http://www.youtube.com/watch?v=cBM2rDAyuzw&feature=g-all&context=G21773a 4FAAAAAAAANAA PROMO 1
http://www.youtube.com/watch?v=VOoraRDFg7c&feature=g-all&context=G275461 9FAAAAAAAAMAA PROMO 2
Sneak Peek:
http://www.youtube.com/watch?v=svYy_BMH_tA&feature=g-all&context=G224c81 0FAAAAAAAALAA
http://www.youtube.com/watch?v=PCpfpspUebY&feature=g-all&context=G29a593 4FAAAAAAAAKAA
http://www.youtube.com/watch?v=ml9uZsD15kQ&feature=g-all&context=G23eec1 dFAAAAAAAAJAA
Krótki opis: "The girls go to a creepy doll hospital to look for more answers as to who murdered Alison and who A is. "
Dłuższy opis: "Aria, Emily, Hanna and Spencer search for the meaning of new clues leads them to a doll hospital that holds some very familiar looking dolls and a little boy that knows more than he leads onto. But what would bring Ali to such a creepy and weird location on her hunt for “A?” And what can the four girls learn about the secrets that are stashed away on the shelves between forgotten playmates?
Meanwhile, Jenna’s surgery brings about more than just the possibility of regaining her sight. "
Jeśli ktoś nie rozumie po angielsku to mogę przetłumaczyć ;)
To ma być "rozmowa" Spencer z Ali, taka jaką odbyły Hanna i Emily. Więc nie wiadomo, czy ona żyje, czy może dziewczyny mają zwidy xD
nie rozumiem, jaką rozmowę odbyły z Ali Hanna i Emily?
Nie wydaje mi się żeby to były retrospekcje jeśli o tym mówisz.
coś nie wyglądało mi to na retrospekcję, czyli to może być na prawdę możliwe, że Ali żyje?
Tak jak wyżej zostało napisane to będzie to samo co Hanna doświadczyła w szpitalu gdy widziała Ali i z nią gadała oraz jak Emily była porwana, zamknięta w tej stodole a później gadała z Ali. Nie wiemy czy to tylko zwidy czy Ali żyje ale retrospekcje to nie są.
tylko żeby potem się nie okazało że któraś ma raka mózgu, że widzi Alison, jak House czy Izzy z Chirurgów ;p
to dziecko jest straszne, zresztą - sam motyw lalek zawsze mnie przerażał, brr ;D
Jenna bez okularów wygląda jak potwór, będę się musiała przyzwyczaić do jej dziwnych oczu.
w tych fragmentach widać, że znowu to Aria lata za Ezrą, by się spotkać chociaż na chwilę, co za tragedia -_-
skoro Spencer 'pogada' z Alison, to zostanie tylko Aria, która nie odbyła takiej rozmowy. to jakiś znak dla widza, że Aria jest zamieszana w bycie A. w mniejszy lub większy sposób? :D
Jak dla mnie to ta babka jest straszna anie to dziecko:P Choć dzieci w horrorach się boję nieziemsko;P Masz rację lalki są przerażające, jest w nich coś mrocznego:P
Ja też nie lubię oczu Jenny, jak dla mnie wcale nie są jakieś piękne jak ktoś to wspominał.
Co do latania Arii za Ezrą to już się nie będę wyrażać ,bo się tylko złoszczę:P
A Aria to mnie teraz tak denerwuje, chyba najbardziej z nich wszystkich:P Zaczynam sądzić, że to ona jest chora psychicznie:P
Mówcie co chcecie ale ja jestem coraz bardziej przekonana, że Ali żyje. Dodatkowo to by tłumaczyło brak pary dla Em bo może skończy z Ali? (chociaż różnica wieku między aktorkami jest dość duża więc to trochę dziwne). W sumie ja już nic nie wiem... czym więcej się dowiaduje tym tak naprawdę mniej wiem ^^
Też myślę, że Ali żyje. W dodatku coś mi się wydaje, że bawi się w "A". "A" mówi po francusku, a w tym filmiku Ali pyta "Qu'est ce que c'est?", czyli "Co to jest?", biorąc do ręki tabletki. Do myślenia daje mi jeszcze zwrot "You're getting warmer", a przecież w 1 sezonie, Spencer dostała wiadomość od "A" mówiącą "You're getting colder". Zresztą, gdyby to był tylko sen, Ali nie prosiłaby Spencer, by nie krzyczała. Sam już nie wiem xD Ale jeszcze tylko dwa odcinki i wszystko będzie jasne ;d
wydaje mi się że po ostatnim odcinku śmiało można wykluczyć Jenne i Garetta jako kandydatów na "A".
Z tego co wiemy to Alison miała siostrę bliźniaczkę (jak poszukasz dobrze to znajdziesz zdjęcie z pokoju Alison, na ścianie wisiało zdjęcie jej i jej siostry a pod spodem tekst po francusku odnoszący się do tematyki bliźniaczek. Już nie pamiętam jak brzmiała sama treść ale z sensu ogółu można wywnioskować że miała bliźniaczkę.
Nie wiem czy pamiętacie odcinek Halloween'owy, z historią o dwóch bliźniaczkach, wydaje mi się że to może być swego rodzaju przenośnia. )
Wiec dla mnie ta wersja z podrzuceniem ciała siostry jest właściwie pewna. Chyba że Spencer miała zwidy :D
No, wiem, wiem, pamiętam zdjęcie i wiem, kim jest A w książce. Tylko, że nadal mam nadzieję, że scenarzyści nie zniszczą zakończenia i nie będzie bliźniaczki...
nie czytałam książki ale w serialu "A" ma się okazać ktoś zupełnie inny i zakończenie również bedzie inne.
Scenarzyści już przecież powiedzieli że żadna z dziewczyn nie okarze się "A". Tylko któraś z nich zdradzi resztę i będzie chciała współpracować z "A".
Faktycznie zapomniałąm o tym, że jedna z nich zdradzi resztę... Teraz myślę, że to będzie Aria, ostatnio się dziwnie zachowuje i na prawdę zaczynam sądzić, że ona ma jakieś problemy psychiczne...ciekawe jaki będzie powód jej ewentualnej zdrady czyżby Ezra?? Bo wydaje mi się, że ona z innego powodu, by tego nie zrobiła tylko dla niego...
mi się wydaje ze to bedzie Spencer. Zdradzi bo bedzie chciała kryć Melise która może mieć coś wspólnego z "A".
Albo Emily, bo jest głupia. Hanna nie... nie sądzę. Stawiam na Arię lub Spencer, bo Spencer mogła w ogóle współpracować z A...
Ja sądzę że to nie będzie żadna z głównych bohaterek. Nie wiem czemu ale już od dłuższego czasu sądze że jest to brat Arii. Nie wiem jaki w tym jest cel i powód, ale szczerze, to tylko on mi pasuje.
A ja bym chciałą najbardziej, żeby A to była Aria i Spencer. Zgasiłoby to wielu niedowiarkó, którzy nadal sądzą, że A to Jenna, Garett i inni tacy, których podrzucają nam scenarzyści... najgorsze, że teraz wiele wskazuje na Ezrę, czyli nie jest A :/ A to ktoś czysty. Jak Aria.
Wiadomo że te wszystkie wskazówki są tylko mylnym tropem. Sądzę że gdy w końcu dowiemy się kim jest A, połowa fanów będzie w niebo wzięta połowa załamana ;p Jestem zadania że to może być osoba której jeszcze nie widzieliśmy w serialu.
Jak zobaczyłam Ali w promo to zaniemówiłam! Nie wydaje mi się żeby każda z nich miała zwidy, może Ali naprawdę żyje ?
A zauważyłyście może że gdy Aria wchodzi do mieszkania Ezry ma jakąś dziwną minę, jakby zszokowaną, a później jak on ją głaszcze po twarzy to ma w oczach łzy, jestem ciekawa o co chodzi.
moonisiaa07 też mi jakoś pasuje . Ewentualnie dzisiaj jeszcze dowiedziałam się że ma to byc ktoś kto był w 1 sezonie odcinka 12 więc może to były chłopak Spencer - Alex.
w sumie to może być każda. no bo załóżmy że:
a) Jason lub Melissa lub Toby jest 'A' - wtedy Spencer moze chciec je zdradzic
b) Ezra lub brat Arii jest 'A'- j.w. tylko Aria
c) Maja jest 'A' - j.w. tylko Emily
d) Mona lub Caleb - j.w. tylko Hannah
e) Alison jest 'A' - wszystkie moga chciec siebie nawzajem zdradzic ;D
tak mozna w nieskonczonosc... stwierdzam ze kimkolwiek bylby/bylaby 'A' to chyba nie bede zaskoczona ;)
nie sprawdzałam linków ale dzisiaj znalazłam to http://www.tvline.com/2012/03/pretty-little-liars-video-season-2-episode-24/
dziewczyny odpadaja tak samo ezra...to byloby nielogiczne juz totalne,a ten serial i tak ma duzo niescislosci.czasami jakby dziecko pisalo scenariusz.
to już przecież potwierdzone że dziewczyny nie bedą "A" a Garet odpada ze względu na "ostatnie minuty ostatniego odcinka" jak "A" ( gość w rękawiczkach) podkłada oznakę pod dom Jasona żeby najprawdopodobniej wrobić w podpalenie Garetta.
Z Jenną to samo. przecież gdyby była "A" sama by sie nie podpaliła.
Podobno wskazówka jest w 12 odcinku (1 sezon) ja stawiam na Alexa albo na tego gościa co stał w ciemności na jakimś ganku i Spencer przypomniała sobie rozmowe Alison z Tobym.
alez sie działo w tym odcinku !:) Aria i Ezra - wkoncu :D , nie wiem jak to sie dalej potoczy , chcialabym zeby jednak byli razem . Mona i Caleb - SZOK , Melissa tez szok ze tak sie zlozylo ze akurat w tym czasie Hanna dostala sms , no po prostu nie moge po tym odcinku i na koniec Jenna heheh . Ja juz nikomu tam nie ufam !:P
ktos wyzej pisał ze A moze byc Aria - ona jako jedyna nie doswiadczyla spotkania z Alison we snie? tak mi sie skojarzylo;)
po tym odcinku chyba tez odejde od tej teorii... ale kolor wlosow sie zgadza ;)
Plus, tak jak equinox17 pisał wyżej, Ali mówi coś po francusku, A mówi po francusku, jeszcze płyta dla Toby'ego po francusku, Mona mówi po francusku, no i ten tekst o bliźniaczkach, również po francusku.
[mozliwe spoilery] jesli chodzi o 'A' to kto mogl wiedziec o pocalunku Caleba i Mony? Dziewczyny, Melissa, Mona i Caleb. Jeżeli wierzyć scenarzystom dziewczyny nie są 'A', tak samo jak Mona(motyw z książki). Trudno tez zakladac ze Melissa jest 'A' bo to chyba zbyt oczywiste. No i zostaje Caleb. Ale to jest zupelnie bez sensu, wiec pozostaje przy tym ze wiem ze nic nie wiem ;D
Caleb możliwy, w czasie wysłania smsa byłby z Emily, a ona jest trochę... "naiwna" więc niczego by się nie domyśliła :D
Ale z drugiej strony nie było go w Halloweenowym odcinku...
No ale nie zapominajmy, że A widzi wszystko, więc pewnie też to widziało, jeśli nie jest to Melissa ani Mona.
jak ten dzieciak mówił o parze, to pierwsze co na myśl to Melissa i Ezra. nie wiem czy to ważne, ale aktorzy ich grający się zakumplowali, a żadnych scen razem nie mają (jak narazie :P), nie wiem czy to tak z przerw na planie, w stołówce, czy ze scen w 2x25. no i jeszcze, może Alison sama upozorowała swoją śmierć, żeby ten prześladowca jej nie dopadł?