaczego ? Moją zdecydowanie Aria. Podoba mi się jej styl i ta piękna reakcja na pierwszej lekcji angielskiego. Pomimo to zauważyłam ,ze jestem do mniej trochę podobna .
Ja czekam aż wreszcie wydadzą 5 część, bo nie mam czego czytać ;D
Na początku nie chciałam czytać, ale potem dostałam w prezencie gwiazdkowym i tak mnie wciągnęła, że nie mogę się doczekać kolejnej części, chociaż i tak wiem co się stanie ;)
A co do podobieństwa - ja jestem natomiast takim mieszańcem hahaha ;D
Mam coś w sobie też z Arii, ale też z Alison, Spencer i Hanny. Najmniej podobna jestem chyba do Emily ;)
Ale ulubionej postaci niestety nie mam :D
Te książki czyta się zdecydowanie za szybko :D Ale mimo wszystko uważam, że serial jest ciekawszy :D
Mi się ulubione postacie co chwilę zmieniają, w pierwszym tomie była to Hanna, w drugim Aria, w trzecim Spencer i w czwartym znowu Hanna :) Dziewczyny w książkach mają bardzo zmienne charaktery, więc pewnie stąd wynika moje niezdecydowanie :)
Jeśli już miałbym się porównać do którejś z dziewczyn, to sądzę, że jestem wykapaną Hanną xD Mamy bardzo podobny styl bycia ;P
czekam, aż mój IV tom dojdzie pocztą polską i będę mogła nadrobić moje braki. ;) pierwsze trzy części stoją na półce, przeczytane bardzo szybko, może nawet ZA szybko. ;D
moje ulubione postacie z książek to te same, co z serialu w sumie. wyobrażenie serialowe przełożyło się na to, jak autorka opisała dziewczyny w tomach. Aria jest, według mnie, najciekawsza, ze Spencer mam dużo wspólnego, jeśli chodzi o ambicje i zawziętość, a Hanna to Hanna - wzbudza moją sympatię i tyle. :D myślę, że z każdą mam coś wspólnego. ;) Emily podoba mi się w książkach bardziej niż w serialu.
dzisiaj przeżyłam miłe zaskoczenie w bibliotece, gdzie na półce 'nowości' stały cztery piękne, świeżo kupione tomy PLL. :D