Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 74 tys. ocen
7,5 10 1 73549
5,3 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

Zwiastun odcinka:

http://www.youtube.com/watch?v=L9nvOc87qIE

ocenił(a) serial na 10
gabrysiag

Sneak Peek:

http://www.youtube.com/watch?v=ySDWVzPqf-s

http://www.youtube.com/watch?v=eOb4FJX3dNU

http://www.youtube.com/watch?v=0EMUb3ZgLvs

ocenił(a) serial na 7
gabrysiag

nie oglądam sneak peeków żeby sobie nie spojlerować za dużo, ale z zwiastunu wynika, że ktoś zginie (tablica z liczbą mieszkańców i ten wjeżdżający samochód). Czy tą osobą w którą ma wjechać samochód nie jest przepadkiem Pam Fields ?

ocenił(a) serial na 8
goldendagger

Ja już się nie mogę doczekać, aż zaczną wyjaśniać, i wszystko się powoli rozwiąże, na razie tylko mieszają i mieszają, mało wyjaśniają- dużo komplikują. Oglądam każdy odcinek z niecierpliwością czekając rozwiązania. Naprawde chciała bym już wiedzieć kto jest "A" :)

ocenił(a) serial na 10
goldendagger

To nie wygląda na dom Fieldsów. Raczej na ten akademik gdzie wybrały się dziewczyny, ale mogę się mylić ;)

ocenił(a) serial na 10
gabrysiag

czy to nie aby zwiastun kilu odcinków PLL? jestem w szoku i czuję,że będzie to cos dobrego...
Red Coat zmieniło fryzurkę? Czyżby to czarna dama z pogrzebu :) ?

ocenił(a) serial na 7
duperak3

Red Coat ma maskę Emily, dlatego też ciemna peruka (lub naturalne włosy tej osoby) :)

ocenił(a) serial na 10
duperak3

Tak, dokładnie, chodzi o wrobienie Emily. Na dodatek maskę Em ma A!

ocenił(a) serial na 10
megaami

Moje spostrzeżenia : Hanna znalazła broń matki w jej szafie, po czym poszła do lasu (tak mi się wydaje) i chciała ją zapewne wyrzucić, ale złapała ja policja - facet celujący do niej z bronią. Innego pomysłu nie mam. Spence i Toby wybrali się do Ravenswood, wygląda jakby Spence była na czyimś memoriale. Wraca Mike, ale widać, że sytuacja między nim a Arią jest napięta. Kiedy Spence ucieka wydaje mi się, że z tyłu goni ją auto - wygląda jak Jenny. No i podoba mi się współpraca Tobyiego i Caleba, mają własną tablicę śledczą :D

ocenił(a) serial na 9
megaami

7 sekunda-lusterko w samochodzie-też widać maskę Emily :-)

ocenił(a) serial na 10
yomadafaaka

właśnie o tym wyżej napisałam. I A i RC.

ocenił(a) serial na 10
gabrysiag

Kanadyjski zwiastun:

https://www.youtube.com/watch?v=Szpb4pi9Iyk

Sneak Peek:

https://www.youtube.com/watch?v=nAHpuGmETdg

ocenił(a) serial na 10
gabrysiag

zwiastun kanadyjski powala!!!
SPOILER

*sen hanny,że jej matka jest ogolona na łyso w stroju więźnia
*matke Arii atakują pszczoły w samochodzie?!...pułapka 'A'?
*głuche telefony czy też telefony gdzie 'A' coś mówi do Ari i Spencer?
*Emily zaginęła w domu gdzie jest impreza?
*wraca Mike

odcinek zapowiada sie świetnie!!!

gabrysiag

Właśnie obejrzałam odcinek i był nawet przyzwoity, do czasu... Wybaczcie ale zaraz poleci hejt...
SPOILER
... na Hanne. Nigdy nie była moją ulubienicą w przeciwieństwie do ponad połowch oglądający. Jest urocza, czasem zabawna, ale jej zachowanie jest po prostu ... głupiutkie ? Chyba tylko tak moge to nazwać. Ostatnimi czasy to jej plany, jeden po drugim i każdy kolejny jest coraz to bardziej idiotyczny, jakby zrobiła pierwszą rzecz jaka wpadnie jej do głowy (utopienie samochodu Wildena, rozmowa z policjantką, teraz z tym pistoletem) ale pokazane jest to jako niby jej przemyślana decyzja i co lepsze nigdy nie widzi że źle zrobiła i idzie w zaparte, wrecz sie kłóci ze wszystkimi że dobrze robi, albo ich samych namawia do głupot (doradzanie swojej mamie w sprawie Wildena).
A przy akcji z tym pistoletem to aż złapałam sie za głowe. Znajdujesz pistolet który najprawdopodobniej był narzędziem zbrodni bezpiecznie leżący w twoim domu, więc wybierasz sie z nim na impreze, potem idziesz do lasu (w którym nie wiadomo ilu studentów sie właśnie przechadza wszystko widząc) sama, bez przyjaciółek które mogłyby chociaż stać na czatach (albo wybić ci z głowy durny pomysł) i próbujesz go zakopać w dołku wykopanym kuflem do piwa. What The Hell.... Pomijając to wszystko, to czy nie była ostatnio złapana przez policje na robieniu niemalże identycznej rzeczy kiedy je wrobiono z tą łopatą ?

ocenił(a) serial na 3
Request_

no tak... Hanna nie myśli logicznie. Ja osobiście jestem zadowolona z odcinka :) wreszcie pojawił się jakiś powiew świeżości... SPOILER: decyzja o aresztowaniu Hanny była bardzo odważna ze strony twórców serialu...

carolina_liar

Niby tak, niby nie. Były juz kiedyś aresztowane i rozeszło sie po kościach, teraz po promo wnioskuje że to samo będzie. A moim zdaniem fajne by to było jakby ją zatrzymali na kilka dni w oczekiwaniu na rozprawe czy coś. Wiem że troche dramatycznie, no ale wreszcie by to było cos nowego. A i tak mi sie wydaje że ten sezon jest lepiej zaczęty niż 3, odcinki sie tak nie ciągną i wywalili niepotrzebne wątki. ; D Apropo niepotrzebnych wątków - nie było dziś nic o matce Tobiego, dzięki Bogu.
Ogólnie odcinek był w porządku, ale mogli go zrobić moim zdaniem bardziej "studenckim" ? Mam nadzieje że jeszcze sie zagłębią w ten temat, że dziewczyny zaczną się tam kręcić wokół tego collegu więcej.
Myślicie że w 5 sezonie nam zaserwują jak dziewczyny są już w collegu czy dalej będą w Rosewood ?

ocenił(a) serial na 3
Request_

A może "sprawić" że wszystkie pójdą do Hollis... najbardziej szkoda mi Spencer, tak ciężko pracowała te wszystkie kluby, zawody a tu nic...

carolina_liar

mi sie wydaję, że to matka Hanny wysłała za nią policje...

ocenił(a) serial na 6
jolls

No bez przesady, co ona by z tego miała? To raczej wszystko wiedzące A.
Poza tym ciekawe o co chodzi z tą house mom, że niby ona tez tak wszystko wiedziała, czylk A jakoś się na niej wzorowalo czy raczej A ją zna?

ocenił(a) serial na 8
kejszi

też jestem za tym, że jej matka wysłała gliny na Hannę.
w końcu chyba każdy z nas wie, co ma w szafie, a czego nagle brakuje (szczególnie, jeśli jest to pistolet). - wezwanie policji może okazać się wręcz najlepszym wyjściem, zanim pomysłowa Hanna zrealizowałaby swój kolejny, genialny plan i narobiła sobie prawdziwych kłopotów ;)

dzilowska

Na pewno jej matka nie zadzwoniła za własną córką na policję, nawet jeśli wiedziała że zginął jej pistolet, który:
a) ukradła byłemu mężowi
b) nie miała na niego żadnej licencji
musiała by być jeszcze większą idiotką niż jej córka wzywając policję...

ocenił(a) serial na 8
Lolek2213

czego się nie robi dla własnej córki by ją chronić ;)

ocenił(a) serial na 7
Request_

Pomysły Hanny są masakryczne, z pewnością w top 3 najgłupszych akcji wszystkie wyszły od niej.

ocenił(a) serial na 4
gabrysiag

Okaże się zaraz, że Grunwald tak na prawdę odnosi się do Bitwy pod Grunwaldem w 1410 roku i sytuacja z A - teamem, ciągnie się od tego czasu, przy czym pierwotny Red Coat to Jagiełło - teraz to już tylko kontynuacja.
Moim zdaniem już dawno scenarzyści zapomnieli do jakiego punktu mieli zmierzać. Może oryginalny scenariusz spłonął, a teraz pozostała tylko wielka improwizacja (niestety mniej udana od tej Konrada). Za bardzo pokomplikowali fabułę (nie, że nie da się połapać, bo się da, ale nawet jak się człowiek połapie, to w efektach nie ma to większego sensu) i teraz nie wiadomo jak wybrnąć z tej sytuacji. Podobnie z resztą było w przypadku Neon Genesis Evangelion, gdzie twórców przerosło to, co tworzyli, w wyniku czego zatrzymali się na kilka lat przemyśleń. Może tutaj też by się to przydało.
Tak, dalej oglądam. Z ciekawości jak z tego wybrną oraz czystej radochy, którą dostarcza mi wyszukiwanie nieścisłości i nierozsądnego podejścia do większości spraw przez tytułowe kłamczuchy.
Czekam na hejty wiernych fanów.

ocenił(a) serial na 6
lubie_kapibary

Hahaha, raczej okaże się, że to Jagienka jest prapraprapra babcią Ali i prześladuje Kłamczuchy z zaświatów :)

lubie_kapibary

Zgadzam się z Tobą, do pewnego momentu bardzo lubiłam Kłamstewka, bo wszystko "trzymało się kupy", ale od jakiegoś czasu oglądam, żeby być na bieżąco, ale wątki są tak naciągane, że głowa mała... Wiele sytuacji w realnym życiu nie miało by szans, po drugie idąc ich tropem całe miasteczko miało powiązania z Ali, od policjanta, po matki, ojców. Zresztą... nigdy nie było by tak, że kilka dziewczyn od lat walczy z grupą przestępczą, bo myślę, że A-team można tak nazwać i wszyscy tracą życie, one nadal trzymają się świetnie, sądzę, że ktoś prędzej czy później by je zgładził, bo przecież to do nich są największe zastrzeżenia... I ostatnia rzecz, "nadprzyrodzona" moc osób z A-teamu, mianowicie umiejętność bycia wszędzie, gdzie są kłamczuchy, nawet jeśli siedzą we własnym domu i rozmawiają szeptem, idąc tym tropem można naprawdę podejrzewać, że kimś od A jest jedna z Kłamczuch.

ocenił(a) serial na 7
lubie_kapibary

lubie_kapibary- od dziś jestem Twoją fanką :D

ocenił(a) serial na 5
gabrysiag

Biedny Brendan dostał kosza od lesbijki :(

ocenił(a) serial na 4
qlenaa

Pewnie jeszcze się okaże, że to on jest tym Beach Hottie ;)
Durność nas durności i wszystko durność!

lubie_kapibary

Też o tym pomyślałam ! Naprawde bym sie nie zdziwiła..
Już go widze jak sobie siedzi w tym pokoiku z telefonem.

ocenił(a) serial na 10
gabrysiag

odcinek taki sobie..
miałam cichą nadzieję, że między Emilay a Brendanem coś zajdziee.. ale ....
haha najlepse było z Gry o Tron " Lannisterowie zawsze spłacają długi " xD <3
nie przypomina wam brat Arii ,Jeryemiego z Pamiętników Wampirów bo mi strasznie ;d
Ciekawe.. co stanie się z Hanna , skąd policją się tam nagle zjawiła.. nie czaje czasami tego serialu jest zbyt przegięty.

ocenił(a) serial na 7
Diablicaaa

ja byłam pewna że Spencer jak szukała Emily to znalazłaby ją w jakiejś dwuznacznej sytuacji z tym Brendanem, w jakimś zamkniętym pokoju, a tu nie!

ocenił(a) serial na 5
monissck

Ja tak samo :D

ocenił(a) serial na 7
gabrysiag

też uważam, ze odcinek średni. I zgadzam się, że Hanna ostatnio naprawdę głupio się zachowuje. I Em mnie tez trochę denerwowała w tym odc...
Wgl to kiedy dostaniemy jakieś odpowiedzi, a nie kolejne pytania? Bo pewnie teraz zacznie się wielka akcja z tą Grunwald...

Tibby1996

Hanna raz jest mądra, raz głupiutka jak dziecko we mgle. Dobrze doradza Calebowi a jeśli chodzi o sprawy poważniejsze to robi najgłupsze rzeczy jakie tylko może. :)
Fajna spina między Em a Spencer :D
Brendan pewnie ma dużo wspólnego z Ali
brat Arii mi cholernie przypomina Jeremiego z Pamiętników Wampirów :D
odcinek nawet ciekawy ale coraz bardziej ten film przypomina mi bajkę dla dzieci

gabrysiag

Ten schowek gdzie był telefon i fotel skojarzył mi się z bliźniaczką Alison...