PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556945}

Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 73 tys. ocen
7,5 10 1 73315
3,0 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

NEW EVIDENCE MAY BE THE NAIL IN THE COFFIN IN THE SEASON ONE FINALE OF “PRETTY LITTLE LIARS,” MONDAY, MARCH 21ST AT 8:00 PM ET/PT ON ABC FAMILY

Finale Follows an All-Day “Pretty Little Liars” Marathon from 11:00 AM – 8:00 PM ET/PT

Burbank, CA (March 9, 2011) – The Pretty Little Liars decide to go to an unlikely source for help to put an end to “A’s” game, in “For Whom The Bell Tolls,” the Season One finale of ABC Family’s hit original series, “Pretty Little Liars,” premiering Monday, March 21st (8:00 – 9:00 PM ET/PT). Fans can track all of “A’s” moves in an all-day marathon starting at 11:00 AM (ET/PT) and running up to the season finale at 8:00 PM (ET/PT).

Now that Aria, Emily, Hanna and Spencer are in possession of the information that Alison left them, the girls decide that it’s time to finally put an end to “A” and the mystery surrounding their friend. But without certain proof that their hunch is right, how can the girls catch “A” in his/her own game? And with little more than a video and hazy memories of the night that Alison disappeared, the Liars may have to turn to an unlikely source of information to help them put a stop to “A” once and for all – or so they think.

Nowy dowód może okazać się gwoździem do trumny w finałowym sezonie Pretty Little Liars, poniedziałek 21.03

Dziewczyny decydują się na zwrócenie się do nieoczekiwanego źródła, by skończyć grę "A".

Teraz, gdy Aria, Emily, Hanna i Spencer są w posiadaniu informacji, którą zostawiła im Alison, dziewczyny decydują, że czas skończyć z "A" i z tajemnicą okrywającą ich przyjaciółkę. Ale bez dowodu, że przeczucia ich nie mylą, jak dziewczyny mogą złapać "A" w jej/jego własnej grze? Z czymś więcej niż filmik i zamazane wspomnienia z nocy zniknięcia Alison, Liars muszą zwrócić się do wyjątkowego źródła informacji, które pomoże im zakończyć grę z "A" raz na zawsze. - chyba, że tak im się tylko wydaje.

Sneak Peeki:
http://www.spoilertv.com/2011/03/pretty-little-liars-episode-122-for_9314.html
http://www.spoilertv.com/2011/03/pretty-little-liars-episode-122-for_6823.html

ocenił(a) serial na 10
youhaveamessage

O będzie ciekawie ;) Wątpię, żeby złapały A. w tym sezonie. Ale jeszcze wszystko może się okazać ;)

ja_dreamer

Nie złapią "A", to pewne.

SPOILER
w sumie można było się domyślić, że Ian zabił Ali...

ocenił(a) serial na 10
youhaveamessage

Tak samo jak podejrzewałyśmy innych :P

ja_dreamer

A ja wątpię, żeby to był Ian. To byłoby za proste! jak już to ku Melissie bym się skłaniała.

xBlue

Też uważam, że wcale nie jest pewne że to Ian. W końcu od połowy sezonu dziewczyny myślą że to on więc pewnie jednak ktoś inny zabił Ali. Tak jak mówi xBlue - za proste by to było :)
A wiecie może kto w promo bodajże kanadyjskim zdejmuje okulary Jennie? Garrett? To on jest jej nowym facetem o którym była mowa w spoilerach?

ocenił(a) serial na 8
xBlue

spoilery do odcinka 22.
ok, obejrzałem promo i trochę sypnęło się spoilerami, zwłaszcza jeśli się obejrzy go w zwolnionym tempie:
po pierwsze pojawi się Jacky, czyli eks Ezry, która namierza w związku z Arią, albo sprawi, że Aria go rzuci;
to nie Ian zabił Allison, a miał z nią tylko w tym hotelu romans, czego zapewne dowie się Melissa i go rzuci,

Najbardziej tajemniczy jest Garrett, nagle znikąd się pojawia i na wszelkie możliwe sposoby pokazuje się go bardzo tajemniczo, na 99% jestem pewien, że to on zabił Ali i podglądał dziewczyny, albo co najmniej namieszał w dowodach, by obwinić najpierw Toby'ego a potem Spencer. Przyjmuję taktykę, że najmniej podejrzany będzie winnym :)
'A' to pewnie większość postaci drugoplanowych, które znają tajemnice dziewczyn;

http://www.youtube.com/watch?v=gJ6_g0MQw5g
w 0.9sek Garrett zdejmuje okulary Jennie, po co?
w 17sek ktoś próbuje udusić Jennę!
powróci Lucas, a także Noel, którego widać w tłumie po wypadku auta na torach, w którym niewiadomo kto był...

freepick

A czyli to jednak Garrett ściąga Jennie okulary. Czyli on musi być tym jej chłopakiem którego mieliśmy poznać pod koniec sezonu.
Poza tym jedna z dziewczyn spadnie z dzwonnicy w kościele. Wg mnie jest niemal pewne że chodzi o Spence :(:(

freepick

Dałam link do sneak peeka, gdzie dziewczyny mówią, że to Ian podglądał je przez cały czas i to on zabił Ali.

Noel znowu w roli gapi :D A w aucie był Lucas, może to on miał wypadek?

freepick

freepick - ale on jest teraz najbardziej podejrzany...
Może coś w sprawie śledztwa, hm? Z tymi okularami.

ocenił(a) serial na 8
Hmm_Ciastko

youhaveamessage - ten Sneak jest pewnie z początku odcinka, więc jest tylko uzupełnieniem poprzedniego, to tylko podejrzenie i Ian wcale nie musi nim być ;) SP nigdy nie zdradza kluczowego elementu odcinka, zwłaszcza finału, bo potem przecież nie byłoby sensu go oglądać.

Hmm_Ciastko - nie chodzi mi o podejrzenie Garretta przez widzów, ale przez bohaterki ;) przecie one nawet by nie pomyślały do 22 odcinka, że może mieć coś wspólnego z tą sprawą.. Trochę nie do końca pasuje do profilu sprawcy, aczkolwiek na pewno coś ma z tym wszystkim wspólnego. Mordercą i A na pewno jest ktoś kto mieszkał tu wcześniej całe życie, a wg tej babki u której Ali kupowała branzoletki ma coś w oczach.. a poznałem go ze senak peeka po fryzurze, są te same baczki :P

http://www.google.pl/images?hl=pl&source=hp&biw=1280&bih=607&q=garrett+pretty+li ttle+liars&gbv=2&aq=f&aqi=g10&aql=&oq=
Czy to nie dziwne, że jak się wpisze jego imię i tytuł serialu do google to pokazuje obrazek tej właśnie pani od bransoletek, która niby nazywa się Mrs Garrett?

ocenił(a) serial na 8
freepick

Spoilery o książce i możliwym finału serialu!

Jeśli chodzi o książki.. nie mogłem wytrzymać i jednak przeczytałem streszczenie każdej. Mam nadzieję, że jednak nie wprowadzą nagle znikąd postaci bliźniaczki Ali, która przejęła życie Ali i została przez nią zabita, a kiedy wszyscy myśleli że Allison nie żyje, to prawdziwa Ali ukryła będąc "A" po Monie.
W serialu była jedna scena łudząco podobna do tej książkowej. To właśnie scena, gdzie w książce Mona przejechała Hannę, bo przypadkowo wysłała do niej wrednego SMSa, jednak zapomniała ukryć swój numer; jednak w serialu podejrzanym Hanny był Noel, więc to jednak on zapewne potrącił Hannę... A scena zrzucenia kogoś z wieży, będzie zapewne sceną z książki, kiedy to Mona próbuje zrzucić z klifu Spencer, jednak się jej nie udaje i Mona umiera w wyniku upadku.. więc zapewne to serialowy morderca zostanie zrzucony z wieży, a nie Spencer, więc spokojnie ;)

freepick

Mam nadzieje, że to nie Spenc spadnie. Jeśli Mona ma być osobą, która zginie - nie będę narzekać, czy płakać z tego powodu. Jednak nie wiem, czy akurat w serialu Mona jest powiązana z A jakkolwiek, skoro serial ma odbiegać od książki....

Mi Garret właśnie coś się nie podoba. Za bardzo węszy i szpieguje. A nie wydaje mi się, żeby tak bardzo chciał pomóc Spenc, żeby została uniewinniona, jak twierdził w ostatnim odcinku. Nie wiem, czy akurat to on jest A, czy zabił Alison. Ale w każdym bądź razie jest bardzo dziwny.

Dalej co do Iana, popieram całkowicie, bo jak sama napisałaś - nie uważam, że podaliby w snaekpeeku najważniejszej informacji serialu! Dziewczyny mogą tylko spekulować, z resztą przecież już od jakiegoś czasu go podejrzewały...

ocenił(a) serial na 8
xBlue

korekta, napisałem.. ;p nie tylko dziewczyny mogą lubić ten serial, mi się np. bardzo podoba :)
cdn. spoilerów z książki..
motywem zbrodni w książkach była zemsta i pewnego rodzaju choroba psychiczna Ali, która będąc ciągle w ukryciu, zabijała tych, który próbowali odkryć tożsamość A, czyli jej. W serialu jednak nikt inny nie wie o "A", więc na pewno tego motywu nie będzie, bo Ali zabija Iana, próbuje też zabić Mellissę, ale się jej to nie udaje, no i w końcu zabija Jennę (z różnych pobudek) i przyczynia się do tego, że podejrzanym o zabicie Jenny zostaje niewinna osoba.

freepick

Oh, wybacz. Ślepa ja nie zauważyłam :D I dobrze, że i facetom się ten serial podoba. Ja próbuje namówić brata, ale coś mi nie idzie na razie ;p
Nie chciałabym, żeby w serialu dali takie coś jak chora psychiczna Alison. Czy jej zabijanie innych bohaterów. O ile ona w ogóle żyje??

freepick

Ja myślę, że dowiemy się czegoś znaczącego, ale to będzie tylko część z tego, czego dowiemy się w finale. Na pewno wzbudzą naszą ciekawość itp itd