PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556945}

Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 73 tys. ocen
7,5 10 1 73161
3,0 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

Na pewno jak każdy serial też ten ma absurdy i pomyślałam że taki temat będzie
ciekawszy niż kolejna bitwa par które dzielą się na części no i sry zaśmiecają forum -.- bo
są bez sensu na forum odnośnie serialu czyli jego fabuły a nie które fanki jakie mają
fantazje z bohaterem.

Dla mnie jednym z największych absurdów była pokazywana głupota dziewczyn :

- brak zrobienia kopii filmów - które kręcił Ian
- Zostawienie włączonego laptopa na wierzchu podczas "otwartego domu" - chodzi mi o
dom Emily.
- No i zbiegi okoliczności zauważyłyście że one stoją blisko A. 2 albo 3 raz i nigdy nie
widzą jej twarzy ? mało tego żadna nie poświeciła jej/jemu na twarz latarką - sytuacja z
ostatniego odcinka ;p No ja to bym oślepiła latarą a później walnęła czymś co podleci w
ręce;p no i Hanah zamiast walnąć osobę drzwiami i lecieć to siedzi w tym samochodzie i
zonk.No fakt szok bo kogoś stuknęła;p
Chociaż niby ofiara po takim stuknięciu powinna mieć jakiś szok i przez chwile siedzieć
na tej ziemi .
- no i zawsze zawsze ! ale to zawsze kiedy są blisko zdemaskowania A. albo robią jakąś intrygę 2 lub 3 bohaterką zawsze coś wypada że akurat nie mogą się pojawić- no takie
zbiegi okoliczności
- i co się stało z tą psychologiem skoro A. ją wypuściła ? Czy serio nie mogła iść na
policje że ją ktoś przetrzymuje albo ukradkiem chociaż powiedzieć dziewczyną. Czy
dorosła kobieta boi się jakiegoś nastolatka co robi sobie głupi żart - chyba że a to nie
nastolatek/a

Chile91

przynajmniej A nie zbarała im telefonu ;p ale kurde po co a się tak bała skoro vvszystkie pliki zostały usunięte.

No i jak oni chronią svvoje domy że ktoś może tam vvejśc ja bym na miejscu Spence przeszukała ten strych ...

co jeszcze hmmm no pięknie hanah zabiła lucasa... myślicie że bd skarżona ?
myślałam że one się vvłamią i spravvdzą kto dzvvoni do tej pomocy by spravvdzic czyto na pevvno lucas itd... a tu taka lipa mało akcji....
no i znovvu lucas vvpadł do vvody zbieg okoliczności bo noel i mona się tam kąpali vv tym samym czasie jana i gert się pokłucili..

Zvvróziłyście uvvage na ten but miałam vvrażenie że jest na nim jakiś czip .... bo po co by był but A...

Chile91

jeszcze nie ogladałam nowego odcinka , ale obejrze sobie dzisiaj wieczorem ;)

Co do tego , kto może być "a" myśle ze jest to pare osób, : garret jenna jeson i pare innych
Rzeczywiście te konkursy na forum denerwują -,-

ocenił(a) serial na 9
nattee

a mnie zastanawia co Lukas chciał powiedzieć / zrobić Hannie ... Mi się wydaje że on może chciał tylko powiedziec że ja kocha ... czy coś w tym stylu ... bo ona go wgl nie słucha caly czas pepla o sobie że tak powiem ...

zachowania dziewczyn az tak mnie nie kłuły aż do poprzedniego odcinka , no przzecież debilki mogły go walnąć czyms , tyle tam rzeczy stało , było ich 4 , nawet jakby na niego skoczyły to by dały rady do jasnej ciasnej .,! !
poza tym zachowania dziewczyn są nawet zrozumiałe ( szok , strach , strach o bliskich ) chociaz jakby cały czas nie kłamały to by nie byo się do czego A miało uczepić . i bola mnie jeszce 2 sprawy : pobłażliwość rodziców chociaż może w ameryce tak jest i problem z domami też miałam z tym problem bo skoro maja mieszkała tam gdzie ali to gdzie mieszkał jason ...itd. no

Rogall_2

No ok szok ale ich plan był jakiś taki otoczymy A i ona zdejmie maske - tak vvnioskuje - no to sie przeliczyly niech ją/jego dalej ładnie proszą -.-

generalnie ich brak kłótni z rodzicami czy to realne ?!

Chile91

Mnie to już generalnie nie ruszają "podpuchy" dawane przez scenarzystów. Doszłam do wniosku, że nawet sądowanie i gromadzenie faktów dotyczących "A" było bezsensu. Oni zrobią z tym serialem co chcą dla pieniędzy i przez następne 3 lata będziemy dochodzić któż jest A gdy potem okaże się to czysto przypadkowa osoba ze śmiesznym motywem. A sugestie odnośnie Jenny, Garetta czy tam Mony i Noela mnie rozbrajają. Oglądam z przyzwyczajenia i co nowego wymyślą, ale to wszystko zaczyna być uciążliwe i drażnić w oczy. Ale lubię te dziewuszki dlatego dobrnę do końca :)

muufek

No Ja mam nadzieje e ten 22 - dobrze pamiętam?- okaże się ostatnim bo to co się dzieje vv tym serialu jest o zgrozo i to chyba zaczyna być najvviększą vvada. Piervvszy sezon super, vvciągał itd.
Ale Ten ! Z odcinka na odcinek co raz gorzej... -.- specjalne przeciągane fabuła bez logiki.

Na miejscu Arii bym się kłóciła i ojcu pocisnęła że svvoją studentkę zaliczył a ona z Ezrą pod rączkę chodziła i vvielkie halo! a nie
-aria rob co ojciec movvi
-ale mamo !
-aria
-przepraszam

No gdzi etaka rozmovva ona jest zakochana, zbuntovvana ! no przecież miała taki vvygląd tak się ubierała inna od reszty, vvyróżniająca się -.-
Co dalej ...
hmm z poprzedniego odcinka to móvvie one czekały aż A łaskavvie zdejmie kominiarkę i pokaże tvvarz ale z jednej strony jak A miało kaptur i zakrytą czymś tvvarz to jak ono vvidziało? jendak vvidocznosć i orientacje to ogranicza co nie ?
No ale jeśli to tylko kaptur to jestem ciekavva gdzie taki kaptur można kupić xD bo tojest głupie że mu po oczach nie pośvvieciły ! co kolvviek ! albo

Chile91

Co innego.

Mało tego jakby odebrały nie odzywając się to i tak by się dovviedziały kim do cholery jest A ! poznałyby głos! ale nie -bo ja mam szkło vve vvłosach, - ja nie mogę bo coś tam -.-
No navvet jakby odebrały i coś by połączenie padło a nie stały jak ciotki i co robić -.-

Chile91

SPOILER : "nie moge znalezc juz tego na stronie ABC, wiec macie to z jakiejs polskiej :

W finale 2. sezonu "Pretty Little Liars" twórcy serialu zamierzają odpalić prawdziwą bombę. Spoiler!

Finał 2. sezonu "Pretty Little Liars", który ABC Family pokaże 19 marca 2012 roku, przyniesie prawdziwy szok. Poznamy w nim mianowicie tożsamość "A", tajemniczego przeciwnika głównych bohaterek – o czym donosi EW. Producent wykonawczy serialu, Marlene King, zdradza, że:

Poziom adrenaliny zdecydowanie podskoczy. Ten finał będzie dla nas czymś nowym, bo odpowiemy bardzo ważne pytania. Damy widzom dużo tematów do rozmów pomiędzy sezonami 2. i 3.

Wiadomo również, że w finale 2. sezonu "Pretty Little Liars" ktoś zostanie aresztowany za zamordowanie Alison. A ponadto zginie jakaś lubiana postać, ale nie będzie to oczywiście żadna z głównych bohaterek."

fak 3 sezon-.- '

ocenił(a) serial na 9
Chile91

jak będą mieli jakieś niedokończone tematy to wolę żeby zrobili ten 3 sezon a nie ... ujawnią A i tyle , wtedy było by do kitu ... Niech wszystko ładnie mi wyjaśnia i dokończą a nie .! Jak tak zrobią to jestem za 3 sezonem .!!!
Już nie moge się doczekać kto jest A ... Bo na serio już wszystko mi się tak poplątało że szok .! :/ ... teraz to już nawet rodzice są u mnie podejrzani choć w to jakoś tak noo wątpie no aleee... wszystko możę się stać ... wolę żeby mnie bardzo zaskoczyli , niż żeby podali jakąś osobę taką noo...
choć tak głebiej myślę i nikt mi nie pasuje na A .! Sama już nie wiem ..
ps. przepraszam za moje chaotyczne pismo

Rogall_2

spoko o vvtedy było by dobrze;p ale 13 odc. specialny miał przynieśc tyle odp. dovviedzieliśmy się tylko tyle że vvcześniej ktoś alison groził.

Ej tak a propo absurdu zakładając że Mona i Lucas mogli być vv zmovvie na tym przyjęciu bo vviecie jako te vvyrzutki społeczne sie zavvziely czemu mona traktuje go jak szmate teraz.

i tak sobie pomślałam patrzcie jaka to głupota jak stroj i chec bycia elita moze zmienić ludzi jako szara mysz mona byla pevvnie grzeczna jakos madra ogarnieta jako elita szkolna to po prostu szmata xD Ale chyba si epogubili vv filmie bo vvydaje mi sie ze vv 2 sezonie byla zmianka ze Hanahh vvziela sie za siebie jak Ali nia kierovvala i po jejsmierci i schudla i vvyladniala, i vvtedy mona tez a tu na hallovveen vvidzimy ze mona jakos tak ... no to caly czas mona ;p a chyab szara kujonka chodzaca vv dlugiej kraciastej spodnicy nie zaproszona by byla na przyjecie

ocenił(a) serial na 9
Chile91

nie zwracam uwagi na Monę , nie jest dla mnie jakoś szczególną postacią ... Ale może impreza była otwarta dla wszystkich bo dzieciaki z ,,tamtąd,, mają tyle kasy i wgl. także noo ... Jak już napisałam wcześniej nie zwracam uwagi na Monę ...

Rogall_2

Przecież Hanna wysyłała zaproszenia podobno, Mona i Noel się o nie dopominali.

ocenił(a) serial na 9
Chile91

dowiedzieliśmy się też, że były sobie dwie bliźniaczki, a czego jedna zabiła drugą, bo pokłóciły się o LALKĘ (w serialu pojawia się wiele lalek, może ma to jakieś znaczenie ?)

Rogall_2

ciekawe czy w ostatnim odcinku powiedzą kto jest "A", czy okaże się że to pomocnika

Chile91

Mnie najbardziej zastanawia kto pożegna się z życiem... Mam nadzieję, że nie będzie to Caleb, Toby, ani Ezra. Obstawiałabym Mike'a.

ocenił(a) serial na 7
ScaryDreams

Mnie też nurtuje odpowiedź na pytanie kto umrze. Jest napisane, że będzie to ktoś lubiany, a z tego co się orientuję, tymi osobami są m.in Toby i Caleb...

AvantQueTuDis

Tylko nie oni, no prosze...
Moze Jason wróci i to będzie on :p

ocenił(a) serial na 7
ScaryDreams

Dokładnie - tylko nie oni! To będzie kompletne głupstwo, jeśli scenarzyści pozbędą się w taki sposób któregoś z nich. Generalnie odkąd dowiedziałam się, że ktoś ma zginąć, zaczęło mnie to intrygować bardziej niż poznanie tożsamości A. :P

AvantQueTuDis

Ja tak samo, w sumie mam lekko wywalone na to kim jest A. bo za długo już to trwa. A wiadomość, że może to być więcej osób jeszcze bardziej mnie zniechęciła ;p

AvantQueTuDis

Wątpię, że to Toby :p

Ja mam WIELKĄ nadzieję, ze to Ezra, ale to też mało prawdopodobne ;d

ScaryDreams

Mike nie umrze, bo w 3 sezonie ma mieć dziewczynę.

youhaveamessage

vvovv :D a vviadomo coś o fabule 3?
Ja to mam nadzieje ze kolejny odc. 2 bedzie jakos vv normie -.-

Chile91

miejmy nadzieję, że na 3 sezonie się skończy :-)

użytkownik usunięty
Chile91

Głupio ta rozmowa wyszła, mogłaby się Aria zbuntować. Anie grać dzieciątka.
Tak samo scena z A, wystarczyło ją/jego czymś walnąć i zdjąć maskę. Ich było więcej niż jedna /jeden A. Głupota!

ocenił(a) serial na 9
Chile91

Moim zdaniem kolejnym absurdem jest 3 sezon. Zamiast rozciągac całą akcję w czasie, mogli by zrobic ciekawsze odcinki dające więcej informacji. Nie wiem jak wy, ale ja jestem zdania, ze serial powinien się skończyc na 3 sezonie. No chyba, że zrobią tak, że policja złapie "A". A po roku znowu się zaczyna i tym razem sprawcą jest jakieś "B". :D

chococinox33

a potem C i D.... :D nie.. myślę, że 3 sezony będą i koniec. W finale 2 sezonu poznamy kim jest ~A w 3 zakładam, że wyjaśnią to wszystko m.in kto zabił Alisson. No bo 4 sezon nie wiem o czym by był? chociaż ja uwielbiam PLL i nie wyobrażam sobie co będę oglądał, jak się skończy więc 4 sezon mógłby dla mnie powstać nie wiem jak dla innych(ale też bym nie chciał, żeby to był sezon robiony na siłę i robiony dla kasy) ;) ma swój klimat i nie potrafię się z nim rozstać.

ocenił(a) serial na 9
Leo_Wyatt

to prawda. Może po zakończeniu PLL wciągnę się w The Lying Game ? Chociaż nie wydaje się to tak ciekawe...
Co do Absurdów, to w jakimś innym, wcześniejszym temacie, @nielubimarcepanu napisał/a coś takiego :
A ja mam takie pytanie. Nie wiem czy była już o tym mowa bądź czy w odcinku się to wyjaśniało, przepraszam jeśli ponawiam pytanie.
Mianowicie: Caleb na początku był po przeciwnej stronie, zanim zakochał się w Hannie, ktoś mu zapłacił, żeby coś tam zrobił z telefonem? Potem Hanna się go pytała, to powiedział właśnie, że KTOŚ mu za to zapłacił. Skoro teraz się tak kochają, nie może im powiedzieć kto, co i jak?

Zgadzam się w 100 procentach!

ocenił(a) serial na 9
Leo_Wyatt

tak, tak potem E, F i tak dalej. :D
Nieeee, tak na serio to chyba żaden serial nie będzie umiał wywołac u mnie takiego dreszczyku emocji jak PLL :c

chococinox33

moja droga ;) tym "kimś" była Jenna ona zapłacila Calebowi, a on jej robił coś koło tego telefonu. Pisałaś o The Lying Game :) ja obejrzałem dopiero 7 odcinków... ale przyznam, że serial jest bardzo dobry! na samym początku nie wciągnął mnie, ale z odcinka na odcinek jest coraz ciekawszy! także z czystym sercem polecam ten serial bo warto! ;))

ocenił(a) serial na 7
Leo_Wyatt

ooo tak, TLG też jest fajne <33 . Wciągnęłam się w to, jak była przerwa w prawie wszystkich serialach które oglądam i nie miałam co robić ; )) .

ocenił(a) serial na 9
Leo_Wyatt

Ja na razie obejrzałam połowę Pilota, ale nie zaciekawił mnie. Lecz skoro mówicie, że serial rónie dobry jak PLL, to może w weekend się skuszę na parę odcinków :)

chococinox33

O dzievvczyny znovv odbiegamy od tematu ;> ale co tam ^^

Leo_Wyatt

Ale na koniec 2 aresztują kogoś za zabujstvvo Ali.

Ja to vvidzętak sezon 2 złapią A od brudnej roboty , sezon 3 pevvnie będzie ta A co kieovvała i vveźmie spavvy vv svvoje rece.
No ale to głupie może bć bo nie vvieze że A od brudnej roboty nie vvdała b kto nim kieovvał. chba że złapią vvszytskie A.

hmmm kolejna głupota to to że nie rozvvineli vvatk Jenna i Ali jako przyjaciółki ;p nic tego nie potvvierdzilo a tylko było podejrzenie że Jenna jest A. ;p

Chile91

Podejrzewam, że będą aresztować Spencer, bo ona ze wszystkich dziewczyn jest najbardziej podejrzana. Byłabym zaskoczona, gdyby była to np. Hanna ... Niestety serial póki co jest nieco gorszy niż na początku. Mam nadzieję, że to wszystko się poprawi i "A" okaże się kimś zupełnie nie branym pod uwagę. I od samego wstępu mam jakąś myśl, że zabójca Ali i "A"- to jedna osoba. Bez żadnych pomocników itp. Jakoś tak najbardziej mi pasuje. Myślę, że jakiś psychol nie wciągałby w to innych ludzi, bo wtedy przecież łatwiej dowieść prawdy i taką szajkę rozbić...

ocenił(a) serial na 9
VanillaCream

z tego co myslę to Jenna zabiła Ali .... ale w tym serialu to to wszystko już jest na opak także ..

Rogall_2

Też mi się wydaje, że Jenna miała największy motyw.

VanillaCream

Ja też tak myślałam, chociaż mogłaby to zrobić Hanah ... vv końcu dobrze jej vv roli szkolnej gvviazdy ;p ale dzieki Ali schudła i vvygląda jak vvygląda.
Ale Jenna sama by Ali nie zabiła

Chile91

Jenna by najbardziej pasowała, choć to jest jak na mój gust zdecydowanie zbyt oczywiste. Jest jeszcze to, że od początku miałam wrażenie, że ona udaje niewidomą. Ok, może to nieco absurdalny pomysł, ale jakoś zawsze pojawiała się w odpowiednim miejscu. A wchodząc do klasy, w której rozmawiała Aria z Ezrą, dziwnie się uśmiechnęła.... Zastanawia mnie to.

ocenił(a) serial na 9
VanillaCream

W sumie twoja teoria pasuje do często powtarzanych słów "Dwoje ludzi potrafi dochowac tajemnicy, jeśli jedno z nich nie żyje". Stosując się do tej zasady- może "a" jest faktycznie jedno?
Ali mówiła te słowa Emily i także są w czołówce każdego odcinka. MOŻE NIE CHODZI TU O TO, ŻE ALI KOGOŚ PRZEŚLADOWAŁA TYLKO (CYTUJĘ ALI) ZNALAZŁA SIĘ W ZŁYM MIEJSCU O ZŁEJ PORZE.

chococinox33

Sama nie wiem jak interpretować te słowa, w każdym razie serial napawa ogromną tajemnicą...

chococinox33

ALe jak vvtłumaczysz to że ktoś dzvvonił do "a" z szklani. gd zgubiło telefon.
teraz mi się rodzą jakieś myśli !:D

Może A przyłapała Jenne że ta nie vvidzi i ją ukatrupiła.
albo tego na G. chłopaka Janny że on też jest pedofilem jak Ian i no vviecie jakby to by vvpłynęło na karierę policjanta ...
Ej mimo tego że to serial to i tak mi szkoda Ali, no bo oj... może jednak Ali żyje a zvvłoki to bliźniaczki były.

Chile91

Może nie zauważyłaś, ale słowa z oczywistymi błędami są PODKREŚLANE, może warto by zacząć przeglądać komentarze przed wysłaniem? "zabujstwo" to już za dużo i ciężko się nie przyczepić, widząc takie byki w każdym piep.rzonym zdaniu, pomijając już oczywiście miliard literówek i innych. Pisanie postów w takiej formie to wyraźny brak szacunku z twojej strony do osób, których nawet nie znasz. To nie jest gg, chociaż patrząc na wszystkie tematy i posty pod nimi, rozumiem, że większość chyba traktuje to forum w ten sam sposób co ty. Naprawdę dużo się można dowiedzieć obserwując fora popularnych seriali - fani takich jak "Pretty Little Liars" czy "Vampire Diaries" to głównie ułomne nastolatki niezdolne do konstruktywnego wyrażania myśli; ironicznie, te osoby, które krytykują najdurniejsze tematy nie są pod żadnym względem lepsze.

Wiezimag

tak wiem że są literówki itd... ale miałam problemy z klawiaturą więc "pozjadałam" literki -.- i mi się błędy nie podkreśliły a pisałam na szybki.

Brak szacunku na jakim ty świecie żyjesz?
Ułomność ma różne znaczenia... a co ty polonistka ? Jak ci to przeszkadzało to nie czytaj -.-
A do ułomnych nastolatek nie należę .... robienie błędów nie świadczy o ułomności braku szacunku czy czego kol wiek innego!
Serio forum jest tak luźną formą wypowiedzi że nie muszę pilnować czy jest poprawna gramatycznie. Najczęściej wypowiedzi to sklejka ciągu myśli które się nasuwają.
Czyżby urażona fanka z stowarzyszenia ?;p

ocenił(a) serial na 9
Chile91

KOLEJNY ABSURD - Jenna jest niewidoma, ale 'perfekcyjnie równo' maluje sobie usta patrząc w lustro. Jeśli mamy uwirrzyc, że Jenna jest ślepa, to błagam, bez takich numerów -,-

chococinox33

No faktycznie racja ;p Zresztą Jena chyba vv jednym odcinku nie użyvvała laski tak mi się vvydaje

Chile91

i chyba jak do kogoś podeszła padło imię osoby navvet jak była cisza... może jej ślepota to ściema ;p

Chile91

Dla mnie to jeszcze jeden absurd z 1 sezonu jak Noel dovviedział się o A. tzn że "A" prześladuje dzievvczyny, chyba sam by tego nie vvymyślił.
A pamiętacie A go załatvviła gdy groził Arii i Ezrze. i pavvdzivve a vvysłało smsa ze coś z profesjonalistą ... było coś takiego...

Chile91

Podejrzewam to od początku. Może było tak, że początkowo była ślepa, ale w tajemnicy zrobiła tę operację i od pewnego czasu widziała (sytuacja z tym zwróceniem uwagi na oczy).
A co do tego, że do A ktoś dzwonił w szklarni to mogło być ono samo, by sprawdzić, czy one odbiorą=mają jej/jego telefon.

Powtarzam się, wiem, ale dla mnie A to albo Ezra (tylko jeszcze musimy się dowiedzieć nieco o jego przeszłości, ale i tak jest moim nr jeden), albo Jenna (miała pewnie jakiś dodatkowy sekret z Ali, no i może chciała się zemścić).
Aha, no i też ciekawe jest to, że A widzi wszystko, jest w każdym miejscu, o każdej porze, zna każdy sekret. To mi nasuwa właśnie myśl, że jest nią Jenna- przeciwieństwo, ślepa (rzekomo nie widzi nic), możliwe, że na pozór.

VanillaCream

No vvłaśnie może tak być ... że odzyskała potem vvzrok, ale vv ostatnim odcinku było że jedzie na konsultacje vv spravvie operacji;p

ej tak btvv gdzie są rodzice Tobiego i Jenny funduszy na aktoróvv zabrakło xD?

Ale czy Ezra miałby povvód ?

Chile91

1. Może Jenna właśnie pojechała gdzieś indziej...
2. Hahahah :D
3. Hmmm... w sumie nie. Mam nadzieję, że niedługo dowiemy się o nim czegoś więcej. "ezrajesta.tumblr.com" <--- To chyba przez tę stronę go podejrzewam.