PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556945}

Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 73 tys. ocen
7,5 10 1 73319
3,0 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

2x08 Save The Date

ocenił(a) serial na 10

Sneak Peak i Promo

http://www.youtube.com/watch?v=uaq_9VahlOY

http://www.youtube.com/watch?v=0R-4rY8qobU

http://www.youtube.com/watch?v=fymm8sJzToE

http://www.youtube.com/watch?v=6TYiOhY6kh8

http://www.youtube.com/watch?v=6qcqFjXg2SU

oj bedzie sie dzialo :D

Orchidea_wroc

Kurczę ale akcja jest :D

ocenił(a) serial na 10
Oleandria

dopiero teraz zauważyłam, że w tym odcinku znowu nie było Tobiego... ale jakoś tak nawet zbytnio mi go nie brakowało

gabrysiag

NAPISY ZOSTAŁY DODANE. Są na n24 ;D
Przepraszam, że tak późno, ale były małe problemy ;D
have fun! ;)

youhaveamessage

łaaaaaa, akurat na wieczór! dziękidzięki, zabieram się za oglądanie. <3

youhaveamessage

a kiedy bedzie odcinek on line z napisami?

maite877

pewnie jutro :))

youhaveamessage

Bardzo dziękuję :)

gabrysiag

super odcinek! uwielbiam akcent Wrena. :P
ciało, według mnie, pasuje do Ezry, chociaż go uwielbiam i smutno mi tak myśleć. :D ciekawe, czy ta postać była tam podczas poszukiwań Arii i Spencer... i ta zaginiona strona... brr. :)
Ali pogrzebana za życia, wtf. :D wszystkie dziewczyny po kolei zaczynają trafiać do szpitala, gdzie A. ma dojścia, skoro sobie tak podrzuca do jedzenia różne rzeczy...
czekam na następny odcinek, niech będzie więcej Garetta i Jenny to się szybciej wszystko wyklaruje ;D

yootsuu

świetny odcinek :P a końcówka wymiata... ciekawe kto to był no i ta 5 strona? :D

a i podobało mi się zachowanie taty Em.

gabrysiag

Właśnie obejrzałam odcinek z napisami .... I tak naprawdę to już sama nie wiem, czy chce żeby Aria była z Jasonem ... Jeśli Ezra ma się okazać A a on niby skąd się wziął w szpitalu i ja się niby dowiedział że Emily jest w szpitalu jak dla mnie to trochę dziwne :/ Ale jeśli Ezra nie jest A to może być z Aria ... ;) Ogólnie to podobali mi się w tym odcinku ... ;) Ale za to Jenna i Grett są bardzo podejrzani również oni coś muszą wiedzieć ..:/

fankapretty12343

jak dla mnie to tak :
to jest dopiero połowa 2 sezonu, wiec jeszcze nam nie zdradzą wszystkiego.
1)więc co do tego KOMINKA to oni zrobili nawet zbliżenie na niego i pewnie własnie po to żebyśmy zwrócili uwagę na to że to ten sam,
i bd mieć podejrzenia co do 'A'. a poźniej może się okazać że to np melissa paliła ze złości że właśnie Ian w tym domku, i że żądne z nich nie bd A.
2) zwyczajnie rezyser użył tego komina zeby nie musieć szukać/robić nowego, i to czysty przypadek.
3) lub rzeczywiście ktoś może być A - np. Melissa

gabrysiag

Genialny odcinek! W tym momencie całkowicie zmieniłam moje domysły, co do tożsamości A. Ale zacznijmy od początku.

Miny dziewczyn, kiedy zobaczyły Jennę i Garetta razem były świetne. Długo czekałam na moment, kiedy scenarzyści pozwolą im być bardziej świadomym tego, co się wokół nich dzieje i w końcu się doczekałam. I teraz dostajemy pewność, że Ci dwoje (J. i G.) na pewno mają związek ze śmiercią Ali. Dobra, może niekoniecznie są zabójcami, ale na pewno maczali w tym palce. Po akcji z Emily dochodzę do wniosku, że A. jest coraz bardziej ciekawą postacią, część jej/jego ruchów prowadzą do zniszczenia dziewczyn, a część pomaga im w wychodzeniu z problemów, w które sam/a je wprowadził/a. Jestem ciekawa, co to za ludzie szukają Caleba. Prawdę mówiąc, nie za bardzo zwróciłam uwagę na ten kominek w domu rodziców Spencer, ale to chyba chyba kolejny dowód na to, zaraz po kiju do hokeja, że ojciec Spencer coś wie albo ma z tym wszystkim coś wspólnego. Pojawienie się Wrena wywołało moje podejrzenia. Spencer wypytywała go o autopsję i dokumenty, i chyba tylko on mógł się domyślić, co dziewczyny planują. Oczywiście, jeśli jest w to wszystko zamieszany od początku. Kiedy dziewczyny były w kostnicy i szukały dokumentów Ali i najechano na jedną z lamp od razu czułam, że coś jest nie tak, ale nie spodziewałam się czegoś takiego... Scena na końcu była GENIALNA! Aż się przestraszyłam i od razu przyszedł mi na myśl Wren.

ocenił(a) serial na 8
Iluzjonistkaa

Caleba szuka jego biologiczna matka bylo to na jednym z nowych sneek peekow chyba. Co to osoby ktora byla pop przescierdlem to ja nie moge co mi sie oczy w srodku nocy ze zdziwienia otworzyly... I tez jakbym miala obstawiac to Wrena bo Spencer rozmawiala z nim na temat autopsji a ze chlopak nie glupi to polazl i ukradl 5 strone ale jakbymu bylo malo schowal sie zeby je podsluchac...psychol xD

ocenił(a) serial na 10
Iluzjonistkaa

Też o tym pomyślałam. Tylko po co Wrenowi 5 strona, a przede wszystkim co na niej było?
Ogólnie cały ten jego powrót jest jakiś dziwny :P

megaami

nie znam się na dokumentach medycznych, ale skoro było na niej coś ważnego, to musiało się potem znaleźć w podsumowaniu, które dziewczyny miały. więc może tam był dokładny opis tego piachu czy brudu w płucach... ;)

ocenił(a) serial na 10
megaami

powrót Wrena jest pewnie po to, żeby nam namieszać i odciągnąć od sprawy. odcinek genialny. końcowa scena no po prostu boska. mogę się domyślić, że na tej 5 stronie było coś po czym od razu wiedzielibyśmy kto zabił Ali. np. jak ktoś przesuwał jej ciało czy coś to mogły być odciski palców. albo no po prostu były bardzo przydatne informacje dla dziewczyn jak i dla nas. czego nie chcieli nam scenarzyści jeszcze ukazać. pod tym prześcieradłem nie wiem kto był, ale ten ktoś był od początku, więc wykluczam raczej Wrena. kiedy dziewczyny poszły się przebrać, to już wtedy tam ktoś był. musiał być to ktoś kto o tym wiedział, że one tam pójdą. jakby nie patrzeć Wren, ale to byłoby zbyt łatwe. mogę powiedzieć, że na 100% był to mężczyzna. może Ezra ? może Jason ? a może po prostu Wren ? nie wiem. ten kominek w domku Hastingów to faktycznie bardoz podobny do tego co miał/a "A". może on/a się wkradł wtedy, żeby spalić to drzewo. albo po prostu Melissa to spaliła, bo nie mogła znieść faktu, że Ian miał romans z Ali i chciała o tym zapomnieć. po za tym, kto powiedział, że tą 5 stronę zabrał Wren ? ja obstawiam, że to mógł zabrać zabójca Ali, "A" lub Garett. a może Garett i Jenna chronią Jasona. przecież nie chcą, żeby ktoś się dowiedział o "sprawie Jasona". tylko to pewnie jest coś takiego, że jakby się dziewczyny dowiedziały o tym, to od razu Garett i Jenna lecą na podejrzanych. tzn. no że oni byli zamieszani w to i dlatego chcą to zachować w sekrecie, a że Jason był na haju, to nic nie pamiętał z tamtej nocy. myślę, że Jason jest niewinny. ktoś go tylko wykorzystuje, tym, że był wtedy pijany. tym sposobem chcą mu coś wmówić, a tak na prawdę nic nie zrobił. wiem. trochę pogmatwane, ale ja tak to sobie wyobrażam.

PLL_fan

No niezle podsumowanie. Tez uwazam ze Jasona wrabiaja i my mamy myslec ze on jest winny a prawda nas zaskoczy. No Wren jest troche podejrzany a wogole to ma w sobie urok:P

ocenił(a) serial na 10
izka21gramowa

nom ;) uwielbiam Wrena. i ten jego akcent, och! <33

ocenił(a) serial na 8
PLL_fan

To by bylo za proste zeby sie teraz zabojca okazal Jason na sile nam probuja to wmowic zebysmy tak mysleli, zeby odciagnac od prawdziwego zabojcy czy cos w tym stylu. Bo inaczej nie da sie tego wytlumaczyc,od kilku odcinkow wciskaja na pierwsze podejrzenie Jasona, rodzine Hastingsow i tak dalej, ja po prostu chcialabym takie zakonczenie zebym przez tydzien musiala szukac szczeki, ktora mi opadnie ze zdziwnienia xD

paula12333

HahAhaxD Ganielanie to ujelas:D

paula12333

Tylko nie Jason i tylko nie Wren! A dalej to juz cale Roswood moze byc A. Nie zalezy mi ;)

gabrysiag

Kominki: http://imageshack.us/photo/my-images/16/coinicdence.jpg/

martusia565

jak dla mnie, te kominki są takie same, tylko potem ktoś dostawił te dwie złote ozdoby [?] czy co to tam jest...

ocenił(a) serial na 9
gabrysiag

nie jestem mistrzem biologicznym, więc byłabym bardzo wdzięczna za odpowiedź, czy substancja dopingująca wykryta w testach Em mogła dostać się do krwi poprzez krem stosowany na powierzchnię ciała? wydaje mi się to jakoś naciągane, ale powtarzam, nie znam się zbytnio na biologii :)

ocenił(a) serial na 9
strawberryfields_

No wiesz, jak nakładasz jakiś krem, to on się wchłania w skórę... ale czy może się dostać do krwi to nie wiem xD

strawberryfields_

hm, a było podane, że to wyniki badania krwi to wykazały? czy ogółem badania?

ocenił(a) serial na 9
yootsuu

nie wydaje mi się, żeby można to było wykazać w jakiś inny sposób, może ewentualnie przez mocz, ale to już w ogóle wydawałoby się niemożliwe

ocenił(a) serial na 8
strawberryfields_

mozna ;) to jest tak z przypadkami olimpijskimi, wykazuja ze nacierali sie jakimis masciami zeby pomoglo, i tak rowniez bylo z Emily. Tylko ja jestem ciekawa bardziej tego ze przeciez A nie wiedziala/wiedzial ze akurat uaktywnia sie wrzody na jej zoladku i to ujawni prawde iz rzekomo brala steryty czy cos w tym stylu.

ocenił(a) serial na 8
paula12333

Po przeczytaniu kilku tematow na forum coraz wieksza uwage zwracam na Ezre "czy on moze byc a, lub ma z tym cos wspolnego", sledze kazdy jego ruch. ;D
Ogolnie odcinek genialny, a koncowka po prostu miazdzy, nie moge sie doczekac kolejnego

gabrysiag

Jakby kogoś interesowało - http://szafa.pl/c4274862-tuba-dopasowana-niebieska-bandazowa-l-xl.html do kupienia jest sukienka, b. podobną miała Hanna właśnie w tym odcinku ;)