PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556945}

Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 73 tys. ocen
7,5 10 1 73315
3,0 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

Z tego co wiemy A:
- Jest uzdolnionym hakerem.
- Musi być wiekowo podobny do Jasona
- Ma duże zapasy gotówki
- Jest samodzielny oraz posiada duże zasoby czasu.

Jedyną osobą spełniającą te kryteria jest Caleb. Od wczesnych lat tułał się po rodzinach zastępczych aż w końcu odszedł od nich i się bardzo szybko usamodzielnił. Ma pieniądze z racji jego bogatych krewnych z Kalifornii, jest bezrobotny dzięki czemu ma bardzo dużo czasu, jest uzdolnionym hakerem, nikt z rodziny go nie odwiedza i na pewno jeszcze można by tu dodać parę innych rzeczy.

Pamiętajcie w takich serialach lub filmach czarnych charakterem jest osoba najmniej podejrzana żeby wywołać wielki WTF ?! na koniec.

Nawet jeśli się mylę to mam nadzieję że A jest to osoba którą znamy z poprzednich sezonów a nie żeby scenarzyści wepchnęli jakoś nową postać która w ogóle się wcześniej nie pojawia.

bukkakewarrior

Ale Caleb nie jest w wieku Jasona;P
Poza tym Caleb przez część serialu był w Ravenswood i raczej nie miał wtedy czasu, żeby nękać dziewczyny, można zobaczyć, co wtedy robił w tamtym miniserialu. No i tak naprawdę aktor miał już w PLL nie grać, a tylko właśnie Ravenswood, ale serial okazał się klapą, więc wrócił do PLL.

akima_

Ale też bym bardzo chciała, żeby A było osobą, którą dobrze znamy, a nie kimś, kto nagle się pojawi, albo grał w 5 odcinkach.

akima_

Zgadzam się że są pewne rzeczy które się nie zgadzają ale ten serial jest już tak pogmatwany że ze wszystkich bohaterów właśnie to Caleb mi pasuje. Co do wieku mój błąd miało być "w okolicach wieku Jasona" po za tym, o ile mnie coś nie ominęło, to nie było powiedziane ile Charlie miał lat gdy kręcono to wideo.

bukkakewarrior

Niby nie było powiedziane, ale na filmiku był mniej więcej w tym samym wieku, co on, poza tym kazał dziewczynom odgrywać scenki z balu maturalnego rocznika Jasona. Jason jest o 7 lat starszy od dziewczyn, a Caleb jest w ich wieku, więc to trochę niemożliwe. No i to Ravenswood... Caleba miało już nie być w PLL, a nowe A podobno ustalono na koniec 2 sezonu.

akima_

To tego nie wiedziałem, nie interesowałem się wywiadami bohaterów jak i twórców PLL. Jak dla mnie Caleb jest bardziej prawdopodobny niż bardzo popularna wersja że A jest Aria. Gdyby się okazało że A jest Aria to dla mnie było by to absurdem.

bukkakewarrior

Fajny nick :) Dla mnie też byłoby bez sensu, gdyby Aria była A i przez kilka lat dla niepoznaki męczyła samą siebie. A jednocześnie dobrze by było, gdyby A był jednak ktoś, kogo dobrze znamy, a nie osoba, która nagle pojawi się znikąd, "cudownie odnaleziona" po 6 sezonach. Opcja z Calebem miałaby swoje mocne i słabe strony, ale właściwie każdy może być A - Toby, Ezra, Jason itp.

Cudzoziemka87

Dla mnie wersja z Aria=A jest nieprawdopodobna i jakby się miało okazać, że tak będzie, to scenarzyści by się nie popisali. To by było kompletnie bez sensu, tyle razy Aria czy inne Kłamczuchy dostawały SMSa od A, kiedy byłe same i nikt ich nie obserwował, a mimo to były wystraszone czy zdziwione, że niemożliwe jest, żeby były czy współpracowały z A.
Moim zdaniem najlepiej by było, jakby Big A, to był ktoś taki, jak Mona. Ktoś, kto ciągle był w tym serialu i nie znikał nagle na 3 sezony, ale też nikt ze ściśle głównej obsady, czyli Kłamczuchy i ich chłopacy, bo to by było zwyczajnie bez sensu. No chyba, że nam to jakoś super świetnie wyjaśnią, ale w to wątpię.