PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556945}

Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 73 tys. ocen
7,5 10 1 73445
3,0 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

spoilery
spoilery
spoilery
spoilery
ktoś już po odcinku? :)
mi się spodobał, dobrze że Paig się szybko odczepiła od Emily, tak myślałam że rodzice Ari się zejdą. tylko nie podoba mi się to, że Melisa jest w ciąży i tak ufa Ianowi. no i końcówki nie zrozumiałam;/.

ocenił(a) serial na 7
Dodo140

Co do zakończenia, to kartka, którą Toby włożył do książki miała informację zapisaną alfabetem Braille'a. Wystarczyła chwila, żebym wszystko wyszukała i odkodowała. Wyszło dokładnie tak: #BAD. Tylko jeszcze nie mam pojęcia, w jaki sposób to udowadnia, że Jenna jest we wszystko zamieszana. Ciekawość mnie zżera, a następny odcinek dopiero za tydzień...

ocenił(a) serial na 10
Gaudiness

Co myślicie o Paige? Niewiem dlaczego ale mam jakies taki przeczucie ze spodobala sie Emily :P No i koniec rewelacja .. zobaczymy w ostatnim odcinku kto jest zabojca Alison?! A na odkrucie A musimy czekac do przynajmniej 3-4 sezonu. Tak przynajmniej scenarzysci powiedzieli

ocenił(a) serial na 6
BigMovieFan

No właśnie dziwna ta sprawa z Paige. Najpierw cała kipi od nienawiści do Em a teraz nagle jej sie odmieniło.I jeszcze przyjeżdza do niej późno i w strugach deszczu,żeby ja przeprosić? Co ją tak zmieniło? Za tym musi się coś kryć:D. Szkoda mi Hanny - wiem, mogła nie podkładac listu,ale chodziło o jej matkę. Nie można jej winić, nie chciała skrzywdzić Arii. Też nie rozumiem jak końcówka wyjaśnia, że Jenna jest w to zamieszana ale ona zawsze była w moim kręgu podejrzanych. I jestem pewna, że Ian ma z tym coś wspólnego.Ogólnie odcinek ok ale bez rewelacji.

HollyShannen19

a macie napisy?

martuska358

napisy są na napisy24.

BigMovieFan

Co do Paige... Jak przyszła pod dom Em były dwa wyjścia, albo przeprosi ją, będzię się chciała pogodzic td. Albo takie brytalniejsze cały czas miałąm wrażenie, że zamierza coś zrobić Emily. Tak by nie wzieła udziału w zawodach. Wybrali to pierwsze rozwiązanie ; P Też mi się wydaje, że będa próbowali spiknąć Paige z Emily. Aha na plus w tym odcinku wszystkie ujęcia wodne. Uwielbiam pływanie, wg mnie to najlepszy sport na świecie. Aha i Caleb w czapeczce wyglądał bosko, coraz bardziej go lubię. Aha i myślałam, że Aria będzię bardziej wściekła na Hanne, gdy dowiedziała się, że to ona dała te bilety.

Gaudiness

dzięki za wytłumaczenie! właśnie miałam się głowić o co chodziło z ta kartką.

Dodo140

Czyżby w 17 odcinku rodzice Ari dowiedzą się że jest z Ezrą?

mince

A no i jeszcze Jenna jest bardzo podejrzana tak samo Ian dużo wie widać.:)

ocenił(a) serial na 10
mince

Mówię wam Jenna nie jest ślepa. Nie wykluczam też, że to ona jest A. Albo np pomaga A. Może faktycznie zrobią tak jak w książce, że Alisson żyje i tym samym zmanipulowała Jenne, że to dziewczyny były winne jej wypadkowi. W końcu Alisson chyba zaprzyjaźniła się z Jenna po tym i chodziła do niej do szpitala;/
Nie wiem tak mi to przyszło do głowy;d

ocenił(a) serial na 10
mmarcelaa

A i zauważyliście że na końcu odcinka leci nauka francuskiego. Może Jenna wmieszała w to wszystko Tobbiego czy coś. Bo pokazywana A zawsze ma męską budowę i ogóle. A Tobby czasem zachowuje się jakby bał się Jenny;/

mmarcelaa

Zgodzę się z mmarceląą :) Też mam takie przeczucia, mimo, że książki nie czytałam. Odcinek bez fajerwerków, ale ujdzie :)
Caleb na duży + :) Widać, że Spencer jest zdesperowana tymi zajściami. I generalnie też bym była na jej miejscu ;))

claudine0

już są polskie napisy na napisy 24 .pl . też mi się wydaje, że to Jenna może być A. tylko, naprawdę na poznanie tożsamości A musimy czekać do 3/4 sezonu?

ocenił(a) serial na 10
Dodo140

Tak. Pozatym gdyby już w 2 sezonie dowiedzieli sie kim jest A, serial skonczyl by sie a tak ... jest co ogladac :)

Dodo140

ja niedlugo biore sie za ksiazki. podoba mi sie to ze scenarzysci zapowiedzieli roznice pomiedzy ksiazkami a serialem-dzieki temu nidgy nie wiemy czego sie spodziewac. zastanawiam sie czy to dobry pomysl zeby tozsamosc A ujawniac dopiero w 3/4 sezonie. moze lepiej pod koniec 1 a potem gruchnac info ze Alisson zyje. albo pokazac tylko widzom ,ze zyje.

mila1082

też mi się nie podoba ten pomysł, przecież można jeszcze tyle ciekawych wątków z książki trochę zaczerpną, było tam kilka morderstw jeszcze. A to bym chciała poznać już teraz, ale np. mogą jeszcze nie ujawniać mordercy Alison, albo pokazać że ona żyje np.

ocenił(a) serial na 9
Dodo140

Gaudiness, napisałaś: Wyszło dokładnie tak: #BAD, czyli ?

ocenił(a) serial na 9
eve7h

a ksiazka jest w jezyku polskim?

eve7h

na kartce było napisane:
"Znalazłem to w pokoju Jenny
#BAD (złe,źle)
Możesz mieć rację -Toby"

z tego co słyszałam już jakieś polskie wydawnictwo wykupiło prawa do tłumaczenia PLL, ale jeszcze ich nie ma. nie wiem czy to prawda.

Dodo140

To może też znaczyć zły, albo zła.

youhaveamessage

Ale co znalazł w pokoju Jenny??

minio83

znalazl koperte z napisem BAD.ale w srodku koperty moze byc np. lista osob.bo przeciez nie chodziloby o sam napis

ocenił(a) serial na 10
mila1082

Skąd wiesz, że kopertę?

Dodo140

teraz czytałam, że w jesieni ma być polska książka

ocenił(a) serial na 9
minio83

dopiero jesienią??

i jeszcze siostra Spencer w ciąży!!!
Jestem ciekawa co jej opowiedział Ian- bo pewnie swoją wersje wydarzeń...

Świetna scena w bibliotece- do końca trzymała w mocnym napięciu!

ocenił(a) serial na 10
minio83

Nic nie jest pewne. Żadne wydawnictwo nie chciało się nią zająć. Jak chcecie jąprzeczytać to zapraszam na mojego chomika - nick jak na fw.

mmarcelaa

Ja też mam wrażenie że Jenna udaje. Ona wcale nie jest ślepa i chce się mścić!
Biedny Tobby

Dodo140

Coraz bardziej lubię Caleba. Naprawdę pasuje on do Hanny. I też coś czuję, że Jenna nie jest ślepa. Ogólnie odcinek na plus. Spencer bardzo ładnie wyglądała w spiętych włosach i po raz pierwszy wydawała się być hmm... całkiem ładna.

ocenił(a) serial na 10
Dodo140

Odcinek bardzo fajny,tak myślałam że rodzice Arii sie zejdą.Podobał mi się wątek Caleba i Hannah chyba będą razem. Tożsamość A pewnie poznamy pod koniec serialu. A jest troche jak plotkara gdybyśmy wiedzieli kim jest serial duzo by stracił.Ale nie wiemy przez co fajnie sie ogłąda ;]

marti123

Jedyne co mi się nie podobało to te zawody. Ogólnie teraz wątek Emily mnie nie interesuje. Też uważam że Spencer wyglądała ładnie i mam wrażenie że ona zakochuje się w Tobym ;) Caleb bardzo fajny ...

ocenił(a) serial na 10
Lavendery

no wg. mnie faktycznie spencer sie glupio czuje ze tak zle ocenila Tobeygo, a teraz go lubi. w tym odcinku duzy + dla tobeygo i caleba i fajnie sie rozwija watek ian - spencer. A ktos wie ile odc ma 1 sezon? aha no i oczywiscie mam nadzieje ze jenna nie jest niewidoma, bo tak pomyslam juz w pierwszych odcinkach :P

ocenił(a) serial na 10
Indioska

Jestem zadowolona ze między Calebem a Hanną rodzi się jakieś uczucie bo to widać na pierwszy rzut oka oby byli razem bo Caleb jest bardzo przystojny co więcej uważam że on ją będzie bardzo wspierałjej pomagał i być może jemu jednemu hanna powie o tym że A ją przesladuje (oprócz dziewczyn nie wie nikt)
Spencer wydaje mi się że zakochała się w tobym jak leżała na łóżku emily i wspominała o tobym to było widać że coś do niego czuje i dobrze
Emily i Paige one tez będą razem tak mi się wydaje albo po prostu się zaprzyjaźnią a jeśli dojdzie do romansu to ciekawe co to będzie jak wróci dziewczyna emily
Końcówka sugeruje ewidentnie że to jenna gdyż ktoinny miałby dostep oprócz tobiego do tego co przyniosła mu spenser by dokształcił się w j. francuskim no tylko jenna. Zresztą ja ją bardzo nie lubię nie dość że udaje niewidomą to jeszcze kocha sie w bracie nie zdziwiłabym się jak to ona by była mordercą ona jest chodzącą patologią.Jedyne co mnie nie zaskoczyło i było nudne to rodzice Arii to było tak przewidywalne. Coraz bardziej nie lubię z całej 4 właśnie arii a za to coraz większą sympatią darze Hanne i Spencer. Siotra spenser też mnie wkurza jest tak naiwna a i podejrzewałam że Ian powie jej o tym co mniędzy nią a spencer zaszło przeciez to w jeszcze gorszym świetle przedstawia spenser i dzieki temu jej siostra jej w nic już nie uwierzy co bedzie oczerniało Iana jego naprawdę dobry i przemyślany ruch

ocenił(a) serial na 8
Bonita_213

rany ile wy macie lat....

ocenił(a) serial na 7
Bonita_213

Ian na pewno coś kręci bo po pierwsze powiedział Melisie że coś łączyło go ze Spencer to tym jak zerwali ze sobą, a przecież oni całowali się kiedy jeszcze Ian i Melisa byli razem, a po drugie ten tekst brata Ali z poprzedniego odcinka: "Przekonujące nie?", to mi zabrzmiało jak jakaś zmyślona historyjka.
Z Jenną też jest coś nie tak, bo najpierw jej okulary leżały na stoliku na werandzie(a nie wiem czy niewidomi muszą chodzić w okularach) a z drugiej strony znowu to słowo napisane ją tak uwiarygodnia.
Toby i Spencer nie widzę ich jako pary, choć nie malałbym nić przeciwko gdyby tak scenarzyści pokierowali, ale wydaje mi sę że jeśli tylko Toby się otworzy to będzie z nic świetny team i w końcu do czegoś dojdą.
Bardzo polubiłam postać, Caleba.
A Arię coraz bardziej nie lubię

katia_2007

Hej...nie jestem pewna ale wg mnie na kartce były napisane trzy cyfry 214. Znalazłam ang alfabet na necie i porównałam ze sceną....http://www.angielskibigapple.pl/images/alfabet%20braila.jpg pierwszy znak jakby l to numeral sign, kreska 2 kropka 1, coś jak róg kwadratu 4...jeśli już to ktoś napisał, przepraszam nie czytałam wcześniejszych wypowiedzi. Jak myślicie mam rację? I co to znaczy?

aniakolano14

Wiem, że bad też wychodzi, ale tu jest ten numeral dign, jako pierwszy...może scenarzystom o to chodzi, żeby była dwuznaczność

ocenił(a) serial na 7
aniakolano14

bo litery od a do j, można odczytywać również jako liczby od 1 od 0

katia_2007

No właśnie, a to L odwrócone to równie dobrze może oznaczać, że to jest znak liczby...ciekawe co to będzie naprawdę

ocenił(a) serial na 9
aniakolano14

może te liczby(jeżeli to faktycznie one są) oznaczają pokój w którym Alison zatrzymała się w Roshwood (nie pamiętam jak to się pisało) .

ocenił(a) serial na 7
apricoot

Caleb - aaaaa:D CUDOWNY:D
Spencer wyglądała w tym odcinku naprawdę ładnie:)
Mam nadzieję, że między nią a Tobym dojdzie do rozwoju uczucia. :)

ocenił(a) serial na 10
Bonita_213

Spencer :D

Dodo140

Oglądałam zapowiedź kolejnego odcinka:
Toby powie Jennie, że idzie się spotkać ze Spencer.
Paige pocałuje Emily.
Caleb przyjdzie do Hanny i pozna jej matkę [chyba].
Ojciec Arii będzie myślał, że Ezra podrywa Ellę.

http://www.spoilertv.com/2011/02/pretty-little-liars-episode-117-new_2725.html tu jest to promo ;)

youhaveamessage

heh no nieźle :)
A możecie mi powiedzieć, co to było to coś w ostatniej scenie?? Przy nagraniu nauki francuskiego??

monnyy

odcinek super:)
na plus:
-Spencer i Toby
-Hanna i Caleb
-scena w bibliotece
-i jak zawsze intrygująca końcówka
-no i sam fakt że coś z Jenną było
-i nawiększy plus: Brak wątku Aria i Ezra yeeee!:D zamulają serial i tyle mam do powiedzenia w tej kwestii!

Spencer ślicznie wyglądała w pierwszych scenach odcinku:)

ania__87

Zgadzam się. Ezra + Aria zaczyna mnie irytować :p

youhaveamessage

uhuhu bedzie sie dzialo.ps-czyli jednak chodzilo o sama koperte hmmm

ocenił(a) serial na 10
youhaveamessage

no po prostu cczulam ze cos takiego bedzie! (peige-emily)

ocenił(a) serial na 10
Indioska

Kurcze... A już miałam nadzieję, ze Emily znajdzie sobie chłopaka... Eh... Caleb - oczywiście cudowny :D W tej czapce i jak został, żeby nie zostawiać Hanny samej... To było urocze :D A co do książek to wiem, że na chomiku Translate_Team jest tłumaczenie pierwszej części (oczywiście nieoficjalne) ;)

kwiatuszekk14

ale jestes podobna do Spencer! :)

ocenił(a) serial na 10
mila1082

o_O xD *lol2* :D Ha, ha ;) To jest fotka Troian ;)